Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 01:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 20:41 
Porucznik
Porucznik

Nie zniechęcaj się. Jak sam zauważyłeś temat obejrzało już wielu ludzi. Nikt nic nie napisał - co z tego. Pamiętaj - ci, co rozumieją temat i tak doceniają to, co pokazujesz. Nawet, jak się nie odzywają.

Chętnie zobaczyłbym fotki tej erzacowej żaby.

Pozdrawiam
Marcin

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Marcin
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 20:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dzięki Marcin za słowa otuchy,zdjęcia wyśle Ci na priv tzn której?.Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Żabki
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 21:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Marcin która konkretnie Cię interesuje?Mam jeszcze jedną z z prasowanego papieru,totalny finisz niestety servis PS nie posiada opcji zamieszczania zdjęć.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 21:20 
Porucznik
Porucznik

Ale daj obie, www.imageshack.us stoi do dyspozycji. Na przykład.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Żabki
PostNapisane: sobota, 10 października 2009, 23:41 
Weteran
Weteran

Wiktory napisał(a):
Marcin która konkretnie Cię interesuje?Mam jeszcze jedną z z prasowanego papieru,totalny finisz niestety servis PS nie posiada opcji zamieszczania zdjęć.

tak się składa, że posiada taką możliwość
musisz kliknąć w przycisk znajdujący się na dole po prawej stronie "dodaj załącznik"
i już możesz dodać tam zdjęcie

staraj się dodawać zdjęcia jedno pod drugim - a nie obok siebie, to post się tak nie rozjedzie na boki

a co do komentarzy to uważam, że lepiej jest nic nie pisać - aniżeli pisać posty w stylu "super", "ale fajne", "daj cos jeszcze" :)

z biegiem czasu jak zamieścisz coś ciekawego - to nawiąże się dyskusja.
na pewno taka pojawi się po pokazaniu tych kartonowych żabek

a żeby temat ożywić - dorzucam swoje

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Dziękuję za uwagi
PostNapisane: niedziela, 11 października 2009, 01:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

..

Ostatnio edytowano piątek, 16 października 2009, 17:20 przez Wiktory, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2009, 12:58 
Podporucznik
Podporucznik

To i ja wrzucę od siebie mały kamyczek.
Żabka do bagnetu S98/05.Na początku myślałem aby dołożyć ją jako ekwipunek zimowy ale okazało się,że to żabka specjalnie wykonana na potrzeby policji do munduru galowego,
choć całkiem możliwe,że była również noszona przez Leibstandarte tylko już z bagnetem S84/98 .

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Dwie poglądowe fotki.

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2009, 18:13 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki za fotki, macie naprawdę ładne żabki. O co chodzi z tym Pakistanem?
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Dziękuję za uwagi
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2009, 19:34 
Weteran
Weteran

Wiktory napisał(a):
Dziękuję za uwagi oraz za słowa krytyki.Zanotuję je sobie w swoim brudnopisie i na pewno dostosuję się do nich niebawem....może nawet wkrótce.Jacek101 jako ostatni zadał pytanie na tym forum w marcu 2008,nie wiedziałem że Frozzer będzie ożywiał ten wątek w połowie pażdziernika 2009 w dodatku nie na temat....
Z biegiem czasu Frozzer jak zamieścisz coś ciekawego to daj znać- to może nawiąże się nawet dyskusja.Żabki made in Pakistan mało kto już dzisiaj zbiera....Moje najszczersze gratulacje Pozdrawiam

no po tej wypowiedzi to już mi się odechciało czekania na zdjęcia tych żabek parcianych
jeżeli z taką samą wiedzą zbierałeś swoje bagnety - z jaką zabierasz głos na temat moich żabek - to proponuję trochę się jeszcze w temacie doszkolić - a później zabierać głos
po co się kompromitować.

Szczęśliwego kolekcjonowania
:1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 października 2009, 20:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wiktory napisał(a):
Dziękuję za uwagi oraz za słowa krytyki.Zanotuję je sobie w swoim brudnopisie i na pewno dostosuję się do nich niebawem....może nawet wkrótce.Jacek101 jako ostatni zadał pytanie na tym forum w marcu 2008,nie wiedziałem że Frozzer będzie ożywiał ten wątek w połowie pażdziernika 2009 w dodatku nie na temat....
Z biegiem czasu Frozzer jak zamieścisz coś ciekawego to daj znać- to może nawiąże się nawet dyskusja.Żabki made in Pakistan mało kto już dzisiaj zbiera....Moje najszczersze gratulacje Pozdrawiam

pogratulowac wiedzy :1 . Cos mi sie wydaje ze kolega powinien naprawde sie doszkolic. Przy okazji przydaloby sie troszeczke oglady i kultury. :n najpierw kolega narzeka ze nikt nie chce go "chwalic" i "podziwiac" za to co pokazuje , a teraz najezdza na innych. przy takim zachowaniu radze zmienic forum , bo juz taki wstep nie wrozy najlepiej.

Michal looz, nie ma co sie stresowac.

