scz napisał(a):
Fajne zdjęcia. Nie chce być upierdliwy, ale postać z rkm-em ma odwrotnie założone ładownice. Powinno być pojedynczymi do wewnątrz a nie na zewnątrz.
Tutaj kolejne fotki, że to co piszesz nie do końca musi być prawdą Sławku. Przed sesją przeglądałem nieco fotek i generalnie wydaje mi się że noszono je tak jak już pisałem, czyli te z "różkami" komorą na 2 magazynki na zewnątrz, a te bez "różków" odwrotnie. Fotek jest sporo. Pierwotnie myślałem że ta "odwrotność różków" to jakiś kawaleryjski patent, ale są też foty piechoty z takimi.
[ img ]
Tutaj natomiast kolejna "z różkami" - widać przy poległych na pasach leżących obok.
[ img ]
Fotka wrzucona przez Onyxa to kolejna odbitka znanego momentu kapitulacji WST ... setna ? Dwusetna ? To ciekawy temat ... przyznam, że w maju kupiłem we Lwowie fotkę z 14 pułku ułanów jazłowieckich z dwoma rkm wz.28. Nie byłoby nic w tym dziwnego, gdyby taka sama nie pojawiła się z 2-3 mce wcześniej na allegro (jako oryginał) i nie kupił jej przypadkowo jeden z naszych kolegów ;) Sprzedawca ze Lwowa miał koło 60tki i twierdził, że jego odbitki są ze szklanych negatywów. I którą fotkę uznać za oryginał, która za odbitkę ... ? Ja jakoś czuję, że moja mimo wszystko gorsza ... bo druga ...