Teraz jest piątek, 9 maja 2025, 15:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ustawa podpisana zatem ogłaszam swój powrót na Forum PSa
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2025, 19:07 
Kapitan
Kapitan

Co dalej nic nie zmienia w sprawie tego kto to wszystko firmował.
Było kupę innych ustaw których pseudo prawica nie procedowała, zaostrzenie przepisów było im najwidoczniej na rękę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2025, 19:23 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Było kupę innych ustaw których pseudo prawica nie procedowała, zaostrzenie przepisów było im najwidoczniej na rękę.

Kogo tu obchodzi ten twoj zabi skrzek? Nawet Jacek szef PZE calkiem zrecznie to wyjasnial i powinno to byc zrozumale dla najbardziej opoznionych intelektualnie. Zreszta od tamtej pory minal wiek, wiele sie zmienilo takze w materii poszukiwan. W poprzednim rozdaniu czesc parlamentarzystow dojrzala drugie dno zwiazane z niesprzyjajacymi przepisami, szli nam na reke aby je zmienic. Przypomnij sobie dyskusje w senacie i kto deprecjonowal nasz glos. Dodatkowo masz teraz "swoich" u wladzy, minelo juz poltora roku ich rzadwo, wiec ufam, ze juz jutro bedzie ustawa po twojej mysli.. C
zy na PADa od razu zlozysz i dalej bedziesz jeczal?
Nie masz za grosz wstydu jatrzyc polityka w temacie o ktory poszukiwacze zrzeszeni w PZE kruszyli kopie a ich sukces dawal nadzieje dla wszystkich takze takich jak ty. Co chcesz osiagnac tym jatrzeniem? Chcesz utrwalac podzialy nawet na gruncie poszukiwan?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 marca 2025, 20:42 
Kapitan
Kapitan

Antonior napisał(a):

Zadałem proste pytanie, a ty zaczynasz kluczyć!
Odpowiedz proszę kto za tym głosował?
Ja wiem ze dupa boli że wespół z PIS głosowała za tym cała ta tęczowo lewicowa zbieranina która teraz siedzi przy tym pseudo liberalnym i do tego uśmiechniętym korycie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2025, 00:50 
Kapitan
Kapitan

Ustawę przepchnęli wszyscy co nie jest i nie było nigdy żadną tajemnicą.
Nie rozumie tych przytyczek z bólem tyłka, skoro pojawia się ten problem nagminnie to może uczulenie na stosowany lubrykant albo kolega został zbyt obfice obdarzony.

Nomennscio ty chyba masz jednak rozdwojenie jaźni, skoro zmieniło się tyle w materii poszukiwań i podejściu do tematu to w jakim celu wylewasz swoje żale w temacie o stowarzyszeniach?
Są przepisy które jakby nie patrzeć są zasługą pisiorów i wam jako wyznawcom pislamu należało by przykładnie ich przestrzegać.
Ponadto spróbuj pić meliske albo tabletki brać jak lekarz przypisał bo zaczynasz mieć jakieś napady agresji.
Nie chciał bym by pękła ci żyłka z mojego powodu :lol:

Napisze wam jeszcze raz, za przepisy odpowiada rząd który był u władzy gdy zostały one podjęte, uchwalone i podpisane przez prezydenta.

A wracając to proponowanych powyżej kandydatów to jeden piękne to pęto żarł, niczym Pawłowicz obiad na sali plenarnej.
Przy drugim problemy alkoholowe Kwaśniewskiego będą niczym kropka na biedronce :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2025, 10:23 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Napisze wam jeszcze raz, za przepisy odpowiada rząd który był u władzy gdy zostały one podjęte, uchwalone i podpisane przez prezydenta.

zylka to ci juz dawno pekla a teraz peknie ci ostatnia guma w majtach jak tak bedziesz naciagal..

i doucz sie bo afiszujesz sie i wciskasz innym swoja tumaneria polityczna co swiadczy, ze jestes nie do konca sprytnym intelektualnie sekciarzem zorientowanym na podzil Polakow:

"Zgodnie z Konstytucją RP, prawo ustawodawcze w Polsce należy do dwóch izb parlamentu - Sejmu i Senatu, które wspólnie tworzą Zgromadzenie Narodowe. Jednakże inicjatywę ustawodawczą posiadają także Prezydent, Rada Ministrów oraz obywatele, którzy mogą zgłaszać projekt ustawy w drodze inicjatywy obywatelskiej."

