Teraz jest wtorek, 29 lipca 2025, 16:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacz mikroprocesorowy AVT5025 ?
PostNapisane: środa, 17 lipca 2013, 09:57 
Plutonowy
Plutonowy

Tarnawa napisał(a):
Czy pojawiły się może jakieś nowe projekty (nowsze) niż ten opisywany?
Sezon w pełni, to by może coś złożyć było trzeba.

Nie ma nowych z AVT , poza tym opisywanym jest impulsowy 5196 - mam go złożonego - nie było jakichś wielkich problemów z uruchomieniem - i działa też ok.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 lipca 2013, 16:19 
Szeregowy
Szeregowy

Dzień Dobry i Cześć.
Przedwczoraj zakończyłem lutowanie i składanie części z kitu AVT5025. Po podłączeniu zasilania w postaci baterii 9V oraz próbnej cewki z kynaru, układ działa całkiem poprawnie. Chociaż dopóki nie złożę go do końca, nie mogę się wypowiedzieć nt. faktycznego zasięgu. Mogę potwierdzić, że dyskryminacja działa (żelazo- kształty na ekraniku w górę, nieżelazo - w dół; ilość znaczników, które się pokazują, to jak rozumiem rodzaj metalu, ale to jeszcze muszę empirycznie sprawdzić), jakkolwiek nieekranowana cewka z 20m drutu fi 0.4 mm o średnicy 14 cm przy czułości ustawionej na MID złotą obrączkę wykrywa z ok. 7 cm przy poziomym jej (obrączki) ułożeniu, więc raczej szału nie ma. Zobaczę czy zasięg zmieni się przy właściwym wykonaniu cewki i jej połączenia z układem. Co do pracy polutowanej elektroniki na chwilę obecną zastrzeżeń nie mam. Układ zaczął działać zaraz po podłączeniu napięcia, kontrast LCD wymagał korekcji (zwiększenia). Po testach polowych napiszę jak zachowuje się w praktyce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 sierpnia 2013, 18:27 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jak ten kit z cewką o średnicy 30 cm będzie lepszy niż osiągi Garrett ACE 150 lub to samo to warte świeczki ,a tak to szkoda zachodu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 maja 2016, 19:06 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Trochę czasu minęło, jestem ciekaw jak wypadły próby i jak się zachowuje wykrywacz w terenie. Czy nie wzbudza się i jak działa dyskryminacja. Jeśli masz fotkę wykrywacza, to mile widziana.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]