Teraz jest sobota, 26 lipca 2025, 03:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kabel spiralny do słuchawk.
PostNapisane: poniedziałek, 3 kwietnia 2017, 09:02 
Porucznik
Porucznik

Niedawno skończył mi się przewód w moich słuchawkach nabyłem nowy jednak tak badziewny że szkoda opowiadać.
Może macie jakieś sprawdzone przewody które są fajne w użytkowaniu tz. nie ściągają słuchawek przy odkładaniu wykrywacza najlepiej z kątowym Jackie-m 3,5, i jaka jest optymalna długość takiego kabelka.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Kabel spiralny do słuchawk.
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2017, 09:50 
Porucznik
Porucznik

Mialem kilka sluchawek z przewodami spiralnymi, dwa rodzaje garretta i nic to nie dalo, ciagle spadaly, odcinaly od otocznia, uszy spocone a w glowie szum.Powiem ze ciezko bedzie kupic jakies sensowne zeby kabel nie sciagal sluchawek podczas odkladania lub przedzierania sie przez krzaki.Posiadasz gmp i gmaxx wiec kup sobie firmowe bezprzewodowe sa super lekkie, a jezeli ci nie pasuja mozna do nich podlaczyc jakie chcesz przewodowe.Do transmitera podlaczasz dowolne sluchawki a sam transmiter chowasz np. do kieszeni na piersi, jest mega wygodnie i uzywasz jakich chcesz sluchawek i nic nie zlatuje z glowy odczas odkladania.
Sa mega drogie ale nie zaluje nigdy wiecej przewodow i chodzenia na smyszczy jak ja to mowie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2017, 19:12 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Używałem sporo i wszystkie te słuchawki z logami tych zacnych producentów wykrywaczy metali to shit i zdecydowanie nie warte tych pieniędzy. Ostatecznie zostałem przy KOSS UR-30 z emblematem Minelaba ale kabel zbyt krótki i wtyczka rozpadła się po 10 wypadach w terenie. A więc kupiłem kabel spiralny bardziej elastyczny o rozciągliwości do 3m i porządną metalową wtyczkę firmy RockCabel (b.dobra nie droga firma),zmontowałem to do kupy i już 3 lata śmigam i nie narzekam. Żenadą są ochronniki słuchu w które Ci producenci napakują jakiś przetwornik made in PRC do tego shit kabel i wtyczkę ,walna swoje logo i ludzie "plaćta" krocie za dedykowane słuchawki. Takie coś można wykonać przy odrobinie zaangażowania samemu i to znacznie taniej i z lepszej jakości materiałów. A jak ktoś ma smykałkę do majsterkowania to zrobi słuchawki naprawdę wysokiej jakości, bo dzisiejszy rynek oferuje naprawdę wysokiej jakości podzespoły np. typu Sony za nie duże pieniądze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2017, 20:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

A korzystałeś z Garretowych od Euroace? O ile dobrze kojarzę to nazywa się to Garrett Clear Sound. Testowałem różne modele, ale ostatecznie wróciłem właśnie do tych. Może nie są super mocne, ale też nie jakieś specjalnie drogie więc raz na 1,5 roku można wymienić na kolejne. Lekkie, dosyć wygodne, nie pocą się w nich uszy jak przy Master Sound. Do tego nie wytłumiają całkowicie otoczenia więc słychać co się dzieje za plecami. Jednocześnie jakość dźwięku jest przynajmniej jak dla mnie w pełni zadowalająca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2017, 20:38 
Sierżant
Sierżant

Ja używam Garrett Clear sound i jestem zadowolony. Co prawda po roku przestała mi działać słuchawka w jednym uchu ale to nawet lepiej bo na jedno ucho słucham sygnałów z wykrywacza a w drugim uchu słyszę otoczenie co by mnie ktoś nagle nie zaskoczył ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 kwietnia 2017, 22:33 
Porucznik
Porucznik

Słuchawki mam Whites-a są Ok używam ich z Sovereign przewód zrobił się strasznie sztywny i dla tego chciałbym go wymienić na inny właśnie jakiś fajny elastyczny. Po zakupie ostatniego który okazał się jeszcze gorszy od tego oryginalnego nie wiem w jaką firmę "uderzyć" dlatego pomyślałem że może ktoś wymieniał przewód przy swoich słuchawkach i jest zadowolony.
Słuchawek nie chciał bym zmieniać na inne bo te po prosu lubię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2017, 07:00 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Linka nie będę wklejał ale kupiłem za małę pieniądze przedłużkę do słuchawek zapewne (made in china) właśnie z kablem spiralnym i obciąłem końcówki i wmontowałem w swoje słuchawki. Jakość pierwsza klasa i czy zimno czy ciepło ładnie zachowuje swoje właściwości,używam 3 lata do oryginału niebo a ziemia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2017, 07:17 
Generał Broni
Generał Broni

leżą mi słuchawki garetta w szufladzie i się kurzą. Trzeba się tylko pobawić i polutować bo coś się porozłączało

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 kwietnia 2017, 09:14 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ja mam takiego patenta.
przewod spiralny ok 3m. cos takiego:
http://allegro.pl/przedluzacz-duzy-jack ... 17766.html
Plus pokrowiec na szyje ( uchinola z 5zł kupiony) http://archiwum.allegro.pl/oferta/pokro ... 50918.html

spirale łacze z przewodem od słuchawek. nadmiar kabla do etui. etui na kark.... nic sie nie placze!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 kwietnia 2017, 18:59 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego tanksiu jak słuchawki są dla Ciebie ok to po prostu kup kabel spiralny do tego porządną wtyczkę ale tylko metalowe bierz pod uwagę i najlepiej jakiegoś dobrego producenta,są dostępne też i kątowe. Operacja łatwa ale wymagająca trochę precyzji przy lutowaniu i zarabianiu, myślę że sobie poradzisz a jak nie poproś jakiegoś znajomka co włada lutownicą na pewno ogarnie.
Zwróć uwagę czy słuchawki a w zasadzie wyjście audio w twoim wykrywaczu to stereo czy mono żebyś nie kupował dwa razy.

Co do Garrettowych headphon-ów tych tańszych to hmm :) nie chce pisać bo mogę kogoś urazić. Ale dobór słuchawek oczywiście zależy od własnych oczekiwań, do tego należy dodać kilka aspektów: kto jakie tereny lubi, jak szuka, ile czasu poświecą na teren,wygoda etc..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2017, 05:04 
Sierżant
Sierżant

Znakomitym zamiennikiem zużytego oryginalnego kabla jest przewód spiralny od mikrofonu z CB radia. Warunek jest tylko taki aby kupić go odpowiedniej jakości. Z osiem lat temu nabyłem taki w sklepie z częściami i akcesoriami CB ( mięciutki, elastyczny nie "drewniejący” na mrozie po prostu idealny ). Mógłbym podać namiar na ten sklep, no ale tu nie wolno.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2017, 23:45 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ja na giełdzie staroci kupiłem za 5 zł jakieś stare i zdemolowane , ale wysokiej klasy słuchawki i zaadoptowałem z nich kabel który był w świetnej kondycji , zaś reszty się pozbyłem. Drugi rok działa to znakomicie. :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 czerwca 2017, 09:17 
Podporucznik
Podporucznik

telefony z RWT poszukiwane ze względu na przewód od słuchawki :-)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]