Cytuj:
Nomennscio ty chyba masz jednak rozdwojenie jaźni, skoro zmieniło się tyle w materii poszukiwań i podejściu do tematu to w jakim celu wylewasz swoje żale w temacie o stowarzyszeniach?

ja krytykuje ograniczanie swobod obywatelskich w kazdej formie, ciemnogrod niektorych - jak ty poszukiwaczy oraz dupowlazenie instytucjom dla wlasnych celow..
ty zas jestes zwyklym lamerem i hejterem politycznym bo to nie pierwszy raz gdy umilasz sobie pobyt na forum w ten sposob, nie jestes nawet w stanie swoich bredni umocowac w faktach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2025, 17:29 
Kapitan
Kapitan

Gdybym mógł zaśpiewał bym tobie piosenkę.
Nie płacz kiedy odjadę... :lol:
Popierasz chodzenie z wykrywaczem wbrew przepisom, a ja popieram prawo texanskie do prawa obrony swojej ziemi.
Każdy skrawek ziemi w Polsce ma właściciela i uważam za wielce niestosowne kopanie komuś bez jego zgody.
Kiedyś napisałem szczerze ogólnie mam wywalone na wiele spraw ale jak widzę napalonych zadymiarzy to nie potrafię sobie odmówić małej prowokacji.
Mam z tego ogromną radość i ubaw gdy widzę pisiora czy konfederatę sapiącego niczym knur przystawiony do lochy :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2025, 19:39 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Popierasz chodzenie z wykrywaczem wbrew przepisom,

jestes nienormalny, prawo to ty znasz tylko kieszen i to cudza...

na dodatek identyfikujesz sie jako locha:
Cytuj:
Mam z tego ogromną radość i ubaw gdy widzę pisiora czy konfederatę sapiącego niczym knur przystawiony do lochy :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 07:51 
Kapitan
Kapitan

Ciebie przerasta zrozumienie i dostosowanie się do prostych przepisów.
Tym bardziej akceptacja tego że do groma ludzi jest w grupach i stowarzyszeniach po to by chodzić w świętym spokoju, wyprostowanym a nie jak sr..cy lis chować się po krzakach na każdy odgłos silnika.
Dziękuję za diagnozę, jest trafna.
Gdybym był normalny to oczywiście że nie bawił bym się z wami tym błotku, proste :8)
Nie wiem o co posądzasz mnie z tą kieszenią ale jak już chcesz bym rozwinął to nawiązanie do grzebania w cudzej kieszeni to przypominam że zaczęły obowiązywać wprowadzone przez pis przepisy w sprawie prześwietlania kont i sprzedaży internetowej.
Więc uwaga komu i jakie kto robi przelewy.
Pisiory nie lubią konkurencji :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 09:40 
Pułkownik
Pułkownik

naprawde jestes chory.. i te wtracenia o donosach to takie jakies swojskie dla zrzeszonych..

celowo wkleilem ci najszybsze objasnienie jak w Polsce jest tworzone prawo, zebys nie klepal bzdur i ty wiesz juz o tym bo bylo to juz poruszane ale jakies zwarcie niestety wciaz ci kaze wspominac PiS..
to musi byc uciazliwe zyc w ten sposob..
jak ci pusci na chcwile to skocz do strony szostej tego watku chcociazby

Cytuj:
Pokopali na aplikacji ;)

Załączniki:
432444884_233450326455830_5402699343026716142_n.jpg
432444884_233450326455830_5402699343026716142_n.jpg [ 24.8 KiB | Przeglądane 313 razy ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 13:55 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Zastanawia mnie, kto chciałby mieć takiego Antoniora, jako kolegę w stowarzyszeniu? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 13:56 
Moderator
Moderator

Antonior napisał(a):
Popierasz chodzenie z wykrywaczem wbrew przepisom, a ja popieram prawo texanskie do prawa obrony swojej ziemi.

"Ten kraj" ci szybko wytlumaczy co sobie mozesz na swojej ziemi .. ja szukałem onegdaj w lasach, a ze lasy sa panstwowe czyli nas wszystkich wiec takze i moje :666

frank napisał(a):
Zastanawia mnie, kto chciałby mieć takiego Antoniora, jako kolegę w stowarzyszeniu? :D

Poważnie zakładasz ze on ma kolegów ? :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 18:40 
Kapitan
Kapitan

Jest juz cała grupa wzajemnej wazelinacji.
Tak bez ogródek można łatwo zweryfikować twierdzenie Argo czy lasy są jego własnością.
Weź piłę i jedź obalić kilka drzew na opał czy tam deski.
Później jako linie obrony przedstaw to że jesteś współwłaścicielem.
Obserwuję ileś grup na FB i tam nigdzie tych waszych mądrości nie mogę uświadczyć.
W ptasim rozumku pojawia się równanie że stowarzyszony=wulgaryzm.
A tak akurat nie jest tylko po prostu wylewa się chyba komuś zawiść że nikt nie chciał go przygarnąć, ja bym tam też osoby tak nie stabilnej nie chciał w grupie.
Policja robiła zawsze naloty i rocznie są ich na detektorstow dziesiątki.
Ale jak wpadli do stowarzyszenia to nagle frank podniósł to do rangi święta narodowego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 18:52 
Moderator
Moderator

