Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 00:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pobudzenie łechtaczkowe...
PostNapisane: wtorek, 10 października 2006, 00:05 
Generał Broni
Generał Broni

...u kanarka.Szczególnie dokuczliwe na ściernisku i ugorach.Jak z tym walczyć?Ma ktoś jakiś patent na wyeliminowanie tego zjawiska? :cry: Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 października 2006, 00:16 
Podpułkownik
Podpułkownik

Jabel z USA przechodzi menstruację ????? Wybitny tytuł Rozśmieszyłeś mnie do łez. :jump Aż dam plusa...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 października 2006, 12:37 
Generał Broni
Generał Broni

Tobie do śmiechu DYLAN,a mój kanarek aż fiksuje od tych pobudzeń :cry: Może to i amerykański jabel,ale nie narzekam generalnie,jak za te pieniadze nie najgorsza zabawka.Tylko teraz dużo ściernisk,a on na nich świruje-75% cwierkania jest fałszywa,choć brzmi nieżle,na skutek wspomnianych pobudzeń.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 października 2006, 14:16 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ostatnio łaziłem troche po ściernisku, nie nażekałem za bardzo na pobudzanie się kanarka. Jak masz ustawioną czułość, nie na maxa czasami ?? Ja w takim przypadku zdejmuje mu z czułosci 2 kreseczki (normalnie odejmuje 1) i gra melodia .

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 października 2006, 14:29 
Moderator
Moderator

Jeżel to ten sam efekt co u mnie był ,to objawiało się to tzw. "morseniem" (nadawał morsem mimo braku metalu w poblizu).Tak uszkodził mi się ,gdy szukałem pod linią wysokiego napiecia. Nic nie dało sie zrobić ,został wymieniony na gwarancji. Po pewnym czasie ten nowy też się zaczął tak wzbudzać,mimo tego że nie szukalem już w pobliżu wys.nap. Przyczyną był zły styk masy gniazda cewki z masą na płytce elektronki.Spróbuj to tak sprawdzić: włącz wykrywacz na max czułość na all metal ,poczekaj aż się uspokoi,odwróc cewką "do siebie" połóż ok 1 cm nad cewką dłoń bez żadnego metalowego przedmiotu (zegarek ,obrączka) i gwałtownie usuń rękę znad cewki (najszybciej jak potrafisz)jednoczesnie prowadząc rekę nad cewką. Jeżeli kanarek da sygnał,to najprawdopodobniej to ten zły styk.
Odkręć nakrętki na gniazdach słuchawkowym i cewki, odkręć dwa wkręty , wyjmij elektronikę(odginając delikatnie takie plastikowe żółte zaczepy) i sprawdż czy nie jest zaśńiedziałe połączenie obudowa gniazda-płytka elektroniki. Powinno pomóc.
Zauważyłem ,że kanarki są bardzo czułe na "zakłócenia elektrostatyczne" na cewce, to połączenie na gnieździe pozosawia wiele do życzenia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 października 2006, 14:50 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

Hmm... Grzebiuszka, a takie zaglądanie w puszkę nie grozi utratą gwarancji? Nie ma tam przypadkiem jakiegoś fabrycznego zabezpieczenia informującego serwis że ktoś niepowołany grzebał w urządzeniu? Pewne rzeczy z wykrywaczem proponuję czynić z rozwagą ;)

pozdrawiam
bogdans

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 października 2006, 00:59 
Moderator
Moderator

Jak na razie na kanarku nie ma żadnych "plomb" czy innych zabezpieczeń. Jeżeli nie chcesz rozkręcać ,to poruszaj dość mocno ,ale z czuciem gniazdem przy włączonym wykrywaczu-zobaczysz czy coś się z nim dzieje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 października 2006, 15:21 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi.Ostatnio objawy były mniej uciazliwe niż kiedyś-może ściernisko już trochę zbutwiało i bardziej miękie?A może przy niższych temperaturach mniej się wzbudza?Zwykle ustawiam czułość na max,zmniejszanie to także utrata zasięgu zdaje się?Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]