Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 01:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 19:00 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Frozzer napisał(a):
nie wiem o co chodzi, robi się tu jakaś chora sytuacja
ale nie zamierzam się publicznie kłócić na forum - bo i nie mam o co

pokazałem żabki, żeby "rozruszać temat" w sumie na Twoje życzenie (bo niby skąd te wszystkie żale, że nikt nic nie pokazuje) - Ty wytknąłeś, że są z Pakistanu :)

później, że niby jakąś furażerkę od Ciebie kupiłem, co jest bzdurą
jak mówiłem, jedyną jaką mam - mam z Niemiec

nie życzę sobie publicznego oczerniania i dwuznacznych przytyków - a jeżeli do tego już dochodzi, to proszę nie rzucać słów na wiatr i swoje śmiałe tezy podpierać dowodami

Po co takie nerwy...Nie wiesz czy nie mieszkam w Niemczech czy gdzieś indziej ale proszę zachować spokój,człowiek zdenerwowany wypisuje różne głupoty a to jest nikomu nie potrzebne.Twoje żabki są na pewno spoko....Nigdy nie napisałem że furażerkę kupiłeś ode mnie,tylko że kiedyś byłem jej posiadaczem,to taki mały niuansik.Przykro mi że ktoś mnie atakuje ,bez żadnego powodu,tylko dlatego że postanowiłem wrzucić coś innego do tego wątku.Mądry nic nie powie a głupi pomyśli że tak ma być.

Ostatnio edytowano piątek, 16 października 2009, 22:28 przez Wiktory, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 19:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie mój temat , ale też posiadam jedną sztukę znalezioną na strychu (przy okazji proszę o id bagnetu ;) ) , przepraszam za fotki ale robione wieczorową porą

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 19:14 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Identyfikacja bagnetu i pochwy nie jest trudna:http://k98.free.fr. Mam tam kilka swoich bagnetów,chociaż wg HaindRicH powinienem się trochę podciągnąć, HaindRicH na pewno wrzuci tam kilka swoich zajebistych bagnetów i będzie spoko ja cały czas pracuję nad tym,człowiek cały czas się uczy... Jeżeli chodzi o żabkę Hmmm fachowców tutaj nie brakuje.Ale chętnie pomogę.Na pierwszy rzut oka żabka z roku 43.Bagnet strzelam po kolorze okładek...asw 43,może WKC

Ostatnio edytowano piątek, 16 października 2009, 22:41 przez Wiktory, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 22:36 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

HaindRicH ,skoro zabrałeś głos w dyskusji może zaprezentujesz swoje jakieś późnowojenne żabki,lub w ostateczności bagnety.... :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 23:19 
Weteran
Weteran

Wiktory napisał(a):
Przykro mi że ktoś mnie atakuje ,bez żadnego powodu,tylko dlatego że postanowiłem wrzucić coś innego do tego wątku.

mam prośbę, przytocz proszę, kiedy Ciebie atakowałem ??
jak na razie to Ty atakujesz mnie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 23:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Proszę bardzo:a co do komentarzy to uważam, że lepiej jest nic nie pisać - aniżeli pisać posty w stylu "super", "ale fajne", "daj cos jeszcze"

z biegiem czasu jak zamieścisz coś ciekawego - to nawiąże się dyskusja.
na pewno taka pojawi się po pokazaniu tych kartonowych żabek
Pierwszy twój post.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 października 2009, 23:44 
Weteran
Weteran

a więc wyjaśniam

przytoczona przez Ciebie moja wypowiedź nie była atakiem na Ciebie, tylko odpowiedzią na twoje zdanie:

Cytuj:
"Cieszę sie że komuś się spodobało..na na ponad 3000 wizyt jeden komentarz .Wolałbym jakąś uwagę meryteryczną coś w stylu :twoje żabki to shit,moje są fajniesze Doceniam to i pozdrawiam w razie czego służe pomocą."

