Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 19:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 września 2010, 19:36 
Porucznik
Porucznik

Pablo - a Ty znowu o zdjęciach z czerwca. Mamy już wrzesień.
Jak proponowałem Tobie zapisanie się do NSMHiE to jeszcze nie wiedziałem, że jesteś w PTH. Nie chcąc przystapić do PTH nie unosiłem się honorem, po prostu postawiliśmy na niezależność. Krytyki się nie boimy, współpracy również a i na słońce z motyką się nie porywamy, co prawda niektóre sprawy trwają dłuzej ale powoli idą do przodu. Cieszę się, że jednak podzielasz moje zdanie, że Nowy Sącz jest dużym miastem i się pomieścimy. Mam również nadzieję, że z czasem nie będziemy musieli tracić energii na takie przepisywanie się na forum PS i spożytkujemy ją w lepszy sposób. Powiem Tobie, że żenujące jest dla mnie to, że jesteśmy z jednego miasta i zamiast robić coś wspólnie to walczymy na słowa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2010, 00:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

zibi napisał(a):
Pablo - a Ty znowu o zdjęciach z czerwca. Mamy już wrzesień.
Jak proponowałem Tobie zapisanie się do NSMHiE to jeszcze nie wiedziałem, że jesteś w PTH. Nie chcąc przystapić do PTH nie unosiłem się honorem, po prostu postawiliśmy na niezależność. Krytyki się nie boimy, współpracy również a i na słońce z motyką się nie porywamy, co prawda niektóre sprawy trwają dłuzej ale powoli idą do przodu. Cieszę się, że jednak podzielasz moje zdanie, że Nowy Sącz jest dużym miastem i się pomieścimy. Mam również nadzieję, że z czasem nie będziemy musieli tracić energii na takie przepisywanie się na forum PS i spożytkujemy ją w lepszy sposób. Powiem Tobie, że żenujące jest dla mnie to, że jesteśmy z jednego miasta i zamiast robić coś wspólnie to walczymy na słowa.

Ja znowu o zdjęciach z czerwca, bo tylko takie są dostępne w necie, może zrobicie sobie kolejna sesję zdjęciową w mediach i pochwalicie się, że już macie obszycia??? a za kolejne dwa miesiące kolejna sesja, że już macie oporządzenie, i tak dalej...wybacz, ale trąci mi to troszkę wiesz czym...
Czy nie lepiej było poczekać jak już będziecie mieć wszystko i wtedy się pokazać??? pewnie, że nie !!! bo wy za wszelką cenę chcieliście być pierwsi i się publicznie pokazać, to się POKAZALIŚCIE ;) nie ma co ;)

Nadal nie rozumiem dlaczego chcieliście postawić na niezależność?? czyżby... ambicja prezesa ??? (zibi-ego), ciekawe czy wszyscy członkowie NSMHiE te ambicje niezależności podzielają??? ;)
Powiem, tak zapraszaliśmy do zapisania się do PTH-NS, które działa w NS od 1955r. więc ma już jako-taką markę wyrobioną w regionie, wydaje jedną ze sztandarowych pozycji dotyczącą historii miasta, mianowicie - Rocznik Sądecki, oraz angażuje się w wiele innych rzeczy, sam zresztą doskonale wiesz.
Ponadto mielibyście gotowca, o którym ci mówiłem, statut, nipy, krs, siedzibę itp.
Dlaczego woleliście sobie utrudniać zamiast skorzystać i działać wspólnie - tak byłoby prościej, a tak...ale cóż wasza sprawa.
Wstępując w szeregi PTH-NS, zaoszczędzilibyście wiele czasu, który zajmuje rejestracja nowego stowarzyszenia, z pewnością inaczej by się wspólnie pracowało, ale ty prezesie wybrałeś NIEZALEŻNOŚĆ.
Wydaje mi się, że chyba jeszcze jednak nie jest za późno i zawsze chyba można wstąpić w nasze szeregi??Zawsze możesz się skontaktować w tej sprawie z naszym prezesem.

A tymczasem zapraszamy na kolejną imprezę rekonstrukcyjną w której i my się zaprezentujemy odtwarzając oddział partyzancki mjr. Juliana Zubka "Tatara", którą to organizujemy wspólnie z oddziałem PTH z Nowego Targu, gdzie działa grupa "Podhale w ogniu"

http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/6238

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 6 września 2010, 15:34 
Szeregowy
Szeregowy

Witam .
Zapraszam na pokaz Bitwy o Rytro
http://www.rtk.pl/dnn_rtk/Home/ViewVide ... px?id=1191

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2010, 14:42 
Kapral
Kapral

PANOWIE IMPREZA UDANA ,ŚWIADCZY O TYM FREKWENCJA OGLĄDAJĄCYCH, A NAJLEPSZE BYŁO NA KOŃCU KIEDY DZIECIARNIA I STARSI RUSZYLI NA POSZUKIWANIA ŁUSEK

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 września 2010, 20:59 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

rapid1300 napisał(a):
PANOWIE IMPREZA UDANA ,ŚWIADCZY O TYM FREKWENCJA OGLĄDAJĄCYCH, A NAJLEPSZE BYŁO NA KOŃCU KIEDY DZIECIARNIA I STARSI RUSZYLI NA POSZUKIWANIA ŁUSEK

Też tak twierdzę, że impreza się udała :1 :1
Ponoć było grubo ponad 2000 widzów, to jak na taką małą miejscowość całkiem niezła frekwencja :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 września 2010, 20:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

to ja jeszcze dorzucę link do relacji filmowej z imprezy w Miasteczku Galicyjskim zorganizowanej przez Muzeum Okręgowe pod nazwą "Kociołek Galicyjski"
gdzie na zaproszenie Muzeum, PTH - NS przygotowało małą dioramę z "Kociołkiem Partyzanckim" ;) ;) ;)

relacja na początku i na końcu filmu,
link
http://www.rtk.pl/dnn_rtk/DesktopModule ... px?id=1204

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: "Bitwa o Rytro 1939r."
PostNapisane: czwartek, 23 września 2010, 01:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam, to idźmy dalej za ciosem...., dorzucam jeszcze świeży link do relacji z ostatniej imprezy w której brało udział PTH - NS. Scenariusz był oparty tym razem na faktach autentycznych, ostatnio coś mamy duże nasilenie imprez rekonstruktorskich.

link
http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,par ... chybe,5276

link
http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/6937

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]