ariks napisał(a):
Witaj Ponownie Marcinie ! :1 :1 Marcin mam pytanko czy torby jakie zaprezentowałeś były wykonywane z innych materiałów bo ja zawsze spotykałem właśnie w tym kolorze. :1
Witaj,
Były jeszcze także zielone, ze skórzanymi paskami.
Nabytek z tego roku - podporucznik piechoty z 1943. Dość pospolity, ale stan jest wyborny. Nie jest to totalna nówka, trochę był noszony, nie można powiedzieć. Nie ma najmniejszego rozdarcia, sprucia. Dziur molowych można sobie i rok szukać.
Postanowiłem wpuszczać do kolekcji tylko mundury obszyte w całości oryginalnie, nie uzupełniane po 45 - więc pewnie za wielu się nie dorobię.
Ten tutaj jest obszyty w całości oryginalnie, co do ostatniego guzika. Tak samo wstążki nie są żadnym upiększeniem, dokładnie i wyraźnie widać mając to w ręku, że są z epoki. Jedyne co dodałem, to odznaka za rany - ale szlufki już były. Pas sygnowany RBNr. (co w przypadku pasów oficerskich nie jest tak częste) - zachował się bez szlufki.
Podobna historia, co u Frozzera. Kurtka przez ostatnie 15 lat była w kolekcji znajomego, a została zakupiona w latach dziewięćdziesiątych w lumpeksie.
Na żywo wygląda lepiej, fotki są dalej moją słabą stroną.... Kolor jest w rzeczywistości bardziej zielony niż szary.
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]