Witam Marianie,
Pięknie to zaczyna wyglądać. Wiem gdzie trafią moje następne medaliki. Jak tylko czas i moja mała pchełka mi pozwoli na jakieś wypady. Pamiętam :) Nie chce się wtrącać, ale może komuś się przydać. W zeszłym roku na prezent tacie przygotowywałem gablotę ze zdjęciami dziadków. W pierwszej kolejności podjechałem do stolarza powiedziałem co potrzebuje. Dębową ramkę z tyłem ze zwykłej płyty, ramka przeszklona. Powiedział że zrobi, ale że zrobi, ale szybę mam sam załatwić i sam sobie tył zamocuje. Podjechałem z ramką bez półwałków do szklarza. Dociął szybę na wymiar i dopasował. Wróciłem do stolarza i ją zamontował i wykończył. Szyba montowana na stałe. Materiał kupiłem w zwykłym sklepie, zależało mi żeby był dosyć gruby. Naciągnąłem wypełniłem i zakręciłem. Cena jaką przyszło mi zapłacić to :
stolarz - 50 zl szyba - 15 zl materiał - 20 zl
Niestety okazało się że zdjęcia odklejają się od materiału. Ojciec już we własnym zakresie dociął cienki styropian i nakleił na tylną płytę i naciągnął ponownie materiał. Wrzucam zdjęcie jak to wyglądało. Zdjęcie bez dodatkowego styropianu.
pozdrawiam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|