Teraz jest środa, 29 kwietnia 2026, 03:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 sierpnia 2006, 17:40 
Plutonowy
Plutonowy

Witam
Ja znalazłem taki goleń... Ktoś wie może od jakiego to samolotu ?
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: zamosc
PostNapisane: środa, 30 sierpnia 2006, 12:52 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

ja szukam jakis informacji o l;otniskach luftwaffe wokoło zamoscia wiem ze bylo ich kilka wiem w jakich miejscach ale mnie interesuja dane jakie dywizjony kto stacjonowal ilosci samolotów jakie samoloty itd
osobiscie u nas w aeroklubie jest czlowiek co zbiera czesci lotnicze ale nie znam go za dobrze
a slyszalem tez o kilku róznych miejscach ale to pewnie legendy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 31 sierpnia 2006, 12:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

witam!
dzisiej mój ojciec powiedzial mi ze jak byl mały to w lesie lezał samolot z czasów wojny. :666
mysle ze on tam dalej moze byc bo wtedy juz byl przysypany i bylo widac tylko ogon wystający z ziemi takze mało kto wiedzial o nim.nie wiem jak teraz wyglada sprawa z nim bo dawno tam nikt nie byl ale jak by ktos byl chetny to mozemy sie wybrac na poszukiwania poniewaz mam teraz urlop :jump
miejscówka jest w rybniku, dokładnie na razie nie zdradze gdzie.
las jest spory takze trza by sie najpierw popytac co i jak.

druga sprawa , moze nie dotyczy tego tematu ale nie chce zaladac nowego, a chodzi o czołg który prawdopodobnie jest zatopiony w stawie nie opodal tego samolotu :) moim zdaniem mało prawdopodobne ale co szkodzi poszukac ;) bo stawek jest mniej wiecej w tym miejscu gdzie opowiadał ojciec.czołg niby niemiecki bo obok w czasie wojny stacjonowali niemcy.

nie wiem czy to prawda czy moze ktos po prostu to wymyslił, a wiadomo jak dziecko uwierzy we wszystko ale jesli chodzi o samolot to podobno dzieci chodziły sie tam bawic. a co do czołgu to powiedziała mu to starsza osoba która mieszkała zaraz obok owego stawu.

tak czy owac miejscówka ciekawa i mozna by sie ta wybrac np z wykrywką, a nóz cos sie znajdzie :1
jak by ktos byl zainteresowany zapraszam na priv
pozdrawiam
(sory ze text jest taki poplatany i mało zrozumialy ale pisze to na zepsutej klawiaturze, na szybko i wysiadającym monitorze:))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 4 września 2006, 21:57 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

W okolicach Szczecina rozbił się Lancaster, wyciągaliśmy tam amunicji trochę(głównie smugowa), kawałki poszycia, liczniki, aluminiowych pasków jest tam pełno (służyły one do mylenia radarów). Mamy także szybkie złącza z widocznymi biciami trzech koron na nich.Teraz jest tam wielkie bagno w kształcie samolotu którego częsci nie wydobyte przez złomiarzy nadal tam się znajdują.Poniżej zamieszczam fotki z tamtąd.Naboje wrzucone spowrotem do bagna. Nic tam nie było niebespiecznego oprócz tego chyba, że torf który wciąga :) :jump

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]