Teraz jest poniedziałek, 25 sierpnia 2025, 23:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Polmosów kolekcja
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 17:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mam pytanie czy ktoś zbiera znienawidzone przez wszystkich polmosy?Jeżeli tak może się pochwali.Tak mi przyszło na myśl jak chodziłem po poletku gdzie trafiłem dwie monety i około 50 polmosów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: polosów kolekcja
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 17:37 
Moderator
Moderator

Stało się to co od dawna zapowiadano...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: polosów kolekcja
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 18:12 
Moderator
Moderator

Tak, to już trzeci z przepowiedzianych znaków. Drugi pojawił się parę dni temu. Była to kupka przerdzewiałych, stalowych łusek. A pierwszy nieco wcześniej: identyfikacja czegoś podobnego do pistoletu skałkowego, odlane ze ZnAlu w Chinach.
Nadciąga zagłada.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Polmosów kolekcja
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 18:13 
Generał Broni
Generał Broni

do 21 grudnia już tylko pare tygodni zostało...hehe :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 18:25 
Moderator
Moderator

Nie ma co się śmiać :) http://www.zubero.netten.pl/ trzeba zaproponować Jackowi to może zrobi nowy dział ;)Były by tematy na długie zimowe wieczory :D
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 18:31 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Po naszych przodkach na polach zostały łuski a po nas co zostanie?Plastik?Pewnie ktoś za tysiąc lat będzie chodził z wykrywaczem na na to świństwo i podniecał się wygrzebanym opakowaniem po jogurcie!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 18:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

http://www.zubero.netten.pl/ Fajna kolekcja ,jednak nie brak ludzi pozytywnie zakręconych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 19:22 
Generał Broni
Generał Broni

Renald napisał(a):
A pierwszy nieco wcześniej: identyfikacja czegoś podobnego do pistoletu skałkowego, odlane ze ZnAlu w Chinach.

Renald, co ciebie zabolało w temacie tego niby skałkowca :roll: ? To, że źle zrobiłeś przenosząc temat do działu Humor? Udowodniłem tobie, że równie dobrze można tam wrzucić wiele innych a tego nie zrobiłeś. Przewertuj po kolei tematy w Uzbrojeniu i zrób porządek z nożami do papieru i odpustowymi korowcami. No chyba, że twoim zdaniem korkowiec to broń.
Jesteś niekonsekwentny a w dodatku złośliwy :n .

Chiny? OK, dobre i to. A teraz proszę o coś na potwierdzenie tej teorii.

Tamten temat przywrócił do Uzbrojenia Główny Moderator by można było w nim coś jeszcze napisać . Ale Ty, jako Moderator go zablokowałeś w dodatku kwitując, że ma wisieć ku przestrodze. Chyba tylko po to by znów ktoś nie udowodnił Tobie, że nie masz racji.
Blokowanie tematu pod takim pretekstem tylko Ciebie ośmieszyło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 19:57 
Moderator
Moderator

13wojtek13 napisał(a):
Po naszych przodkach na polach zostały łuski a po nas co zostanie?Plastik?

No, jeśli tak na to spojrzymy, to ja zdecydowanie wolę ten obrzydliwy plastik (oczywiście w sensie polimer, nie Semtex :) )
Łuski są świadectwem tragedii, wolałbym nie mieć okazji ich gubić.
Prawdą jest, że niewiele ciekawych przedmiotów będą po nas mogli znaleźć kopacze. Może faktycznie te Polmosy będą kiedyś wyjątkowym rarytasem. Coś, jak obecnie stare plomby towarowe.

PS. Arek2, ja niczego, nigdzie nie przenosiłem.
Nikt Ci nie broni zamiłowania do kiczu, tylko proszę, nie rozgłaszaj tego w dziale "Uzbrojenie". Spróbuj skoncentrować się na czymś innym, bo chociaż z początku było to zabawne, to w miarę upływu czasu zaczyna mnie męczyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 20:50 
Generał Broni
Generał Broni

Zbierać polmosy, ludzie czy wam słoneczko za mocno główke przypiekło, toż to są zwykłe śmieci. Rozumiem ze ktoś moze je zbierać (jak wszystko), ale to są wyjątki i raczej nikt nie zasila kolekcji wykopkowymi nakrętkami, na złom tez sie nie nadają.
No ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 20:59 
Generał Broni
Generał Broni

Renald napisał(a):
Prawdą jest, że niewiele ciekawych przedmiotów będą po nas mogli znaleźć kopacze. Może faktycznie te Polmosy będą kiedyś wyjątkowym rarytasem. Coś, jak obecnie stare plomby towarowe.

