Teraz jest piątek, 1 sierpnia 2025, 14:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Reduta Ordona
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 18:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dziś przy okazji mojej pracy miałem okazję oglądać prezentację książki o Reducie Ordona. 4 lata kopania, wspaniałe przemowy, poczęstunek oraz początek przemowy oczerniający "nas". A raczej osoby kopiące na stanowiskach archeo.
Ktoś tam rył i wykopane rzeczy sprzedawał na alle...
Na szczęście większa część trafiła w ręce archeologów. Co ciekawe niedaleko tego obiektu odkryto jeszcze starsze miejsce do przyszłych badań.

Jeśli czyta to ktoś z obecnych. Przypominam, że szabrownicy i element pojawia się w każdych związkach ;)
Myśliwy/Kłusownik ....itp.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Reduta Ordona
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 19:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kopać w tym miejscu ? :ups: kolegom z poza Warszawy wytłumaczę o co chodzi . Nie tak dawno miałem spotkanie na budowie nowego osiedla w Warszawie przy Alei Bohaterów Września . Po spotkaniu wychodząc ,dostrzegłem drogowskaz umieszczony na słupie i kierujący w taką nie utwardzoną ulicę o nazwie (Na Bataryjce). I napis (Tu jest Reduta Ordona czy coś w tym stylu). Przyznam się że wiedziałem że takowa była w Warszawie ale że TU??? . :oops: (wstyd) Strasznie mnie to zaciekawiło i poszedłem w tym kierunku .
https://www.google.pl/maps/@52.2145097, ... A97F0w!2e0 . To co zobaczyłem zastanawia mnie ? co kopiący w tym miejscu znaleźli i sprzedają na all.... ? chyba polmosy . Tam są tony syfu . Pamiętam swoje oburzenie jak to zobaczyłem . Władze Warszawy będą miały duży problem wetknąć te stanowiska archeo w finansową rzeczywistość . W okół tego miejsca w promieniu 1 km są same centra handlowe , biurowce i nowe osiedla. Tam z wykrywką ??? :lol: :lol: O większej bzdurze nie słyszałem .

Ostatnio edytowano piątek, 7 listopada 2014, 19:31 przez Nowy 1, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 19:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Może chodziło o błędny "drogowskaz", do niedawna miejsce reduty było mylnie oznaczone.
Na prawdziwej reducie kopią od co najmniej 3 lat.
http://www.bing.com/images/search?q=red ... edIndex=12
Znaleziono tam m.in. :
-wilcze doły
-szkielety
-złote dukaty
-tonę kulek
-podeszwy od wojskowych listopadowych butów
-medaliki należące do żołnierzy.
Itp. Wkrótce w sprzedaży książka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 19:46 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nikita napisał(a):
Może chodziło o błędny "drogowskaz", do niedawna miejsce reduty było mylnie oznaczone.
Na prawdziwej reducie kopią od co najmniej 3 lat.
Znaleziono tam m.in. :
-wilcze doły
-szkielety
-złote dukaty
-tonę kulek
-podeszwy od wojskowych listopadowych butów
-medaliki należące do żołnierzy.
Itp. Wkrótce w sprzedaży książka.

Czy możesz podać dokładne miejsce Reduty . Bo wg. mnie to może być przesunięcie o max 1,5 km . No chyba że archeolodzy kopią pod centrami handlowymi ,osiedlami itd . :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 20:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Niestety tego nie wiem, ani też dziś nie usłyszałem.
Tak czy owak mówili o błędnym miejscu i dacie zdarzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 20:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ta wspaniałe przemowy, szkoda że dyrektorzy zapomnieli wspomnieć o wolontariuszach, którzy od początku do ostatniego dnia pracowali na Reducie.
Co do reszty, Panowie skończcie kasztanić...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 21:13 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

gnom napisał(a):
Ta wspaniałe przemowy, szkoda że dyrektorzy zapomnieli wspomnieć o wolontariuszach, którzy od początku do ostatniego dnia pracowali na Reducie.

Jak patrzę na twój awatar to chyba Ty masz chęć się wykasztanić jak to ująłeś i chyba nie wiesz o czym rozmawiamy . A jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to się nie wcinaj :1 Znasz ten teren o którym mowa ? Bo ja znam doskonale.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 21:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nowy 1 napisał(a):
gnom napisał(a):

Jak patrzę na twój awatar to chyba Ty masz chęć się wykasztanić jak to ująłeś i chyba nie wiesz o czym rozmawiamy . A jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to się nie wcinaj :1 Znasz ten teren o którym mowa ? Bo ja znam doskonale.

