Może , jak chcesz ja się nie znam , może , jak chcesz nie wszystko na tym świecie widziałem ale korbowodu(byle jakiego) wyciętego z płaskownika to ja jeszcze nie widziałem. Przyjrzyj się , cienka blacha , brak jakichkolwiek wzmocnień. Jakiekolwiek poważne obciążenie i toto cuś jest pogłe i mechanizm zablokowany.
tomekb napisał(a):
Duża panewka,łącznik w formie płaskownika i mała panewka - sądzę ze mało wiesz, a wydaje ci się że dużo rozumów zjadłeś - zobacz sobie zdjęcie byle lokomotywy z zewnętrznym rozrządem to przekonasz się ile rzeczy możesz jeszcze poznać.
Takie motto na dzisiaj, specjalnie dla ciebie: Głupia konsekwencja jest chochlikiem małych umysłów - Ralph Waldo Emmerson
Mała panewka? Przyjrzyj się to jest sześciokąt. Panewka? Chyba jednak nie ma sześciokątnych panewek , a nakrętki , jak mawiał mój profesor od budowy maszyn , A I OWSZEM. :lol: Kolejna nakrętka w połowie długości elementu. I te dodatkowe " zabezpieczenie?" na , jak piszesz , dużej panewce. Te od góry. Dodatkowo proponuję abyś zwrócił uwagę na sam otwór w tej w/g Ciebie "dużej panewce". Kolejny sześciokąt. Znasz wał o przekroju sześciokąta?
Takie motto na dzisiaj, specjalnie dla ciebie: Głupia konsekwencja jest chochlikiem małych umysłów - Ralph Waldo Emmerson
Myślę że gdyby ten złom został przejechany szczotka stalową to byś zobaczył coś innego niż panewki. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam