Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 03:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka godzin w Malborku
PostNapisane: wtorek, 26 października 2004, 00:48 
Podpułkownik
Podpułkownik

Witam, czy ktoś ma czas na wykopki w MAlborku w rejonie Jurandówki? Będę jak co jakiś czas w Malborku ale tym razem bardzo krótko, kilka godzin od ok. 13 do 16... dalej to Grudziądz, .środa Toruń, Bydgoszcz... POzdrawiam
Jakby co to pisać na elpas@o2.pl, podać nr tel. to namiar będzie szybszy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 18 listopada 2004, 14:22 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

No witam Elpas ciekawi mnie czy coś ciekawego Ci się trafiło bo ja łaziłem wzdłuż kanału Juranda przy zamu i trafiałem sam PRL w znacznych ilościach a najstarsza moneta to szyling z 1810 :cry:
Trtochę mnie to zdziwiło. Choć z drugiej strony kanał był często pogłębiane a ziemię wysypywano na brzegi, fanty może siedzą głębiej?
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 18 listopada 2004, 18:28 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cześć Falek.
Eeeee, nie poszło mi w Malborku, bo chcąc zaoszczędzić na czasie zamiast czaekac na autobus (5) myśle sobie podjadę sobie ze 3 przystanki i podejdę pieszo na moją metę w Nowej Wsi, podjechałm... ale 13nastką i poszedłem droga dalej... ide idę.. torba ciężka.. a tu tablica ELBLĄG 26 i szlagmnie trafil bo to nie ten kierunek!! No spowrotem pieszo na pkp. 1,5 godziny w d**. Dojechałem na NW wreszcie, to kumpela zaraz zaprzęgła mnie do robienia kompa... zropbiłem i prysnąłem na pola. Glina, mokro, błoto... po deszczach :evil:
Byłem może 50 minut na polu i tylko cynkowy fenyś wrrrr. Ale niebawem powineinem być w rejonie to może wpadnę tam z nową piszczałką :) i połaże po polach...
Potem pojechałem do mojego Grudziądza a tam już płody ziemi były obfite :)
Ale będąc w lipcu w Malborku poznałem gostka z piszczałką (nie działa na forum), miał dukata chyba i pojechaliśmy rowerami za Malbork to trafiłem na jakieś ciało na wale przy Nogacie... Nie kopałem dalej, wiem gdzie to mniej więcej i tyle... a pola przy Nogacie (po drugiej stronie) były czyste jak nigdzie!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 listopada 2004, 12:19 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Daj znać jak będziesz następnym razem w Malborku może wyskoczymy gdzieś pokopać, albo spotkamy się by pogadać.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]