Teraz jest wtorek, 26 sierpnia 2025, 10:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: 6 h orki
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 20:46 
Generał Broni
Generał Broni

Witam
6 godzinek chodzenia po polu 50X20 trochę obrodziło :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: 6 h orki
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:04 
Generał Broni
Generał Broni

Niby pogratulować, ale z drugiej strony troche juz za duzo tego typu tematów powstaje ("efekty X godzin z wykrywką"). Nie mam nic przeciwko chwaleniu sie znaleziskami (na przyszlosc daj lepsza fotke) ale to pisanie ile czasu trwała ekspedycja jest zupełnie bez sensu, bo i tak nie da sie tego zweryfikować. Rownie dobrze moge wstawić fote moich monet znalezionych przez całe wakacje i napisać "pół godziny na poletku, podziwiajcie efekty".

Sorry ale nie wierze ze ze znalazłeś pole gdzie masz średnio co 3 minuty monete. Wliczajac w to inne sygnały (śmieci i inne fanbty) po prostu nie zdazyłbys tego wykopać. Chyba ze obrabowałeś stanowisko archeo...

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:13 
Generał Broni
Generał Broni

Leszel napisał(a):
Niby pogratulować, ale z drugiej strony troche juz za duzo tego typu tematów powstaje ("efekty X godzin z wykrywką"). Nie mam nic przeciwko chwaleniu sie znaleziskami (na przyszlosc daj lepsza fotke) ale to pisanie ile czasu trwała ekspedycja jest zupełnie bez sensu, bo i tak nie da sie tego zweryfikować. Rownie dobrze moge wstawić fote moich monet znalezionych przez całe wakacje i napisać "pół godziny na poletku, podziwiajcie efekty".

Sorry ale nie wierze ze ze znalazłeś pole gdzie masz średnio co 3 minuty monete. Wliczajac w to inne sygnały (śmieci i inne fanbty) po prostu nie zdazyłbys tego wykopać. Chyba ze obrabowałeś stanowisko archeo...

Pozdrawiam!

Nie musi kolega wierzyć we wszystko co tu piszą . Po prostu się udało była stara wieś w tym miejscu i się trafiło . :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:19 
Generał Broni
Generał Broni

Dobra dobra, ja tez przeszukiwałem tereny gdzie były stare wsie, które na przestrzeni lat albo przestały istnieć albo zostały "przesunięte" i owszem, było w takich terenach sporo monetek ale nie tyle i na znacznie wiekszym obszarze. No policz ile tego jest. Ponad setka. Przez 6 godzin? Ile dołków wykopałeś? I nie było zadnych innych sygnałów? Gdybys naprawde tyle znalazłe jednego dnia to pisałbyś o wieele bardziej entuzjastycznie i w kategorii niemal depozytu a nie luźlego tematu "patrzcie ile mam przez 6 godzin".

Ja wierze, ze to wszystko znalazłeś, moze i na niezłej miejscówce, ale na pewnio nie w 6 godzin, po prostu ściemniasz zeby sie popisać i nie wiem w sumie po co bo sama ilość znalezisk jest wystarczajaco imponujaca ze nie trzeba sie przechwalać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:23 
Generał Broni
Generał Broni

Po co sie spinać :ups:
Chłopak znalazł fajne moniaki w imponującej liczbie ale o dziwo nie pokazał innych fantów ,chociażby guzików,zapinek,łusek bo na pewno takowe były.
Może teraz po kilku postach wrzuci fotki z resztą fantów.
Pozdrawiam Coiner

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:28 
Generał Broni
Generał Broni

Leszel napisał(a):
Dobra dobra, ja tez przeszukiwałem tereny gdzie były stare wsie, które na przestrzeni lat albo przestały istnieć albo zostały "przesunięte" i owszem, było w takich terenach sporo monetek ale nie tyle i na znacznie wiekszym obszarze. No policz ile tego jest. Ponad setka. Przez 6 godzin? Ile dołków wykopałeś? I nie było zadnych innych sygnałów? Gdybys naprawde tyle znalazłe jednego dnia to pisałbyś o wieele bardziej entuzjastycznie i w kategorii niemal depozytu a nie luźlego tematu "patrzcie ile mam przez 6 godzin".

Ja wierze, ze to wszystko znalazłeś, moze i na niezłej miejscówce, ale na pewnio nie w 6 godzin, po prostu ściemniasz zeby sie popisać i nie wiem w sumie po co bo sama ilość znalezisk jest wystarczajaco imponujaca ze nie trzeba sie przechwalać.

