Sztyrlic napisał(a):
ogrodnik napisał(a):
Nic dodać ! Nic ująć ! Sprawdziłem w papierach i przejrzałem dane katastralne, w których wyznaczono obręby geodezyjne działek i już Ci zazdroszczę !
Tоварищи Sztyrlic, wejszliście w posiadanie najpiękniejszej działki w powiecie ! Gratuluję ! Ale powiedzcie szczerze, macie już koncepcję na rewitalizację tego terenu ? :666
A jeśli tak, to co to będzie ?
"Agroturystyka pod Sztyrlicem" ?
"Bar u rycerzy Astelixa" ?
czy może "Tawerna pod nemetonem", w której serwowany będzie magiczny napój z miejscowej pigwy, od " Pierwszego Druida Gminy Godziesze" ?
Oj będzie będzie...Ja jako Juljusz Cezar przyjmujący dary od Zadowiczan,pełne kosze metalowych żab itp. :krol
Towarzyszu Sztyrlic, Wasza parcela będzie graniczyć z Naszą - to już postanowione ! Kupuję po sąsiedzku !
Parcela Towarzysza Sztyrlica, zawierająca relikty celtyckiej świątyni, będzie ograniczała mi dostęp do drogi publicznej. Co zrobić ? Czy kierując się dobrem społecznym :666 , spróbować naginać prawo do zastosowania specustawy i przeprowadzić procedurę wywłaszczenia towarzysza Sztyrlica, ze wschodniej części krużganka nemetotu , czy walczyć we właściwym sądzie administracyjnym o ustanowienie służebności przejazdu przez ów sztyrlicowy "święty gaj" ? B+