Przez 30 dni pracy, na tym stanowisku z archeologami miałem okazję poznać teren... A ty Kolego znasz teren doskonale ale twierdzisz że Reduta jest gdzie indziej, nie no rekord świata. :666

,,Co ciekawe niedaleko tego obiektu odkryto jeszcze starsze miejsce do przyszłych badań.''
W trakcie badań na samej Reducie odnaleziono kilka krzemiennych wytworów z mezolitu. Ot tyle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 22:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Kolego "nowy 1 " wez sie ogarnij,nie oslabiaj ludzi w temacie.Teren to znasz chyba z jezdzenia codziennego autem po okolicznych centrach handlowych.Rozumiem ze broniles habilitacji z listopada a Redute Ordona lokujesz w Kuznicy Bialostockiej tajemna wiedza Atlantow;). Twoje posty wynikaja albo z niewiedzy albo checi zamacenia wody na Forum.Owszem półtora km mogl wynosic promien terenu walk dookola przy tej ilosci wojska naszych braci ze wschodu ale na prawde drugiego kola nie wymyslisz,odpusc teorie spiskowe bo zasmucasz ludzi pracujących przy projekcie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 22:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

alex_2013 napisał(a):
Kolego "nowy 1 " wez sie ogarnij,nie oslabiaj ludzi w temacie.Teren to znasz chyba z jezdzenia codziennego autem po okolicznych centrach handlowych.Rozumiem ze broniles habilitacji z listopada a Redute Ordona lokujesz w Kuznicy Bialostockiej tajemna wiedza Atlantow;). Twoje posty wynikaja albo z niewiedzy albo checi zamacenia wody na Forum.Owszem półtora km mogl wynosic promien terenu walk dookola przy tej ilosci wojska naszych braci ze wschodu ale na prawde drugiego kola nie wymyslisz,odpusc teorie spiskowe bo zasmucasz ludzi pracujących przy projekcie. :)

Weź się ogarnij Ty kolego . Mówimy o bardzo małym terenie i nie do ogarnięcia nawet przy pomocy Twojej piszczałki. Natomiast tekst jakim piszesz całkowicie jest nie zrozumiały . Same błędy ortograficzne . Jeśli chodzi o centra handlowe w tym rejonie to nie bywam ale znam jedno . Sami SPECE ! A tak na marginesie ? Byłeś tam chociaż raz ?
Rozumiem że jesteś po Oxford :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 22:45 
Kapitan
Kapitan

Zaraz od Modów dostaniecie po łapkach bo na szczęście to Forum to nie onet. Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Już dawno takiej głupiej pyskówki tu nie było.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 22:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kolega Nikita (pozdrawiam) i ja wymienialiśmy swoje swoje spostrzeżenia :1 . Zero jakiejkolwiek agresji . A że bywają mądrale które dołączają do dyskusji , to tak się to kończy :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 listopada 2014, 23:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

Mądrale :) a Ty Kolego na kogo wychodzisz pisząc o innej lokalizacji Reduty, rok po wykopaliskach w dniu ukazania się opracowania badań... Raczej nie na mądrale :)
Pozdrawiam miłego weekendu! :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 01:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

gnom napisał(a):
Mądrale :) a Ty Kolego na kogo wychodzisz pisząc o innej lokalizacji Reduty, rok po wykopaliskach w dniu ukazania się opracowania badań... Raczej nie na mądrale :)
Pozdrawiam miłego weekendu! :)

Jaka inna lokalizacja ? Jaki rok po wykopaliskach ? Jakie opracowania badań ? Nie, no zaraz :wq Proszę o wywalenie mnie z forum. Zauważyłem jedną kwestię jaką przerabialiśmy w wojsku a były to lata 1985-1987 . Im rangą wyżej, to intelektualnie :n . Jest tendencja dotarcia do przynajmniej majora :666 I wtedy chulaj dusza piekla nie ma :666
Proszę mnie dobrze zrozumieć :h są trepy i trepiska

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 04:52 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czy kolego nowy 1 mozesz podac prawidlowa lokalizacje Reduty O wg Ciebie skoro masz jedyna poprawna wiedze na ten temat? I mozesz nie obrazac ludzi takimi tekstami,akurat jak to okresliles-inteligentnie :n trepiskiem nie jestem tylko archeo z wykształcenia.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]