Teraz jest poniedziałek, 6 października 2025, 10:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: nie było
PostNapisane: sobota, 18 października 2008, 12:52 
Moderator
Moderator

Odpowiedź na pierwszą cześć pytania nie, nie było na drugą częsć pytania odpowiem jak sprecyzujesz słowo długoterminowe:-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2008, 09:12 
Złosliwy Nieludzki Doktor

oK, chodzi mi czy pozwolenia wydawane są na okres przynajmniej 2-3 tygodni, powiedzmy miesiąca nie zapytam czy 2-3 miesięcy bo to chyba nie możliwe.
Jeśli możesz mnie ociupinkę oświecić w kwestiach formalnych, tzn. jak podejść do sprawy praktycznie czyli ,,pierwszy krok" - uzyskiwałeś zgodę właściciela gruntu??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: tak z grubsza
PostNapisane: poniedziałek, 20 października 2008, 20:30 
Moderator
Moderator

OK.
1 Program po co i dlaczego masz zamiar szukać
2. Mapka terenu w skali 1:10000 z zaznaczonym obszarem poszukiwań
3. Zgody właścicieli działek leżacych w Twoim zainteresowaniu ( momencie uzyskania zezwolenia dostają informację na piśmie od WKZ , ze takie dostaleś)
4. Ja mam na 3 miesiace na jedna miejscowosć (o tyle występowałem jako, że nie mam bardzo kiedy jeździć wiec i sam nie wiem kiedy tam będę poza tym na próbę lepiej zacząć od jednej bo moze się okazać , ze zycia na opracowanie nie starczy)
5 Niestety część najsmutniejsza bo dokumentacja zgodna z wymogami czyli statygrafia , karta zabytku dla każdego fantu itp.
6. Nawet jeśli nie ma m stanowisk mile widziana opieka merytoryczna archeologa (przydaje się w czasie opracowania dokumentacji , kto kiedyś taką widział lub robił wie o co chodzi)
Tyle na początek jak zrobię dokumenację i opracuję wszystko dam znac jakie będą dalsze kroki..........DO grudnia kawał czasu:-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 08:33 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Dzięki, wygląda, że nie jest tak źle.
Oczywiście większe stowarzyszenia dały by sobie radę sprawniej, bo więcej ludzi zajęło by się opracowywaniem dokumentacji....

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]