joseph napisał(a):
Chodzi o lotnisko w okolicach Dojlid, czy inne ?? Wiem że tam jakieś było rpzed wojną, ale ne jestem pewny czy nie ma tam w tej chwili cywilnego, i czy na pewno było to radzieckie lotnisko :)
Jestem natomiast pewny do licznych betonowych dróg dojazdowych w lesie - śmigałem tam niegdyś dość często na rowerku :)
Są w okolicach Białęgo jakieś fajne miejsca do chodzenia z wykrywką ?? W wakacje zazwyczaj spędzam troche czasu w Białym, szczególnie w Kol. Dojlidy, tak że fajnie by było czegoś poszukać (w te wakacje będe już z wykrywką :) ) Wiem że na polu Dziadek kuzyna czasami znajdował jakieś łuski, kuzyn znalazł hełm niemiecki i puszkę od maski pgaz. - wszsytko bez jakiego kolwiek sprzętu :)
z góry dzięki za info.
chodzi o inne lotnisko te co masz na mysli to krywlany i te lotnisko jest do dnia dzisiejszego.
Natomiast lotnisko o którym ja mówię jest ok 70 km. na północ od Białegostoku, w tej chwili są tam łąki ale teren z tego co widziałem jest spory do przegrzebania, (ale jak wspmniałe w poprzednim poście nie wiem czy cuś tam będzie bo sam jeszcze nie chodziłem a z tego co się dowiedziałem ruskie mieli tam tylko baze , bez żadnych działań).... chociaż się wybieram na mały rekonesans, i jeśli są chętni to no problem..
pozdrooffka