Teraz jest czwartek, 22 stycznia 2026, 23:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 czerwca 2004, 23:27 
Buszujący w śniegu

Miałem taką samą przygodę w podwrocławskim lesie gdzie także był kiedyś cmentarz.Podobnie jak w Twoim przypadku znalazły się jakieś skur.... które zrobiły sonie tam piaskownicę. A co do czaszek to jest to obecnie "towar"na rynku. Słyszałem że studenci medycyny mający zdawać na egzaminie anatomię kupują czaszeczki od różnej maści hien, w celach edukacyjnych.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 czerwca 2004, 23:33 
"Spammerus maximus"

Potwierdzam, ale w tej chwili to raczej już wtórny rynek (czaszek). Starsze roczniki sprzedają młodszym. NIe dalej jak dwa miesiące temu widziałem taka czaszkę u koleżanki na półce. Uczy się z niej jakiś kanalików nerwowych itd (nie znam sie na tym). Przyznam się jednak do tego że bardzo nieswojo się czułem jak pomyślałem że to była kiedyś głowa żywego człowieka. "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! bym nie zasnął w tym pokoju
POzdrawiam
Hans
PS Czaszka miała imię; Stefan.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 czerwca 2004, 23:47 
Buszujący w śniegu

Dalej dobrze sprzedają się czachy, widziałem ogłoszonko w studenckiej gazetce dotyczące"naturalnego modelu ludzkiej czaszki" za 300 zł.Zdarzają się także różnej maści popaprańcy, którzy traktują czachy jako ozdoby na półkę i lampki nocne(żaróweczki czerwone w oczy)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2004, 12:32 
Felix Hobus Drugi

Witam
Po lekturze powyższych postów włosy mi dęba stanęły,a;le przypomniała sie pewna historia.
W ubiegłym roku penetrując z Beyem miejsce,gdzie kiedyś była wioska (spalona przez AC w 1945 i zrównana z ziemią w 1983 przez polskie spychacze)
trafiliśmy na czaszkę (teren starego cmentarza-ale o tym chyba na szczęście tylko my wiemy).
Oczywiście zakopaliśmy ją oraz w sposób dosyć prymitywny (brak jakichkolwiek narzędzi typu młotek)oznaczyliśmy miejsce pochówku.
Niedaleko zlokalizowaliśmy lapidarium dosyć zręcznie ukryte w zaroślach.
Część płyt już zoostała zerwana.Powód-sporo "ludzi"uważa,że to niemieckie "okupanty",to nie ludzie.
Tylko czyż sami sobie nie wystawiają świadectwa totalnego zezwierzęcenia?
W swojej miejscowości na tyłach cmentarza (obecnie jest tam nowy)znalazłem nagrobek ważący chyba zminimum pół tony,
obity(chcieli wyrwać płytę z grawerem małzeństwa niemieckiego-on weteran wojny prusko-francuskiej).
Dziwi mnie,że nawet teraz księża patrzą na to bez wyraźnego sprzeciwu.
Obok wejścia do kościoła spoczywa pewien pan,który rozsławił Deszczno na cały świat-Felix Hobus :D :1 wykopując na początku wieku figurkę bożka z epoki kultury łuzyckiej.
Wydawać by się mogło,że chyba należy mu się szacunek w postaci uhonorowania miejsca jesgo spoczynku...
Nic z tych rzeczy-kiedy z kumplem zasugerowaliśmy delikatnie,że możnaby coś z tym zrobić,o mało nie zesłano na nas anatemy :n
Troszkę zlazłem z tematu,ale wybaczcie-poniosło mnie....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 lipca 2004, 08:59 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Cóz żyjemy w czasach gdzie ludziom puszczają hamulce.....w poszukiwaniu sensacji, fantów są gotowi na wszystko.Bardzo to żenujące. Ciekaw jestem jakby sie ktoś taki poczuł gdyby mu grób rodziny ktoś rozkopał.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]