Ehem, no bez przesady aż takim ekspertem to ja nie jestem, gdybym był to zostałbym pewnie moderatorem tego działu... ;)
U siebie takiego efektu na szczęście nigdy nie uzyskałem, żeby piszczał i był nieczuły na regulacje. To może być zarówno przerwa w układzie jak i zwarcie, przy czym mogły uszkodzić się jakieś układy. Pytanie jakie są napięcia na zasilaniu układów scalonych i jaki jest pobór prądu. Jeżeli pobór prądu sporo przekracza 70mA a napięcie spada grubo poniżej +/-5V to na pewno jest zwarcie, ale wcale nie muszą być takie jego objawy. Tak na chybił trafił ciężko mi cos w tej materii dokładniej stwierdzić, jedyne to za sugeruje że zwarcie lub przerwa jest gdzieś pomiędzy podłączeniem cewki, a układem US2-NE5534,US3-CD4051, bądz US4 LM358
bo one są odpowiedzialne za porównywanie próbek sygnału i generowanie na ich podstawie pisku. Spróbuj wyjąć z podstawki układ US2 i zobaczyć jaki będzie efekt. Oczywiście jest możliwe że jakiś kondensator lub tranzystor został źle wlutowany, ale raczej nie sadze. Tyle na razie ode mnie. Pozdrawiam i życzę udanego przywrócenia jablowi działania.
|