Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 00:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kock i okolice
PostNapisane: wtorek, 16 września 2003, 16:19 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam!!!

Tak ostatnio myslalem o zebraniu kilku materialow, kilku ludzi i wyruszeniu na okolice Kocka. Bardzo prawdopodobne ze nic nie wykopiemy bo to rejon przeryty ale zawsze pochodzimy, pogadamy wypijemy piwko.
Co wy na to ludzie lubelszczyzny choc nie tylko ???

Z powazaniem vonadamski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 września 2003, 21:04 
Moderator
Moderator

cholera, właśnie tam dzisiaj byłem... ale będę znowu w okolicach 11go pazdziernika...

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 marca 2004, 16:52 
Kapral
Kapral

Kock jest rzeczywiście przeryty, może nie sam Kock ale Wola Gułowska - dołek na dołku. Dodatkowo jest jeszcze nieprzyjazny leśniczy, który wysyła na kolegium poszukiwaczy. Ludzie z okolicy chodza do lasu na wykopki tylko w niedzielę rano - jak leśniczy jest w kościele.
Byłem tam z jablem i sukcesy niewielkie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 kwietnia 2004, 05:16 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

W okolicach Kocka jest jeszcze wiele ciekawych miejscówek szczególnie dla poszkujących mniejszych fantów np. monetki .
Co się tyczy bitwy z 39' niespodziewałbym się rewelacji - ostatnio to i łuski się nie pokazują ale w obrębie tak do 10-15 km wokół Kocka można znależć wiele ciekawych fantów.
W okolicach Kocka stoczono także wiele innych bitew i potyczek "moneciarze" nie powinni narzekać - osobiście dużo czasu spędzam na tym terenie i łowi się wiele ciekawych monet,guzików itp.

Jednak jak się dowiem , że ktoś oznaczon mogiłe tam rozkopał :no to saperką przez łeb..............szabrownikowi.
:gun:
Pozdr. shadee

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 maja 2004, 23:17 
Generał Brygady
Generał Brygady

Shadee, gdzie te monetki sie spotyka? I gdzie ten lesniczy zebym sie na niego nie nacial? Moze wpadl do jakiegos dolka i ma traume. Panowie to jakies k..stwo kompletne. Dzisiaj omal sie nie zabilem na jednym dolku, potem spotkalem ich jeszcze wiecej niezasypanych. Jak spotkam taka ekipe dolkowcow... hm musze pomyslec, ale na pewno srogo skarce :bat

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 maja 2004, 04:39 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ardengard są , są tylko trzeba ich szukać tam gdzie nie powinno ich być według dzisiejszego rozmieszczenia miejscowości. :D Kiedyś rozwój tych okolic wyglądał zupełnie inaczej i polecam iść na konkretne zadupie i tam szukać. Ja w tych okolicach mam leprze brania na chybił trafił niż według map i planów. Biore jedynie pod uwage rozwoj handlu na tych terenach i skupiam się na nie istniejących traktach.
Pamiętaj , że kiedyś Kock to było duże jak na tamte czasy miasto i jest jeszcze wiele ciekawych miejsc w jego okolicach bo w samym Kocku to wątpie żebyś łuskę znalazł - nawet nie próbowałem szukać, błąd ortograficzny!!! jade gdzieś do 15 km od Kocka w szczere pole ale w miejsce ważnych traktów.
Kock był miastem handlowym i wiele towarów przewożono przez niego + spływ rzeczny.

Co się tyczy Woli Gułowskiej to ciężko coś ciekawszego tam znależć :( .
Wola to jest tak zryta ale.... nigdy z pustym plecakiem do domu nie wracam.No może nie w samej woli szukam ale tak do 15 km :) na południe od niej. Praktycznie każdy istniejący w tamtym okresie las,zagajnik ...
A na leśniczego to radze uważać ale gość ma racje :evil: ja za te dołki co tam widziałem to bym kur... pozabijał :gun: :bat , chyba że to dziki kopia saperkami......
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 2 maja 2004, 23:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

Shadee,

dzieki za sugestie.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]