Darku to teraz zostaje ci reszte zebrac z kompletu widocznego na zdjeciu ( a koles na obrazku to zolnierz z kompanii honorowej LAH - tacy panowie stali miedzy innymi przed kancelaria Rzeszy). Pas taki paradny do czasu do czasu widuje sie na ebayu , gorzej z koalicyjka ). Farta do fantow SS masz ( jak chociazby ta opaska Fressonke ) wiec kto wiem mundur algemeine tez moze sie trafi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 17:36 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Frozzer napisał(a):
Wiktory napisał(a):

no po tej wypowiedzi to już mi się odechciało czekania na zdjęcia tych żabek parcianych
jeżeli z taką samą wiedzą zbierałeś swoje bagnety - z jaką zabierasz głos na temat moich żabek - to proponuję trochę się jeszcze w temacie doszkolić - a później zabierać głos
po co się kompromitować.

Szczęśliwego kolekcjonowania
:1[/quote
Nie widziałeś ani jednego mojego bagnetu,od razu krytykując.W swoim fantastycznym zbiorze masz furażerkę WH która nigdyś należała do mnie ,twierdząc że wszystko z nią OK w którymś z watków,a sam prosisz się o doszkolenie. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 18:12 
Weteran
Weteran

co słowo, to się pogrążasz w swojej ignorancji, niewiedzy i pysze

proszę o zdjęcia, dowody, chętnie zobaczę tą "twoją" furażerkę u ciebie w kolekcji
może napiszesz mi w jakich okolicznościach ją od Ciebie pozyskałem?

w kolekcji mam jedną, i nie pochodzi ona z Polski. Kupiłem ją bezpośrednio od rodziny weterana

moim zdaniem masz jakieś problemy ze własną osobą
przychodzisz tutaj na forum, odgrzebujesz wątki, i wytykasz ludziom, że nic nie piszą

a odnośnie "twoich" bagnetów, to gdybyś czytał ze zrozumieniem, to co napisałem poprzednio, to uniknąłbyś po raz wtóry kompromitacji.

Ostatnio edytowano piątek, 16 października 2009, 18:15 przez Frozzer, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 18:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

dariusz08 napisał(a):
To i ja wrzucę od siebie mały kamyczek.
Żabka do bagnetu S98/05.Na początku myślałem aby dołożyć ją jako ekwipunek zimowy ale okazało się,że to żabka specjalnie wykonana na potrzeby policji do munduru galowego,
choć całkiem możliwe,że była również noszona przez Leibstandarte tylko już z bagnetem S84/98 .

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Dwie poglądowe fotki.

[ img ]

[ img ]

W książce Georga Wheelera jest identyczna zabka.Strona 244.Została opisana jako policyjna,poniewaz występuje z policyjnym temblakiem.Jednak nie widać szycia na odwrotnej stronie kieszonki,tak jak u ciebie,charakterystyczne dla 98/05,chociaż mam takie z lat 20 z itedetycznym szyciem w Y.Bez wątpienia żabka wyprodukowana przez Adalbert Fischer,Georgenkirchstrasse,Berlin Central2.Anthony Carter nie określił się jednoznaczie co do tych żabek ograniczając sie do opisu że takowa występuje.Mam taką samą lecz producent nie jest czytelny,jedynie rok ten sam.

Ostatnio edytowano piątek, 16 października 2009, 21:52 przez Wiktory, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 18:30 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Frozzer napisał(a):
co słowo, to się pogrążasz w swojej ignorancji, niewiedzy i pysze

proszę o zdjęcia, dowody, chętnie zobaczę tą "twoją" furażerkę u ciebie w kolekcji
może napiszesz mi w jakich okolicznościach ją od Ciebie pozyskałem?

w kolekcji mam jedną, i nie pochodzi ona z Polski. Kupiłem ją bezpośrednio od rodziny weterana

moim zdaniem masz jakieś problemy ze własną osobą
przychodzisz tutaj na forum, odgrzebujesz wątki, i wytykasz ludziom, że nic nie piszą

a odnośnie "twoich" bagnetów, to gdybyś czytał ze zrozumieniem, to co napisałem poprzednio, to uniknąłbyś po raz wtóry kompromitacji.

Zdjęcia, dowody....nie zajmuje się tym od zeszłego miesiąca,swoja kolekcje wzbogacam od kilkudziesęciu lat,niektórych komentatorów nie było nawet na świecie,nie zdążyłem pokazać nawet skrawka a tu lawina krytyki.Może masz rację w sprawie furażerki.przegladałem to forum ostatnio 5 lat temu,może już jej nie masz nie ode mnie bezpośrednio mam pamięć do nicków.Pozdro Bez urazy....Wszystkie grzyby są jadalne ale niektóre tylko raz...

Ostatnio edytowano piątek, 16 października 2009, 18:43 przez Wiktory, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 18:40 
Weteran
Weteran

nie wiem o co chodzi, robi się tu jakaś chora sytuacja
ale nie zamierzam się publicznie kłócić na forum - bo i nie mam o co

pokazałem żabki, żeby "rozruszać temat" w sumie na Twoje życzenie (bo niby skąd te wszystkie żale, że nikt nic nie pokazuje) - Ty wytknąłeś, że są z Pakistanu :)

później, że niby jakąś furażerkę od Ciebie kupiłem, co jest bzdurą
jak mówiłem, jedyną jaką mam - mam z Niemiec

nie życzę sobie publicznego oczerniania i dwuznacznych przytyków - a jeżeli do tego już dochodzi, to proszę nie rzucać słów na wiatr i swoje śmiałe tezy podpierać dowodami

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]