Teraz jest sobota, 9 sierpnia 2025, 20:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mała kolekcja naszywek
PostNapisane: czwartek, 8 maja 2014, 23:48 
Pułkownik
Pułkownik

Mariuszu, jak masz z 1 to wal na pw ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 13:27 
Pułkownik
Pułkownik

Najnowsze z Libanu, koperta zacna :)

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2014, 22:05 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

mam polową 4

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2014, 20:21 
Pułkownik
Pułkownik

Kolekcja trochę mi się powiększyła od ostatniego wpisu. Wrzucę tylko ostatnie nabytki.

Dwie przesyłki z Tajwanu, od tej samej osoby. Pierwsze zdjęcie naszywki Tajwańskie, drugie naszywki z Korei Południowej.

[ img ]

[ img ]

Przesyłka z Izraela. Zbiorek naszywek z Włoch (trzy pierwsze), amerykańska wariacja na temat 101 Powietrznodesantowej, Skrzydełka spadochroniarza Wietnamu Południowego i chyba amerykańska, nie wiem.

[ img ]

Naszywki NATOwskie: NATO School - Niemcy, Regional HQ Allied Force North IMT, NATO Rapid Deployment Corps - Włochy i Naszywka EUROCORPS.

[ img ]

Niestety naszywek na kurtce wojskowej robił nie będę bo wymieniłem na naszywki DONBASSu i ukraińskiego Prawego Sektora oraz UNSO. Na zdjęciu też pierwsza moja czeczeńska naszywka straży granicznej (DOZAN ESKAR) z II Wojny o niepodległość, wykonana na Litwie.

[ img ]

Plus trzy Tureckie, nie mam bladego pojęcia co to. Natknąłem się na podobne na tureckim odpowiedniku allegro tyle, że ze wstążką i informacją, że pochodzić mogą z lat '60 - '70.

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2014, 21:10 
Specjalista
Specjalista

Faszyści ukraińscy spod tryzuba i flagi czerwono-czarnej,to pogrobowcy UPA i Bandery.Co robiła UPA z Polakami na wschodzie raczej każdy wiedzieć powinien.Jak nie wiesz,to o rzezi wołyńskiej poczytaj.Jaki jest program ukraińskiej partii Swoboda tez w necie znależć można;że marzy im się ukraiński Lublin i czystki etniczne co tez warto wiedzieć.W głowie mi się nie mieści,że Polak może brać do ręki to współczesne ukraińsko-faszystowskie g... i jeszcze się tym na forum chwalić :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2014, 21:44 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

a kolega zdzicho pewnie srebrne marki ze swastyką nawet do ręki nie weźmie
polak też nie powinien jeździć bmw ani mercedesem o lekach firmy bay... nie wspomnę
czy tak?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:19 
Specjalista
Specjalista

wolyniec5 napisał(a):
a kolega zdzicho pewnie srebrne marki ze swastyką nawet do ręki nie weźmie
polak też nie powinien jeździć bmw ani mercedesem o lekach firmy bay... nie wspomnę
czy tak?

Po pierwsze Polak.
Po drugie nie masz bladego pojęcia o faszyżmie,że o nazizmie nie wspomnę.
Po trzecie gdybyś choć trochę wiedział o współczesnym nacjonaliżmie ukraińskim,to tego co napisałeś byś nie napisał.
O Banderze tez pewnie nie słyszałeś,o Tiahnyboku też pewnie nie .
Pooglądaj: http://www.youtube.com/watch?v=VhHao9mOX08
Takie mam na ten temat zdanie.To nie watek o historii Ukrainy więc więcej się nie wypowiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 10 listopada 2014, 22:35 
Pułkownik
Pułkownik

Czyli idąc tokiem rozumowania kolegi naszywki powinienem wypi......ć? Gapy nazistowskie też? G...o za przeproszeniem obchodzi mnie, że jest to znak, cytuję "ukrainsko-faszystowskiego gó...a". Mało obchodzi mnie ideologia grupy, zbieram naszywki zarówno wojskowe jak i paramilitarne więc chętnie dołączyłem je do kolekcji. Nie podoba się koledze to po co tutaj piszesz? Omiń wątek albo jak już mocno ciśnie, walnij głową w ścianę, może pomoże.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 11:42 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

myślę że kolega o mnie nic nie wie a się wypowiada że nie mam pojęcia, swoje ideologie zachowaj dla siebie i na forum pisz o tym co jest w temacie. naszywki takie czy inne to indywidualna sprawa każdego więc atak na to że by się czegoś nie wzięło do ręki to każdego osobista sprawa. Zareagowałem bo nie podobają mi się takie ataki na czyjąś pasję

