sSmall napisał(a):
Jak to by było po polsku to by pasowało ale no niestety nie każdy potrafi czytać po rosyjsku
sSmall - Dokumentacja i schemat jest bardzo czytelna, a oznakowania elementów nie są cyrylicą. Co więcej autor zapodał nawet wzór płytki zaprojektowany w programie Eagle Layout. Jak by Ci pasowało to do dzieła!
mir
Układ owszem ciekawy. Spotkałem już podobny na rosyjskiej stronie. Widzę jednak pewne niedogodności. Uważam, że zastosowanie wyświetlacza graficznego do przedstawienia rodzaju znaleziska to lekki przerost formy nad treścią. Te wygibasy na wyświetlaczu będzie trudno zidentyfikować ze wzdlędu na podobne odczyty z różnych przedmiotów. Nie doszukałem się w opisie czy układ natychmiast obrazuje na wyświetlaczu trafienie czy ma nieco opóźnienia. Sądzę, że będzie miał opóźnienie. Autor projektu chciał chyba by nauczyć się rozpoznawania wygibasów co przy różnorodności sygnałów wydaje mi się niemożliwe, ale mogę się mylić. Może chciałby się w tym wątku wypowiedzieć któryś z kwatermistrzy tego forum?
Pozdrawiam Manick