marczello22 napisał(a):
Mariusz nie wiem czy czytałeś watek na naszym forum o zakwestionowaniu oryginalności moich monet.
Zaczęło się od jednego orta którego sprzedawałem na all... i został opisany na forum TPZN jako fals.
Ort ten jest sztuczne patynowany do czego się przyznałem lecz nie ma nic wspólnego ze współczesnym odlewem.
Reszta ma naturalna patynę.
Podejrzenia o odlewach padły także na inne moje monety oraz monety MARIO32 i jeszcze jednego użytkownika forum PS. Zapewne w niedługim czasie dołączysz do naszego grona.
Marczello22,owszem widzialem watek na Tpznie,czytam to forum regularnie.Moim zdaniem nie byloby calej afery gdybys na poczatku dal dobre foty monet,podal wymiary i je zwazyl,sytuacja nie wymknela by sie spod kontroli ;).Ze wzgledu na ten watek i to ze Ty razem z Mariem32 nie zadzialaliscie tak jak trzeba,nie dziw sie ze wyszlo jak wyszlo,niepotrzebne nerwy i nie miej tego za zle uzytkownikom Tpznu,jest masa falsow,ludzie sa bardzo wyczuleni.Dlatego spotkalem sie ze znajomym numizmatykiem w celu uwiarygodnienia patyny,co do oryginalnosci samych trojakow nie mialem zadnych podejrzen,jedynie szostak wzbudzil moja nieufnosc ze wzgledu na dzwiek,okazalo sie ze i on jest dobry.Nauczka na przyszlosc,nie dopuszczac do takich sytuacji poprzez wklejanie dobrych zdjec!!!.Mimo iz nie jestem mistrzem fotografii na moich fotach widac iz wiekszosc trojakow Maria32 to zwykle klepaki(rysy,niedobicia),na rozmytych fotach Maria32 wygladaly duzo korzystniej.Co do samych falsow,mam 1szt za ponad 3kpln,zrobilem ekspertyze w Wcnie,niebawem sprawa zostanie zalatwiona,kazdemu moze sie zdarzyc wpadka,dobra nauczka na przyszlosc.
ps.teraz pora wyluzowac,cieszyc sie zyciem i naszymi blaszkami ;) :8)
marczello22 napisał(a):
Piękne te Twoje 'kwiatki"
Dodeq napisał(a):
Kwiatek monety ciągle na bardzo wysokim poziomie super!
Dziekuje :)
Pzdr,Kwiatek