Teraz jest sobota, 2 sierpnia 2025, 18:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy pamiętacie Nową Cerekwię ? cd.
PostNapisane: środa, 25 listopada 2009, 18:16 
Główny Administrator
Główny Administrator

Tu kontynuujemy dyskusję na w/w temat.
Przyjemnej dyskusji :)

Ostatnio edytowano sobota, 28 listopada 2009, 18:44 przez Jacek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 17:21 
Moderator
Moderator

Jacuś w kryminale zgnijesz :lol:
Sympatyczną notkę dla Ciebie tutaj wrzucili :
http://www.skpo.glubczyce.info/newses
Cytuj:
Informacje z sieci
Dodano: 2009-11-28 12:19

W związku z bezprawnym kopiowaniem zdjęć i wklejaniem ich na forach internetowych, oświadczam że takie działania są bezprawne i są łamaniem praw autorskich.

Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.).

Ochrona wizerunku, adresata korespondencji i tajemnicy źródeł informacji
Ustawa o prawie autorskim reguluje również kwestię ochrony wizerunku. W myśl ustawy rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych oraz osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza. Jeżeli osoba, do której korespondencja jest skierowana, nie wyraziła innej woli, rozpowszechnianie korespondencji, w okresie dwudziestu lat od jej śmierci, wymaga zezwolenia małżonka, a w jego braku kolejno zstępnych, rodziców lub rodzeństwa. Twórca, a wydawca lub producent na żądanie twórcy mają obowiązek zachowania w tajemnicy źródeł informacji wykorzystanych w utworze oraz nieujawniania związanych z tym dokumentów. Ujawnienie tajemnicy jest dozwolone za zgodą osoby, która powierzyła tajemnicę, lub na podstawie postanowienia właściwego sądu.

Admin

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 17:38 
Główny Administrator
Główny Administrator

Ojejku wiec złamałem prawo ?
cóż za niefart :)
Ciekawe czy SKPO ma zgodę na zamieszczenie fotografii rewidowanego samochodu wraz z jego właścicielem ?
Obecnie szukamy włascicela owego kombika w celu udzielenia mu pomocy prawnej w złożeniu pozwu przeciwko konfidentom z SKPO
Tutaj apel: Jeżeli ktos zna osobe ze zdjęcia z radiowozem / http://www.skpo.glubczyce.info/newses / to proszę o kontakt.
Więc by nie łamać prawa autorskiego do wizerunku Bartusia od Joanitów vel Rusłana z w/w strony usuwam fotkę z naszego forum :)

A tutaj możecie posłuchać szefa tej organizacji im Papki Morozowa :) jak pieje z zachwytu a zarazem skarży się, że Policja odesłała go z kwitkiem :)
Pierwsze nagranie:
http://www.radio.opole.pl/?kat=wiadomos ... j&id=41487
W drugim nagraniu słyszymy rzeczniczkę ? Policji, ktora opisuje zdarzenie :)
W trzecim nagraniu produkuje się wieszcz szkoły wrocławskiej M Bednarek, który bez dowodów nazywa legitymowanych poszukiwaczy złodziejami
Jako czwarta z kolei wypowiedziała się pani z muzeum, której tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi :)
Na zakończenie podpis o nielegalnych działaniach poszukiwaczy, którym tak naprawdę nic nie udowodniono i którzy nie popełnili żadnego wykroczenia.
Ciekaw jestem kiedy wreszcie panowie policjanci wkurzą się na ekipe Papki Morozowa i dobiorą im się do skanerów policyjnych, którymi podsłuchują funkcjonariuszy ?

Na zakończenie dodam, iż dzisiejszy dzień bardzo pracowity zresztą, spędziłem w Nowej Cerekwi :)
Wróciłem cały i zdrowy choć nie ukrywałem się po krzakach. Porozmawiałem również z obywatelami tej zacnej miejscowości.
Ubolewają nad tym co się stało i twierdzą, że nad tą miejscowością ciąży jakaś klątwa bo wszyscy, którzy tu przyjada zaczynaja się kłócić.
Najpierw miejscowe moherowe berety wygryzły nowego księdza bo ponoc nie zatrudnił dotychczasowej gospodyni lecz wynajął do pracy młodsza panią a teraz ci archeolodzy, gdzie jeden drugiego wygryzł.
Co ciekawe to właśnie w ten sposób komentują cała ta historię.
Jak wrócę z Andrzejkowej imprezy to zamieszczę fotorelację z dzisiejszej wyprawy.
FDJ

Ps. Niestety ale Bartuś vel Rusłan nie zarobił swoich 2 punktów i medal poszedł w p...zdu jak by to okreslił Siara Siarzewski.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 18:50 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

