Witam!
Kris - nie mówisz chyba o Golfie Country Syncro?
http://www.vw-golf-country.de/
To jak najbardziej terenówka, oczywiście o ile może być osobowa terenówka, ale spokojnie można nią wjeżdżać nawet w ekstremalny teren.. Mogę śmiało polecić, jeśli ktoś wymaga od samochodu by jednocześnie był i miejski i terenowy.. Te golfy robione były wyłącznie przez fabrykę Steyera w Austrii. Paliwożerne? Absolutnie nie, chyba, że oczekujesz super ekonomii od terenówki ;) Sam używam Transportera Syncro wyprodukowanego przez Steyera (nie mylić z Syncro stosowanym w T4 itd., które terenówką już nie jest a napęd 4x4 służy do utrzymania dobrej przyczepności na szosie) i nie wyobrażam sobie lepszej terenówki dla poszukiwacza - dzięki blokadzie mostów, wysokim zawieszeniu i osłonach mogę wjechać praktycznie wszędzie, zabrać i przewieźć w komforcie 8 osób i maaasę sprzętu, gotować i spać.. W wersji z podnoszonym dachem, bardzo wygodnie śpią cztery osoby co czyni z samochodu niezależną bazę.. O paliwożerności też nic nie wiem - mam silnik 1.6 TD i taki ciężki terenowy pojazd pali 7-10 litrów na 100km. Czy to dużo na terenówkę?
Jednym słowem, polecam Golfa Country a dla tych, którzy potrzebują więcej miejsca, T3 Syncro :1
Pozdrawiam
VW