No niestety nie da się teraz już ukryć patronujemy , wspieramy itd.itd … Projektowi Opel Maultier
A która to będzie wersja.... ;) … pozwolicie ze jeszcze Was trochę pomęczę ....Jednoczesnie obiecuje ze tak jak w przypadku sdkfz 6 będziecie na bieżąco informowani o postępach prac ..
Podsumowując pozyskane części jak i dokumentacja to wynik 18 lat poszukiwań zarówno w kraju jak i za granicą .............
EDEK:):):):) napisał(a):
Witam. Mi też powyłaziły ale dla odmiany swożnie gąsienic tyle że od Stug-a ( mam nadzieję że to on ) . Muszę pozbierać tylko
większa ilość gratów ( w zasadzie drobiazgi ) porobić zdjęcia i wysłać do Poznania w celu oceny jakości i przydatności do użycia :D
Wystarczy ze wkleisz zdjęcia tu na forum .... a na pewno zamieszczę je na forum.muzeum broni pancernej
van napisał(a):
Jeszcze tam muszę wrócić . Na razie przeczesalem 5 % zaplanowanego terenu.
Dzisiaj ze względu na "presję czasu" zbadałem 30 m2 . Wierzcie mi wyciąganie tego z 30-40 centymetrów w lesie troche mi dało w kość. Pierwszych 8 szt znalazłem na 10 m2 (raczej w nieładzie ) Pozostałe na odcinku 3m .Leżały w linii ok. 2 metrów od leśnego traktu.
Z uwagi iż ciągle poszukujemy kolejnych brakujących części do projektu Opel Maultier na pewno napisze do Ciebie Krzysiek który prowadzi ten projekt
Pozdrawiam
Woodhaven
Poszukujemy informacji o zatopionym lub zasypanym sprzęcie pancernym i lotniczym