Jest to forum poszukiwaczy skarbow. Superstefan zasygnalizowal problem mogacy odbic sie nie tylko na waszym -nie wymienionym z reszta z nazwy towarzystwie, lecz na wszystkich. W szczegolnosci tych, ktorych rowniez Olszynka interesuje. Zasygnalizowal problem ! Nie zlozyl donosu, czy poskarzyl sie komukolwiek !
Adek ustosunkowal sie do sprawy i wydawalo mi sie ze temat jakby spelnil swoja role i nalezaloby go zamknac.
Tymczasem co to ma znaczyc !?:
wyro napisał(a):
właściwie piszę głównie do dwóch z Was (do Stefana i Filipa), wiem już na czym polega Wasz problem i skąd donosy z Waszej strony.
Teraz widzę, że wśród wielu wspaniałych ludzi są też tacy jak Wy, którzy miłość do historii traktują jako swój folwark, uciekając się przy tym do kłamania przy zwykłym kapowaniu.
Ja widze ze (nie pierwszy raz niestety) sa tacy co uwazaja ze pewne zasady ich nie dotycza, uciekajac sie do oczerniania i pomawiania !
I dlaczego ? Bo ktos smial zwrocic uwage na problem !
Szczerze malo mnie obchodza dzialalnia na Olszynce i wasze towarzystwo . Twoje slowa i sposob reakcji wystawiaja mu w kazdym razie nie ciekawa rekomendacje.
Na takie praktyki na tym forum miejsca nie bedzie. Jezeli masz do kogos prywatne pretensje, nalezy je wyjasniac prywatnie, nie zeszmacac forum do tego poziomu.
Tymczasem pretensje powinien miec raczej ktos, kto
calkiem legalnie lazil i dla dobra wszystkich zakopywal nie swoje doly !
Za cytowana wypowiedz otrzymujesz ostrzezenie.
jacek111 napisał(a):
Jako członek MSHE dążę do zachowania jeszcze tego co nie zostało zniszczone.
Myślę że jeśli innym to się nie podoba to chociaż poszanują nasze inicjatywy i przestaną ryć.
Rozumiem ze tylko czlonkowie waszego towarzystwa "daza do zachowania przed zniszczeniem"? Reszta prywatnych poszukiwaczy, stowarzyszen, grup, fundacji, itp to nie uswiadomieni wandale ?
Rozumiem tez ze wasza "inicjatywa" posiada umowe na wylacznosc z wlascicielem terenu ? Jesli nie, to proponuje wiecej skromnosci i poszanowania dla innych, potencjalnych "inicjatyw".
adek napisał(a):
Jest to bezpardonowy brudny atak mający na celu zdyskredytowanie naszego stowarzyszenia.
Atak który wyszedł z grupy która chciałaby uzurpować sobie wyłącznośc do pewnych spraw ale tak nie będzie.
Moze dogadajcie sie najpierw miedzy soba w kwestiach podstawowych, bo juz drugi raz wzajemnie sobie zaprzeczacie, a nastepnie poprzyjcie swoje teorie spisku jakims konkretem.
Fakt ze wplynela skarga swiadczy jedynie o tym ze komus zastany stan terenu sie mocno nie spodobal. Nie koniecznie musial byc to poszukiwacz. Wykorzystanie faktu ze wlasnie poszukiwacz zrobil kawal roboty i zasypal nie swoje doly, a drugi poinformowal o tym na forum, jest wystarczajacym argumentem do powyzszych pomowien, zostawiam juz bez komentarza. Tak sie panowie nie robi. To jest wlasnie "robienie do swojego gniazda".
jacek111 napisał(a):
Znając jednego moderatora z PS człowiek dowiaduje się różnych spraw.Jestem zadowolony że nie idę razem z PS. Nie po drodze mi.
Wiec zycze szerokiej "wlasnej" drogi, na wlasnym forum, a swoje "rewelacje" proponuje opublikowac w "Fakcie". pkt 17 regulaminu - trzecie ostrzezenie i dziekujemy panu za udzial w forum.
Temat zamykam. W chwili pojawienia sie jakiegokolwiek istotnego konkretu, potwierdzajacego cokolwiek, prosze o kontakt na PW a taka informacje zamieszcze. Dalszego bicia piany tu nie bedzie.
Dziekuje