Teraz jest piątek, 25 lipca 2025, 05:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pas/system nośny; torba na znaleziska w teren.
PostNapisane: środa, 18 listopada 2015, 14:28 
Szeregowy
Szeregowy

Po pracy zamieszczę linki i zdjęcia na obiekcie. Jeśli chodzi o funkcjonalność - nie mogę narzekać, jest bardzo dopasowana anatomicznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 listopada 2015, 15:25 
Kapitan
Kapitan

synonim11 napisał(a):
Po pracy zamieszczę linki i zdjęcia na obiekcie. Jeśli chodzi o funkcjonalność - nie mogę narzekać, jest bardzo dopasowana anatomicznie.

Mam dziwne skojarzenie, ale czekamy :666 hahahahahahaah

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 listopada 2015, 21:25 
Szeregowy
Szeregowy

http://www.ebay.co.uk/itm/Drop-Leg-Bag-Motorcycle-Bike-Cycling-Thigh-Pack-Waist-Belt-Tactical-Bag-BK70-/262112869100?hash=item3d0724faec:g:s3oAAOSwI-BWLfOT - tu atrakcyjna cenowa, ze zdjęciami jak to wygląda na człowieku - ta akurat mi nie bardzo leży - przy zapięciu głównym brak kółka do troczenia kreta.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00ICFFCPI?keywords=military%20Leg%20bag&qid=1447874195&ref_=sr_1_55&sr=8-55 - tu model którego ja używam.

Jest to kabura na airsoft gun, żeby boczne kieszenie na magazynki przerobić pod kreta, jak zrobiono to u mnie - wystarczy przeciąć jeden szef, druga kieszeń jest podobnie rozcięta - mieści wówczas digerka garretta. Podobne kaburki w Polsce widziałem chyba w militaria.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 listopada 2015, 23:27 
Szeregowy
Szeregowy

https://www.militaria.pl/pentagon/torba_pentagon_max-s_gun_tigh_pouch_black_%28k16023-01%29_p37195.xml dobrze pamiętałem - ta jest o tyle ciekawa, że ma jeszcze stabilizujący pasek na ramię... hmm fajne rozwiązanie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 01:01 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki. A wracając do pytania Orzechopcji, gdzie przejawia się to dopasowanie anatomiczne, na które nie możesz narzekać?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 08:32 
Kapitan
Kapitan

Nie ma co się gryźć tylko flaszkę z krańcować na poletku przy ognisku pod kiełbaskę.
A tu moje i połączenie waszego i mojego

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 09:22 
Szeregowy
Szeregowy

Ryjec napisał(a):
Dzięki. A wracając do pytania Orzechopcji, gdzie przejawia się to dopasowanie anatomiczne, na które nie możesz narzekać?

Hmm rzecz ma się podobnie jak plecaki ze stelażem wewnętrznym - chodzi dokładnie o odwzorowanie kształtu ciała, o to żeby dynks przylegał, jego mocowanie omijało punkty bólu i nie blokował miejsc naturalnie zginających się - stawów. W opisie występuje słowo "Leg" - noga - w polskim posunęli się dalej używając słowa biodro na tej wysokości się ją nosi i jak pisałem wyżej ja nie narzekam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 19:05 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam
Ja znalazłem takie fajne zasobniki
z fajną dopinaną klapą, która uniemożliwiała by wypadanie z zasobnika naszych śmietków bądz kolorków ;)
http://allegro.pl/zasobnik-kieszen-modu ... 46307.html
druga podobna z 2 kieszonkami, większą na śmietki i małą na kolorki
http://allegro.pl/zasobnik-molle-25mm-k ... 23305.html
bądz taka z większym wyjmowanym wsadem, workiem i dodatkowymi kieszonkami
http://allegro.pl/zasobnik-kieszen-na-z ... 42016.html
Sam szukam czegoś praktycznego dlatego wklejam, może ktoś używał lub używa.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 19:40 
Kapitan
Kapitan