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 11:46 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zdzicho, nie żeby coś, ale tak mówisz o rzezi wołyńskiej, UPA itd... a kto to zapoczątkował? Sęk w tym że właśnie Polacy jeszcze przed wojną i potem w okresie wojny. Rzeź wołyńska to jeden z elementów walki, sęk tylko w tym, że Polacy robili to samo...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 12:37 
Specjalista
Specjalista

tomek96 napisał(a):
Zdzicho, nie żeby coś, ale tak mówisz o rzezi wołyńskiej, UPA itd... a kto to zapoczątkował? Sęk w tym że właśnie Polacy jeszcze przed wojną i potem w okresie wojny. Rzeź wołyńska to jeden z elementów walki, sęk tylko w tym, że Polacy robili to samo...

:?

http://www.zbrodniawolynska.pl/spory-o- ... e-wolynska

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 14:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zdzicho, strona którą podałeś choć mówi prawdę, to nie podaje wszystkich aspektów, jeśli chodzi o rozdział "polski odwet" czy jakoś tak, to jest on nie do końca dobrze napisany. Fakty są takie- Polskie gabinety II RP od początku źle prowadziły akcję na wschodzie, dążyły do polonizacji, co prowadziło do powstania skrajnych ideologii takich właśnie jak OUN, dalej, konsekwentnie starały się usuwać Ukraińców z życia politycznego (świetnie to widać np w książce Rzeczpospolita Wielu Narodów, czy Ostatnie lata II RP), oprócz tego w odpowiedzi na zaognienie się sytuacji na wschodzie odpowiedziano utworzeniem KOP (żebyś nie myślał, że uważam to za zło - jeden z moich przodków był porucznikiem tej formacji i zginął w kampanii wrześniowej, jednak mimo to wiem jakie rzeczy niektóre jednostki tej formacji robiły z Ukraińcami-tortury itp.). Geneza rzezi wołyńskiej leży więc de facto i po naszej stronie. Następną sprawą jest to, iż rzeź trwała dość długo...na pytanie dlaczego jest jedna odpowiedź- bo była napędzana przez obie strony. Na ataki i mordy UPA, AK, NSZ czy BCh oraz inne formacje odpowiadały tym samym- gwałciły, mordowały, paliły. I tak było aż do końca wojny. Potem pod pretekstem odwetu robiono to samo już po wojnie w ramach akcji Wisła, podczas której żołnierze polscy przy wsparciu ludności również grabili, mordowali etc. I trzeba mieć niestety tego świadomość, że mimo jakże chwalebnych kart w naszej historii, mamy również ogromne skazy na honorze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 14:29 
Specjalista
Specjalista

O stosunkach polsko - ukraińskich możemy pogadać na privie,bo zaraz mod się wnerwi i wątek zamknie,a szkoda.
Na widok tego tryzuba na czerwono-czarnym tle zareagowałem tak,bo dla dziesiątek tysięcy Polaków był to ostatni widok przed straszną śmiercią.Dzisiaj pogrobowcy Bandery stawiają mu na Ukrainie pomniki i gloryfikują tych bydlaków z UPA.
Kol.Czanki w tym wątku: viewtopic.php?f=52&t=142174&start=45 pięknie ujął
istotę odradzania się tej zbrodniczej ideologii:
"Nie radujcie się z jego klęski,
bo choć świat powstał i powstrzymał drania,
suka która go zrodziła, znów ma ruję."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 14:46 
Specjalista
Specjalista

camono napisał(a):
Czyli idąc tokiem rozumowania kolegi naszywki powinienem wypi......ć? Gapy nazistowskie też? G...o za przeproszeniem obchodzi mnie, że jest to znak, cytuję "ukrainsko-faszystowskiego gó...a". Mało obchodzi mnie ideologia grupy, zbieram naszywki zarówno wojskowe jak i paramilitarne więc chętnie dołączyłem je do kolekcji. Nie podoba się koledze to po co tutaj piszesz? Omiń wątek albo jak już mocno ciśnie, walnij głową w ścianę, może pomoże.

Skoro pokazujesz swoją kolekcje na forum,to musisz się liczyć z tym,że nie wszystkim się wszystko spodoba.
Każdemu kto ma inne zdanie niż ty proponujesz walenie głową o ścianę?
Zbierasz takie rzeczy,twoja sprawa,a ja mam prawo wyrazić swoją opinię

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 listopada 2014, 18:40 
Pułkownik
Pułkownik

zdzicho:

[ img ]

Jednocześnie proszę o zaprzestanie tej popieprzonej dyskusji w moim wątku. Załóżcie sobie własny i tam wylewajcie gorzkie żale. Kij mnie obchodzi UPA i rzeź wołyńska, to nie wątek na ten temat.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]