Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 16:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: PDA GPS GSM (?) jaki wybrac - help...
PostNapisane: wtorek, 21 listopada 2006, 00:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam,

Oczywiscie milion informacji na roznych sronach w necie i czym wiecej czytam tym bardziej glupieje. Problem jest taki. Chce kupic PDA z GPSem oraz zastanawiam sie czy nie powinien miec w sobie telefonu. Taki organizer jak PDA by mi sie przydal, chcialbym miec jednak dostep do internetu. Tu pojawia sie kwestia wbudowanego telefonu bo tam gdzie bede uzywal internetu moze nie byc punktow dostepowych. Tak wiec chetnie sprawdze sobie poczte. Czy jest wiec taka machina ktora laczy w sobie te trzy rzeczy - PDA GPS i dostep do internetu plus (co wazne) ma dosc duzy ekran taki zeby bylo cos na nim widac przy uzywaniu GPS. Wiekszosc tych polaczonych zabawek ma maly ekranik a taki jak bym chcial maja tylko PDA plus GPS bez telefonu.
Macie moze doswiadczenie w tak ciezkich wyborach w tej materii. Moze macie dostep do jakis po ludzku napisanych artykulow w necie na ten temat. Albo znacie juz jakies konkretne produkty.
Moze po prostu kupic sobie dobre PDA z GPS a uzywac podczerwieni czy czegos tam do laczenia sie z komora i sciagania wiadomosci. Poradzcie cos.

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 listopada 2006, 03:28 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Ja w zeszłym tygodniu kupiłem Mio A701 - połączenie GSM,GPS I palmtopa. Działa w porządku. Ciągle go testuję. Internet działa- sprawdzałem na razie konto na stronie mbanku i OK. GPS-a jeszcze nie spradzałem, ale userzy na forach piszą, że też OK. A telefon działa jak najbardziej w porządku. Ma ciekawą opcję wysyłania jednym przyciskiem danych GPS do wybranego użytkownika, jako esemes ratunkowy z twoimi namiarami. No i ekran ma dosyć duży, dotykowy. Klawiatura telefonu wyświetla się na ekranie. Chodzi na systemie Windows Mobile, masz tam też pakiet Office.A w samym pudle masz trochę dodatkowych gadżetów, typu etui, uchwyt samochodowy, kabelki, dodatkowe folie zabezpieczające ekran itd...
Poniżej wklejam Ci artykuł ze stronki http://www.pdaclub.pl i zdjęcie też z tej stronki.

Cytuj:
Mitac Mio A701 to długo oczekiwany palmtopo-telefon z wbudowanym odbiornikiem nawigacji satelitarnej i modułem Bluetooth, który dotarł w końcu do naszego kraju. Sprzedaż tego modelu rozpoczęła się już pod koniec zeszłego tygodnia. Oficjalnym dystrybutorem Mio A701 jest katowicka firma Jamicon. Sugerowana cena detaliczna tego modelu to 2049zł brutto. W komplecie z PDA otrzymujemy pełen zestaw akcesoriów, od uchwytu samochodowego montowanego do szyby, przez ładowarkę samochodową i sieciową po etui w formie kabury do paska. Już wkrótce na łamach PDAclub.pl będziecie mogli przeczytać szczegółowy test tego PDA. W głębi newsa prezentujemy natomiast listę jego parametrów technicznych.

- system Windows Mobile 5.0 for Pocket PC
- procesor Intel X-Scale PXA270 520MHz
- 128MB pamięci ROM
- 64MB RAMu
- 2.7" ekran o rozdzielczości 240x320 punktów przy 65 tysiącach kolorów
- trójzakresowy moduł GSM/GPRS
- wbudowany moduł Bluetooth v1.2
- wbudowany GPS na układzie SiRF Star III
- aparat cyfrowy o matrycy 1.3 MPix
- gniazdo na karty SD/MMC
- bateria litowo-jonowa o pojemności 1300mAh
- port mini USB do synchronizacji i ładowania
- wymiary: 107 mm x 57 mm x 18.8 mm
- waga: 148g

I jeszcze link do alledrogo:http://allegro.pl/search.php?string=Mio+A701&buy=0&new=0&pay=0

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 listopada 2006, 10:50 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

podobne funkcje będą w Nokii 6630 i 9300, ale trzeba dokupić modem do nawigacji, koszt ok. 200-300.
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 listopada 2006, 10:51 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

podobne funkcje będą w Nokii 6630 i 9300, ale chyba do nawigacji trzeba dokupić modem - koszt ok. 200-300.
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 listopada 2006, 13:56 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam, uzywam 6630 wraz z modulem LDW3 i jestem zadowolony.Jednak uzywam głównie GPS na drogach(TomTom).W terenie nie sprawdzałem.Moze byc maly problem z malutkimi przyciskami i brudnymi łapami...Moduł kupisz za 290 zł + telefon ???.PDA chyba dłuzej sa w stanie pracowac od takiego zestawu.Tutaj bateria dosyc szybko sie wyczerpuje.
Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 listopada 2006, 09:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

sam moduł 290, telefon od 600. trzeba uważać - z 6630 nie można ściągnąć simloka.
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]