Wiecie co, takie prześciganie się co jest fajne, co ekonomiczne, co anatomiczne, co tanie i co wygodne oj.
Sranie w banie każdy używa pudełeczka z gąbeczka lub bez,
kieszeni wewnętrznej lub kieszeni dolnej w bojówkach.
Po co się prześcigać w lansie bo zaczynamy się zachowywać jak małolatki lub nasze stare której to torebka jest fajniejsza, funkcjonalniejsza a co najważniejsze droższa i markowa
Cholera ma być dobrze wygodnie i funkcjonalnie dla naszego hobby, ma mieścić 0.5Lwody, 2 piwka lub 200ml, fajki i tel. chusteczki i 150zł wrazie co na taxi :666 :D :666 :D :666 :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 20:22 
Szeregowy
Szeregowy

hahaha - i dużo racji - ale prawda jest taka : wychodził w teren - wykopać to i owo, czynność ta odpowiednich przygotowań wymaga, przeto przed zwierciadłem się sposobił. Spodnie militarne na zad wciągnął, buty wysokie sznurowane, na stopy, bluzę polarową parką plamiastą okrył, poncho od deszczu, gumowe buty (padać przecie może w plecak wcisnął tuż obok puszek ze złotym jęczmiennym, tuż obok kanapek i butelki z wodą, po chwili tak na wypadek gdyby przyszło nurt warki rzeki pokonywać w plecaku umieścił ponton, a gdyby w lesie spać wypadło, namiocik iglo też miejsce znalazł. Przyszła pora na sprzęt osobisty - kieszenie bojówek wypełniły multitoole, co by odkręcić coś na szybko - scyzoryki , lupy , pincety, coinboxy, waga kieszonkowa, zapalniczka zippo i zwykła, na wypadek gdyby któraś przestała działać. Kompas , mapa, GPS, miękka szczoteczka, kilka kompletów baterii i dwa power banki - co jak co energii zabraknąć nie może. Jeszcze latarka bo ciemno może się zrobić i czołówka jak by latarka zawiodła, słuchawki- co by najlżejszy szmer wychwycić, kreta do pasa, obok saperki, finki i nożo łopatki... hmm wziął jeszcze szpadel bo po co się przy kopaniu schylać, torba na fanty, lornetka, aparat, kamerka go pro, smartfonik , okólarki od słońca ( bo przecież świecić może) , czapeczka - w lustrze przed nim stoi detektorysta całą gębą. Pytanie sobie zadaje - wszystko ??? a jak wszystko. Wyciągnął rękę by podnieść skarb swój najcenniejszy - metalu wykrywacz i z hukiem ogromnym runął na podłogę i jedno mu pozostało - ile sił w płucach zakrzyknąć : ŻONA RATUNKU NIE MOGĘ WSTAĆ !!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 21:02 
Podporucznik
Podporucznik

:lol: Aż się popłakałem ze śmiechu :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 21:03 
Kapitan
Kapitan

Ja se tu pisze takie tam, a Ty co no niczym Mickiewicz nam.
Wszystko jasne i przejrzyste, moje boki oraz nerki nie zamienią dynksa na szelki bundezwerki

PS,synonim11 Ładnie i przyjemnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 listopada 2015, 22:41 
Szeregowy
Szeregowy

Wszystko to preferencje osobiste, teren na którym szukamy - kabura którą pokazywałem to nie coś do czego pragnę przekonywać, a coś co chcę po prostu pokazać, ocenę przydatności pozostawiam ewentualnym zainteresowanym, zapytano mnie o linki - podałem je, na inne pytania również spróbowałem odpowiedzieć w miarę przejrzyście i rzetelnie. Sam również z zainteresowaniem pooglądałem co się nosi - fajne graty - pod wrażeniem jestem :1 Ale to profil poszukiwań determinuje sprzęt. Spróbuję odszukać i zamieścić pewne rozwiązanie plażowe które mnie urzekło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 grudnia 2015, 02:59 
Generał Brygady
Generał Brygady

"Worek zrzutowy na magazynki". Zajefajna sprawa. Można trafić za grosze na portalach aukcyjnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 2 grudnia 2015, 05:41 
Pułkownik
Pułkownik

Polecam nerkę w systemie molle wykonaną z cordury.Tutaj akurat firmy miltec.Kreta idzie fajnie przytroczyć,do środka pudełeczko na fanty,dokumenty,klucze telefon a i browarek/napój się zmieści choć używam camelbacka.Masa kieszonek... super sprawa,przewlekamy przez szlufki spodni jak pasek

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]