jak sam piszesz, wolałbyś uwagę merytoryczną, i z tym się zgadzam, sam wole wypowiedzi sensowne i rzeczowe. Dlatego po prostu użytkownicy tego forum, co nie mają nic do powiedzenia - nie wypowiadają się, a pisanie pochwał i gratulacji zachowują dla siebie. Pomaga to nadać rzeczowości tematom, a osoby, które szukają informacji na temat (w tym przyp. żabek) nie muszą przebijać się przez setki postów typu "Super" "Ale ekstra" "Gratulacje"

nie wiem jak odebrałeś moje zdanie - ale pisząc
Cytuj:
"a co do komentarzy to uważam, że lepiej jest nic nie pisać - aniżeli pisać posty w stylu "super", "ale fajne", "daj cos jeszcze"
nie chodziło mi o Twoje komentarze do zdjęć. Próbowałem odpowiedzieć na Twoje pytanie, dlaczego nikt nic nie pisze.

trochę zakręciłem, ale mam nadzieję, że się wyjaśniło

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 października 2009, 01:20 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wiktory napisał(a):
Identyfikacja bagnetu i pochwy nie jest trudna:http://k98.free.fr. Mam tam kilka swoich bagnetów,chociaż wg HaindRicH powinienem się trochę podciągnąć, HaindRicH na pewno wrzuci tam kilka swoich zajebistych bagnetów i będzie spoko ja cały czas pracuję nad tym,człowiek cały czas się uczy... Jeżeli chodzi o żabkę Hmmm fachowców tutaj nie brakuje.Ale chętnie pomogę.Na pierwszy rzut oka żabka z roku 43.Bagnet strzelam po kolorze okładek...asw 43,może WKC

Po pierwsze; jakbys umial czytac ze zrozumieniem i poprawi ci sie wzrok to na pewno zauwazysz ze moj nick to _HeinRicH_ and nie HaindRicH.
Po drugie; podszkolenie odnosze do faktu nazwania przez ciebie oryginalnych "textbook'owych" zabek produktem pakistanskim.
Po trzecie; nie pokaze nic na tym forum bo nie naleze do osob, ktore dzialaja wg. maksymy "pokaz mi co masz to powiem kim jestes, jaka masz wiedze". Nie oceniaj ludzi po okladce bo mozesz sie przejechac.
Po czwarte ; jesli chcesz sobie robic wrogow , to masz juz pierwsze sukcesy.

A tak odnosnie tej wspomnianej furazerki; ja tez moge powiedziec ze cos mialem , i to tez naprawde wiele roznych rzeczy , ale mowic, pisac , a pokazac dowody ze cos sie posiadalo to zupelnie inna sprawa.

Zdaje sie ze jestes jednym z tych osobnikow w swiatku kolekjonerskim ktorzy uwazaja ze tylko i wylacznie oni maja dobre i oryginalne rzeczy, a wszyscy pozostali to juz tylko w kopiach tona.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 października 2009, 01:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Tak myślę Froz ....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 października 2009, 22:02 
Strzelec galicyjski

a teraz ktoś może wstawić fotę żaby z "prasowanej tektury" ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 17 października 2009, 22:50 
Porucznik
Porucznik

Ale nie "made in Pakistan" ! :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 października 2009, 21:56 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dlaczego nie?Znam osobiście producenta z Pakistanu który sprzedał 24 temblaki podoficerskie WH....w Polsce...W jeden weekend.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 października 2009, 20:27 
Strzelec galicyjski

widać tylko trzepanie piany - a foty żabki prasowanki nie ma ;) , Ja mam tylko od paradniaka i myślałem że zobaczę też od bojowego S 84/98/34 . Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 października 2009, 21:12 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Papierowe żaby to jeszcze nic,kiedyś kupiłem wyjściowego Gottscho w żabce z filcu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2009, 22:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Moje zdjęcia są na BNC

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]