Powiem tak ja wiem swoje , kolega wie swoje nie zmienia to faktu że nie we wszystko musimy wierzyć i tyle.
Koniec tematu
Pozdrawiam Mario

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:29 
Podporucznik
Podporucznik

Po akcji Leszela wątpliwym jest aby cos jeszcze zamieścił!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:30 
Generał Broni
Generał Broni

Piotr napisał(a):
Przede wszystkim co te nieuporządkowane złomy robią w dziale kolekcje?

Witam
Może je Moderator usunąć nawet jeśli chce ;)
Pozdrawiam Mario

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:31 
Generał Broni
Generał Broni

bobo1 napisał(a):
Po akcji Leszela wątpliwym jest aby cos jeszcze zamieścił!

Nie Przejmuje się takimi wypowiedziami :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:35 
Generał Broni
Generał Broni

Po prostu nie lubię taniej ściemy. I wiem ze to ściema, tylko nie wiem w jakim celu przeprowadzona kiedy ilość znalezisk naprawde imponująca. Ale z psychologicznego punktu widzenia postawa wycofująca autora jest bardziej potwierdzeniem mojej teorii niż jej zaprzeczeniem. No szczerze ludzie, znajdujac tyle moniaków rzucacie to nonszalancko na stertke na tekturowym pudle i wrzucacie na forum chwalac sie przedziałem czasowym, czy robicie dokladna fotke z monetami dokladnie ułozonymi i uporzadkowanymi i zakladacie temat (o ile nie boicie sie posadzen o rabunek stanowiska) w ktorym piszecie ze znaleźliście imponujace pole gdzie wyskakuje nienormalnie duza ilosc monet. No chyba ze taka ilość znalezisk to juz dla kogos chleb powszedni...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:41 
kapral riese1968
kapral riese1968

Przede wszystkim wątek jest źle zatytuowany... prawidłowo powinno być 6h po obiadku albo przed kolacją no i koniecznie spacerek a nie orka np. spacerek przed zaśnięciem :666

Poza tym się nie czepiam bo zdarzają się takie poletka :) Mniej zazdrości koledzy ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:44 
Generał Broni
Generał Broni

Leszel napisał(a):
Po prostu nie lubię taniej ściemy. I wiem ze to ściema, tylko nie wiem w jakim celu przeprowadzona kiedy ilość znalezisk naprawde imponująca. Ale z psychologicznego punktu widzenia postawa wycofująca autora jest bardziej potwierdzeniem mojej teorii niż jej zaprzeczeniem. No szczerze ludzie, znajdujac tyle moniaków rzucacie to nonszalancko na stertke i wrzucacie na forum chwalac sie przedziałem czasowym, czy robicie dokladna fotke z monetami dokladnie ułozonymi i uporzadkowanymi i zakladacie temat (o ile nie boicie sie posadzen o rabunek stanowiska) w ktorym piszecie ze znaleźliście imponujace pole gdzie wyskakuje nienormalnie duza ilosc monet. No chyba ze taka ilość znalezisk to juz dla kogos chleb powszedni...

Pierwszy raz mi wyskoczyło tyle monet średnio wychodzi w przedziale 15-20 szt a tu niespodzianka :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 21:45 
Generał Broni
Generał Broni

riese1968 napisał(a):
Przede wszystkim wątek jest źle zatytuowany... prawidłowo powinno być 6h po obiadku albo przed kolacją no i koniecznie spacerek a nie orka np. spacerek przed zaśnięciem :666

Poza tym się nie czepiam bo zdarzają się takie poletka :) Mniej zazdrości koledzy ;)
:1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 22:41 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
Przecież widać, że to "śmietnikowe" nowożytne i współczesne moniaki.

nie wiem gdzie kolega w tym zbiorze pikseli odróżnia jakiekolwiek nominały ale niech bedzie ze tak jest

Cytuj:
I jak na sześć godzin, to owszem, jest to możliwe.

No i ja sie z tym w 100% zgadzam. Tylko po prostu twierdze z TYM konkretnym przypadku tak nie było, a to rożnica. Jak na mój gust to moniaki z 2-3 wypadów po kilka godzin a kolega podkoloryzował do 6 godzin dla efektu. W sumie moze niepotrzebnie sie czepiłem i rozwijałem temat, niechby sie cieszył pochwałami :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 października 2012, 22:57 
Generał Broni
Generał Broni

nie. po prostu mam zły dzien i jestem zgryźliwy, sorry

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]