Niestety to nie grzyby i może się okazać, że w pewnym momencie nie będzie nowych znalezisk. Może za kilka lat jak prawo się zmieni trochę ich na forach wypłynie, ale na razie na to się nie zanosi.

Renald napisał(a):
Nikt Ci nie broni zamiłowania do kiczu, tylko proszę, nie rozgłaszaj tego w dziale "Uzbrojenie".

Ja nigdzie nie napisałem, że to mi się to podoba :o . Coś sobie ubzdurałeś. Jeżeli znajdziesz gdzieś taki mój wpis to stawiam litra.
Od samego początku była mowa o tym, iż ten przedmiot nie jest żadną bronią. Nie to było przedmiotem postu.

Ja po prostu nie mogę zrozumieć, że czepiłeś się tego niby skałkowa tłumacząc, że to nie ma nic wspólnego z bronią natomiast nie komentujesz takich przypadków :
Załącznik:
kork.jpg

Załącznik:
list.jpg

Bądź taki uprzejmy i wytłumacz mi tą subtelną różnicę między tymi przedmiotami. Rozumiem, że ten nożyk jest godny Twoich zbiorów i powiesiłbyś go na ścianie a skałkowca nie? Jedne blokujesz, innych nie. Nie rozumiem też, przed czym blokowanie ma przestrzegać?

Blokowanie tematów w takich przypadkach tylko potwierdza twoją bezsilność na jakieś argumenty.
Natomiast odsuwa utratę reputacji. O to chodziło? O dyskusję na temat definicji repliki?

A z tymi żołnierskimi słowami to też trafiłeś jak kulą w płot. Nie takich słów nasłuchałem się w armii przez 20 lat :lol: .

Pozdrawiam i życzę więcej konsekwencji.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 21:09 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
Bądź taki uprzejmy i wytłumacz mi tą subtelną różnicę między tymi przedmiotami. Rozumiem, że ten nożyk jest godny Twoich zbiorów i powiesiłbyś go na ścianie a skałkowca nie? Jedne blokujesz, innych nie. Nie rozumiem też, przed czym blokowanie ma przestrzegać?

Nie chce być stroną w sporze ale różnica jest taka ze w tym przypadku od początku było oczywiste, ze ten "skałkowiec" to kicz, natomiast w zaprezentowanych przez Ciebie przypadkach (zwłaszcza ten pistolet) nie było to tak łatwe do stwierdzenia bez zapytania sie - ja na podstawie tamtej fotki nie rozpoznałbym ze to korkowiec, kombinowałbym w kierunku straszaka na 6mm - za czasów mojego dziecinstwa takie zabawki jak korkowce były juz z tworzywa...

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 21:12 
Generał Brygady
Generał Brygady

Panowie, ależ Panowie, dużo ciekawsze są te polmosy od Waszych niepotrzebnych kłótni
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 21:22 
Generał Broni
Generał Broni

Leszel napisał(a):
za czasów mojego dziecinstwa takie zabawki jak korkowce były juz z tworzywa.

Ja wiedziałem, bo taki miałem. Leszel to tylko przykłady. Takich tematów w dziale Uzbrojenie jest całkiem sporo. Dlaczego po identyfikacji nie wzbudziły u Renalda takiego zacietrzewienia?
A skoro drążysz temat to co powiesz o tym nożyku. Nie zasługuje na miano kiczu :lol: ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 października 2012, 22:25 
Generał Broni
Generał Broni

Piotrze nie chodzi mi o społeczną misję tylko o to, że Renald od samego początku niejako pije do mnie. Nawet w tym temacie pierwszy wyjechał z tematem tego skałkowca. Ja już o tym dawno zapomniałem. W tamtym temacie próbował mnie ośmieszyć i udowadniał, że coś napisałem, choć tak wcale nie było. W dalszym ciągu też nie odpowiedział gdzie tak właśnie napisałem.

Nie punktuję go za to, że inne tematy pominął tylko dlatego że ten go tak bardzo wzruszył i go zamknął. Po naszej wymianie zdań uważam to tylko za zwykłą złośliwość i pokazanie miejsca w szeregu. A słowa Niech wisi ku przestrodze tylko to potwierdzają.

Uważam też, że przeniesienie tamtego tematu do Humoru było nielogiczne. Następny poszukujący wiadomości o czymś takim pewnie by go już nie znalazł. I byłby następny temat potworka skałkowca. Więc gdzie logika?

A czy ja pisałem, że chcę oglądać kapsle i gwoździe? Wierz mi mam lepsze rzeczy do roboty.

Nie mam też zamiaru zakładać nowego tematu. Swoje napisałem a widzę, że z władzą się nie dyskutuje.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]