Teraz jest środa, 8 lipca 2026, 03:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 sierpnia 2007, 09:20 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Moja ma nabitą punce przy zaczepie na hak -

Jesli chodzi o odznakę ze zdjęcia to musisz sie zapytać sprzedającego nie wiem jakie on miał ceny.

pozdr
Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 sierpnia 2007, 19:10 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dwie fotki z trzeciego sierpnia, pozdrawiam ;))
[ img ]
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 sierpnia 2007, 12:28 
Kapral
Kapral

tyle na forach mówi się o karaniu kolekcjonerów broni palnej,nawet takiej z której najlepszy rusznikarz już by nic nie zrobił a tutaj zupełnie najspokojniej stoją sobie do sprzedaży w miejscu gdzie na pewno roi się od kolegów w niebieskich mundurkach(bez mundurków).mógłby mi to ktoś wytłumaczyć,bo nie chce mi się wierzyć,że mają świadectwa z badań policji

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 sierpnia 2007, 14:20 
Generał Broni
Generał Broni

:fon A wiesz jak wyglądał by następny "dominik" gdyby :cop :cop zwinęli wszystkich posiadaczy takiego złomu :hahaha ?A jak wyglądały by wszystkie inne tzw. "targi staroci" gdyby z każdej monety czy badziewia z ziemi trzeba by było się tłumaczyć :roll: Tu działają zupełnie inne mechanizmy.A poza tym jest to super miejsce dla :cop :cop ,żeby sobie zrobić galerię przyszłych podejrzanych. :pap I część z nich w swoim czasie dowie się o sobie wielu ciekawych rzeczy :ups: Jasne,że niektórych :cfa się nie rusza. :drap Bo się przydają... :fon :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 sierpnia 2007, 14:35 
Generał Broni
Generał Broni

beaviso napisał - "drugie pytanko - odnośnie gablotki Twego kumpla:
A cóż to za odznaczenie - to w środku powiększonej fotki? Za ile sprzedaje tę, podobno nieistniejącą, odznakę pamiątkową gdańskiego Flaku?"

beaviso - Lothar Hartung, Auszeichnungen des 3.Reiches.Wydany w Lichtensteinie Spezialkatalog 1985/86, dział "Danzig" str.104/105 poz.17 - "Flakkampfabzeichen". Istnieje,jest foto i cena w tamtym czasie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 sierpnia 2007, 15:05 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

ale jakoś tak się zdarzyło że nikt go nigdy nie wykopał ....

( a okolice gdańska są przekopywane dość ostro i wyszły różne mityczne cuda)

ani nie jest znana ( może ktoś ma ?) fotografia z tą odznaką

sądzę że mogła być to prywatna inicjatywa która nie wyszła poza fazę próbną...

jednak są znane zdjęcia:

http://www.forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?t=3231

:)

ma ktoś więcej ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 sierpnia 2007, 21:10 
Kapitan
Kapitan

Czyli jednak była! Rozmawiałem z kumplem, który widział fotkę niemieckiej parki, gdzie facet miał ewidentnie odznakę gdańskiego Flaku. Fotka sygnowana atelier gdańskim, lata czterdzieste. Pozostaje zatem szukać :)

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 sierpnia 2007, 22:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Jeszcze jedna fotka tutaj.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 sierpnia 2007, 01:05 

jakoś mi się ta ostatnia fotka nie podoba...

dziwne wrażenie sprawia...

czy to nie jakaś rekonstrukcja ?

sam już nie wiem..

:que :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 sierpnia 2007, 02:34 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

I tutaj kuba_gd tez mam bardzo podobne obawy. Po dokladniejszym przyjzeniu sie, jakos zalatuje mi to zdjecie zbytnia sterylnoscia, pomijajac te wyrazy twarzy i ustawienia dosc nienaturalne. Akurat te ostatnie mozna wytlumaczyc, iz pozowali do zdjecia i nie jest to fotka z "zycia wzieta" (widoczne uzycie lampy blyskowej), ale i tak manekinowato to zalatuje (np.szyja jegomoscia). Przychylam sie do Twej opini, iz dziwnie wyglada i to "niby z epoki z pchlego targu" moze miec za cel wprowadzenie wiekszego zamieszania na rynku amerykanskim. Ktos moze przygotowuje sobie teren na pozbycie sie wiekszej ilosci rodzimej produkcji? ;)
Pomimo wszystko istnialo to cosik moim zdaniem, nikt tego odznaczenia nie wyssal z palca.
Tutaj bardziej naturalna fotka (wymaga troche wyobrazni), a ponizej scan (nie mój) z "Guide to Third Reich German Awards And Their Values-3rd Edition" Adriana Formana (wiec kolejne zródlo, inne niz te co zapodal Catadero).

<center>[ img ]</center>

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 sierpnia 2007, 07:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:41 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 sierpnia 2007, 20:59 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

witam

Jezeli chodzi o te destrukty giwer to wydaje mi sie, ze sluzby olewaja ten temat na jarmarku. Na 100% chodzą i robia zdjecia ale nie sadze aby bylo cos wiecej. Na pierwszy rzut oka widać, ze ten złom nadaje sie jedynie do nabicia komuś guza nic wiecej sie z tym zrobić nie da.

Zreszta to co teraz lezy na jarmarku to smiechu warte ochłapy ;) przypominajace wygladem kulomioty :)
10 lat temu to było na czym oko zawiesić oj było --- pewnie nie jeden z Was koledzy zawału by dostał. Wszysto lezało normalnie do ogladania i kupienia i nie było nigdy problemów bynajmniej ja nigdy nie byłem świadkiem jakis akcji.

pozdr
Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 sierpnia 2007, 08:15 
Sierżant
Sierżant

fotki spoko tylko czy nima takich jarmarków gdzies w okolicach Bielska Białej bo nigdzie nie moge znaleśc informacji o takich targach?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 sierpnia 2007, 09:58 
Generał Brygady
Generał Brygady

jestem na jarmarku co roku od wielu lat (tylko w tym roku nie bylem). Muszę powiedziec, że sam jarmark to super impreza i wydarzenie, ale kolekcjoner militariów musi się naszukać aby znaleźć 1. cos ciekawego 2. cos oryginalnego. W 95% panowie na straganach oferują tandetne podróbki za bajońskie sumy. A miłośnicy hełmów to już w ogóle mają problem ze znalezieniem czegokolwiek, bo straganiarze zamiast wystawić coś konkretnego - "puszczają brzydkie bąki". Wszystko, co ciekawe (z małymi wyjątkami) idzie poza jarmarkiem, bo chętnych na takie cacka nigdy nie brakuje i nikt nie musi jechac na jarmark, zeby sie tego pozbyc za dobra cene.

Ale mimo to bardzo polecam całą imprezę, bo np. dla mnie samo chodzenie po takim pchlim targu to olbrzymia frajda a same militaria to tylko maly % tego, co sie wystawia. poza tym sama otoczka kulturalna tj. koncerty, wesole miasteczka, różne poprzebierane postacie, małe dzieci sprzedające swoje rękodzieła, masa zagranicznych turystów i przez to zróżnicowanie kulturowe- to działa jak magnes.

Darmatt

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 sierpnia 2007, 15:48 
Pułkownik
Pułkownik

Te 95% to chyba przesada? Ze zdjęc widać, że większość fantów jest dobrych. Słabej jakości, ale zawsze :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]