Renald napisał(a):
Argo napisał(a):
Z ciekawostek cenowych
http://www.gunservis.pl/okno.php?tabela ... biny&id=37 jeszcze wczoraj wisiała cena ...........20 kola, ale tu mamy sprzet na chodzie :666
O Bosz... Nie wierzę, nikt nie jest na tyle bezczelny :sciana
Na eGunie dekowane wz.29 przekraczają 400 Euro, a tymczasem ostry wz.29 za 300 Euro wisi już trzeci miesiąc. Zero zainteresowania.
Oczywiście to eksport, stan słabszy, ale jak zestawić ze sobą 1350zł z 20 tysiącami za tą sztukę "Gunservis"? Musiałaby być ręcznie wyklepana z platyny. Nawet rocznik (1937) to nic nadzwyczajnego. To o co chodzi? Szukają łosia z medalowym porożem?
Podtrzymuje co napisalem, dla mnie lepsza alternatywa od złomowania w hucie jest zrobienie z broni przemiotu PCU gdy jeszcze sie ktos z niej ucieszy, choćby jako wystrój mieszkania, albo gosc ktoremu nie zalezy na sprzecie na chodzie ( dodatek do manekina) , albo chocby osoba która fascynuje sie bronia palna w sensie konstrukcyjnym, ale nigdy nie bedze miala szns na pozwolenie na bron ( choroba dyskwalifikujaca taka mozliwosc - znam taka osobe) ...co im Steyr powiesz ? żeby się gumowali bo to razi Twój gust estetyczny ?
Co do jakosci dekowania to jest to juz niestety inna para kaloszy ........... kolego Steyr bulwersujesz sie niemiłosiernie nad tematem, ale pisze Ci kolejny raz ...... do dekowania leci zazwyczaj bron wyksploatowana, czy nawet uszkodzona ( ci którzy sie tym zajmuja tez potrafia liczyć :lol: ) , bo bron w dobrym stanie technicznym bardziej opłaca sie sprzedawać na chodzie choćby strzelcom sportowym, kolekcjonerom czy mysliwym ..........wiesz czemu sie bardziej opłaca ? bo jest mniej pierdzielenia sie z dekowaniem, wożeniem tego po roznych CLK-ach i innych oszołomach, potwierdzaniem tych czynnosci oplatami za to ( ktore i tak sa przerzucane na kupujacego ale powoduja zamrożenie gotówkii na jakis czas), a przy sprzecie na chodzie jest tylko czysty zysk na marży, minus koszty magazynowania :666
Oczywscie nie dotyczy to broni maszynowej, tej nie zalegalizujesz na chodzie ( chyba ze jako hukową - czyli tez w jakis sposob zmodyfikowaną) jako osoba prywatna, choćbyś się za przeproszeniem zes..ał tu wobec nas wszystkich :666
Renald, żałuje ze nie zrobilem zrzutu ekranowego, ale skoro usuneli cene to najwidoczniej doszli do wniosku ze poszli po bandzie ........ jak toto zobaczyłem to tez bylem w szoku, bo trzy razy liczylem zera ..... noz qrde w tej kasie to kupuje tak wypasiony sztucer z tak wypasioną optyka ze ja pierniczę ...... ostatecznie mauser wz 29 to nie Mors, karabin Maroszka czy MKb 42 Walther i natłukli tego troche. ...qrde to ja nawet Ura w ładnym stanie widzialem taniej ..........zresztą sam sobie przypomnij, widziałes juz tak chora ofertę na rownie popularny karabinek :666
Pablo dawaj te foty bo nie wiemy o czym dyskutujemy.