Jakos polowac w tych lasach moge bez problemu :lol: a co do stowarzyszen , nigdy nie byłem tym zainteresowany, bo nic mi to nie daje, nie interesuja mnie zadne starozytności a widze ze oni sie glównie na tym skupiaja ... jakies fibule i klepaki po rzymianach, nie potrzebuje wiszacego mi nad glowa archeologa i wrszcie najwazniejsze, nie mam zamiaru poswiecac swojego czasu na zapelnianie komus izby muzealnej czy innej regionalnej tym co znajde, temu teraz skupilem sie na zakupach bo wychodzi mnie to paradoksalnie taniej i w duzo lepszych stanach niz "ziemniaki"
Tak trudno zrozumiec ze jest kupa ludzi co maja w :dupa oficjalne zrzeszanie sie bo nic im to nie daje ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 19:20 
Kapitan
Kapitan

Nie każdy jest zainteresowany starożytnością, niektórzy lubią wielką w.
Chwalą się wiekowymi fantami bo mogą to robić bezkarnie niejako.
Nie chcesz zauważyć że fale hejtu nie leją stowarzyszeni tylko ci co nie są?
My na zgodach weszliśmy na tereny gdzie obecnie po pół godziny miał byś na głowie pograniczników.
Wypad z kwitem ma czasem swoje zalety.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2025, 20:42 
Pułkownik
Pułkownik

Zrozum czlowieku, ze zgody to nie jest cos co wymysili "stowarzyszeni". Druga sprawa zaostrzenie przepisow zmienilo tylko odpowiedzialnosc a nie procedury dotyczace zasad poszukiwan, wiec tylko dla formalnosci ci powiem, ze zanim powstalo to froum ja juz chodzilem "zgodnie z wymaganiami prawnymi min. w Polsce, w UK i kilku innych krajach, ktorych nie wymienie bo nie uwierzysz i tak Ile miales lat jak powstawalo to forum? Co wiedziale wtedy o przepisach? Wowczas to byla egzotyka w dodatku zalatwiana jak nie przymierzajac za meble komuny. Z najbardziej doswiadzczonych stazem tu poszukiwaczy malo kto w ogole zdawal sobie sprawe z istnienia wymogow,. Watpie czy w ogole slady pozostaly po tym gdzies w archiwach stare zgody albo po nich slady. Byc moze Saper ma w domu jakies stare zgody jesli dzialal indywidualnie chociaz zeby nie sklamac on chyba wspolpracowal z archeo, byc moze na ich zaproszenie. No nie istotne. w poczatakach roku 2000 nalezalem do pewnej grupy z UK w ktorej uczylem sie obyczajow i zasad obowiazujacych w UK ale takze lapalem doswiadczenie w pozyskiwania zezwolen. Co robiles wowczas.? Dla samej formalnosci dodam, ze nawet polskie grupy zawiazywaly sie w UK, ktore takze mozna nazwac sowarzyszeniami i jest tu nawet jeden albo i wiecej uzytkownikow, ktory ma nawet logo takiego polskiego stowarzyszenia w swoim zjeciu profilowy.
Albo ktos ci zhakowal konto i jakies dziecko teraz z niego bazgrze albo po prostu odbila ci sodowka od tej przynaleznosci.. Do tego stopnia, ze nawet nie umiesz polapac sie dlaczego stowarzyszenia sa krytykowane..
Odlacz pyche, posyp glowe popiolem bo to forum w swoim czasie takze bylo nieformalnym albo i formalnym stowarzyszeniem.. Wiec ani nie jestes niczym nowym ani egzotycznym ani wybranym.. po prostu jestes tylko nasladowca tego co inni dla ciebie stworzyli na dodatek mocno nietowarzyski w swoim politycznym zacietrzewieniu oraz niezwykle przemadrzaly. Inne sa tylko czasy i nastawienie srodowiska archeo.
Stowarzyszenia krytykujemy bo stwarzaja pozory jedynych uprawnionych do korzystania z naszego hobby.. i za zachowanie ich czlonkow w sposob w jaki ty sie zachowujesz. Powiedz mi w jakim stowarzyszeniu jest Adam Sikorski.. kojarzysz w ogole?
Chcesz udowadniac wyzszosc stowarzyszen nad niezrzeszonymi prosze bardzo masz pole do popisu bo od tego jest forum ale zanim cokolwiek napiszesz odnosnie innego poszukiwacza jak w moim kierunku np to zastanow sie czy nie robisz sobie z buzi du..y a z honoru wychodka..

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]