Cześć!
Chciałbym się z Wami podzielić fotkami eksponatów z mojej prywatnej kolekcji. Na początku interesowałem się wszystkim (XIX wiek, I wojna światowa, lata międzywojenne, II wojna). Jakiś (dłuższy) czas temu doszedłem do wniosku, że należy zgeneralizować kolekcję i zająć się jednym wątkiem. Padło na Generalne Gubernatorstwo.
Postaram się co jakiś czas aktualizować wątek, zamieszczając nowe fotografie. Oczywiście odpowiem na wszystkie pytania, które mam nadzieję pojawią się w temacie :) Chętnie też przytulę przedmioty związane z tematem :)
Dla niecierpliwych wrzucam link do wirtualnego muzeum:
http://myvimu.com/museum/1189510-muzeum-kired-aMam nadzieję, że za jakiś czas ruszy moja strona internetowa (w chwili obecnej pracuję nad artykułami).
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji!
Na pierwszy rzut pójdą pamiątki po robotnikach przymusowych, z racji opracowywania drobnego artykułu. Trzy przedmioty pochodzą od jednego właściciela: Jana Nikiel - karta pracy, ausweis oraz naszywka "P". Od Joachima Goja posiadam jeszcze inne przedmioty. Za jakiś czas je zaprezentuje. Myślę, że będą dość ciekawe...