Witam serdecznie wszystkich,
Chciałbym podzielić się z wami efektem mojej wieloletniej pasji i pracy badawczej.
Niedawno ukazała się moja książka poświęcona w całości historii i analizie sygnetów pieczętnych, herbowych oraz pierścieni biskupich.
To kompleksowe opracowanie stworzone z myślą o osobach, które tak jak ja pasjonują się sfragistyką, dawnym rzemiosłem i historią materialną.
Co znajdziecie w środku?
- Zarys historii: Krótkie wprowadzenie do ewolucji sygnetów i ich funkcji na przestrzeni wieków.
- Sygnety w sztuce: Przegląd i analiza przedstawień sygnetów pieczętnych na portretach z XVI-XVIII wieku.
- Katalog zabytków (danie główne): 75 szczegółowo opisanych pozycji pochodzących z kolekcji prywatnych i muzealnych w Polsce.
Jakość wydania - zależało mi, aby warstwa wizualna dorównywała merytorycznej, dlatego książka została wydana bezkompromisowo i w bardzo wysokiej jakości. Twarda okładka ze złoceniami i lakierem wybiórczym, papier premium o wysokiej gramaturze, doskonałe odwzorowanie detali na zdjęciach. 212 stron.
Jak zamówić?
Książkę można kupić tutaj [
https://allegrolokalnie.pl/oferta/sygne ... a-kolekcje ] lub bezpośrednio ode mnie pisząc wiadomość prywatną tu lub na FB. Moje konto na Facebooku to Kamil Myśliwiec (Avatar z wampirem).
Cena książki to 120 zł za egzemplarz
+13 zł wysyłka na paczkomat
+18 poczta Polska
Chętnie odpowiem na wszelkie pytania w tym wątku i podyskutuję o zaprezentowanych w książce obiektach.
Pozdrawiam,
Kamil Myśliwiec