Wydaje mi się, że wątek zapowiada się ciekawie i będziemy mogli zobaczyć różne, ciekawe rzeczy. Jeśli wolno mi coś zasugerować to zmieniłbym troszkę zdjęcia: mniej kropowania, ciemniejsze tło, mniejsze wielkości zdjęć i na koniec bardzo ważne: światło naturalne dzienne ale nie w ostrym słońcu.
Tak na szybko zrobiłem fotkę telefonem opartym na pudełku, które pełniło funkcję statywu a tłem jest etui od telefonu. Za pomocą darmowego programu Irfanview otworzyłem zdjęcie z telefonu i zaznaczyłem obszar do kopiowania i kliknąłem na kopiuj. Zaznaczony i kopiowany fragment wkleiłem do darmowego programu Paint, powstały obraz zapisałem w formacie jpg. Na koniec za pomocą darmowego programu High Quality Photo Resizer, zmniejszyłem wielkość zdjęcia do oczekiwanego i wszystko. Absolutnie żadnej ingerencji w samo zdjęcie, żadnej obróbki, wyostrzania czy zmiany świateł. Prosto, łatwo i przyjemnie a efekt jaki jest?
Jeśli są ładne zdjęcia to nawet pospolite i popularne przedmioty ogląda się z przyjemnością, jeśli zdjęcia są marnej jakości to prawdziwymi perełkami tylko znawcy się zainteresują a i tak będzie niedosyt. Serdecznie pozdrawiam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|