No w tej ustawie było coś o ludziach powszechnie znanych... a przecież ruslan osoba taką jest :D
Hehee 32 lata ma napisane w profilu... dobrze się trzyma, a ja rok starszy i juz takie zmarszczki :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 19:37 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

W związku z łamaniem praw autorskich których dopuścił się Pan FDJ, kopiując opis ( fotografię) bez zgody autora, zgodnie z ustawą o której mowa w Dz. U. 94 nr 24 poz. 83 a także Dz. U. 94 nr 43 poz. 170 w możliwie najbliższym terminie sprawa zostanie przekazana do prokuratury wraz z dowodem w postaci pliku print screen.html ukazującej skopiowane zdjęcie.

Za naruszenie praw autorskich poprzez kopiowanie, powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych treści W CZĘŚCI LUB W CAŁOŚCI bez zgody autora grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolności od 6 m-cy do lat 5 (art. 115.1).
Nadmieniam, że osoba która została tu pokazana nie jest osobą publiczną.
Jednocześnie informuję, że w podanym linku do strony skpo na zdjęciu radiowozu i zatrzymanego pojazdu nie ma pokazanych numerów rej. jak i wizerunków osób, które można rozpoznać.

Jednocześnie informuję, żo osoby które posiadają w swoich opisach treści obrażające innych ze wskazaniem na grupy społeczne zostaną pociągnięte do odpowiedzialności karnej i pozwane do sadu na drodze postępowania cywilnego.
Dotyczy to między innymi osoby posługujacej się nickiem Lipek.

Treści obrażające inne osoby, pozwalające na identyfikację tych osób zostały skopiowane i zabezpieczona dla celów dowodowych.

Możecie tu dalej zabawiać się w pomawianie innych, lecz nie zapominajcie o tym, że nikt tu nie jest anonimowy , a konsekwencje w stosunku do tych osób zostaną wyciągnięte.

Ostatnio edytowano sobota, 28 listopada 2009, 20:42 przez Hans_j23, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 19:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Rusłan ver.2.0 ?

O pomówieniach to wasz młody kolega wie najlepiej :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 19:47 
Moderator
Moderator

Powiało grozą :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 20:23 
Główny Administrator
Główny Administrator

Panie Hans j23 czy jak ci tam ?

Osobiscie równiez nie jestem "osobom" publiczną a jednak obwozicie nasze zdjęcia bez naszej zgody po szkołach podczas waszych pożal się Boże prelekcji !!!
Na waszej stronce równiez publikujecie zdjęcia naszych kolegów bez ich wyraźnej zgody
W związku z tym wsadźcie sobie w oko proroka wasze śmieszne groźby :)

Co do pomówień to posiadamy już bogaty zbiór dla potrzeb ewentualnego procesu Oddziału Papki Morozowa spod sztandaru SKPO.
Dowody w postaci zrzutów internetowych jak i zapisów rozmów telefonicznych z waszymi pomówieniami do WUOZ i osób prywatnych jak również wycinki z prasy oraz poczta mailowa.

Z komsomolskim pozdrowieniem
FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 20:48 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Panie FDJ!

Pan już wpakował się w wielkie szambo. Nakręca Pan ludzi przeciwko sobie, a na dodatek manipuluje Pan nimi.
Wszystko to dla osiagnięcia własnych korzyści.

Proszę wziąć pod uwagę to, że przez Pana działanie tracą uczciwi ludzie, których cenimy jako oddanych sprawie poszukiwaczy.
Proponuję respektować obowiązujące prawo- dura lex, sed lex.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 21:10 
Moderator
Moderator

Cytuj:
Proszę wziąć pod uwagę to, że przez Pana działanie tracą uczciwi ludzie, których cenimy jako oddanych sprawie poszukiwaczy.
Proponuję respektować obowiązujące prawo- dura lex, sed lex.
Jaki jest paragraf za gadanie bzdur ? Bo za hipokryzję na nieszczęście nasze nie ma paragrafu........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 21:22 
Główny Administrator
Główny Administrator

Panie Hans

Niestety ale "szambo" przywędrowało tutaj samo pod waszą postacią
A wasze kłamliwe telefony do WUOZ niczego nie zmienią

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 21:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pozwolę sobie poruszyć w tym miejscu ważną kwestię.

Otóż - jeśli mowa o Prawie Autorskim - Zwykłe zdjęcie (a takie masz na stronie - NIE JEST ONO DZIEŁEM SZTUKI) nie jest chronione prawem autorskim, a osoba NIEPUBLICZNA nie podlega również ochronie wizerunku. W celu zabezpieczenia zdjęcia umieszcza się znak wodny w formie "imię i nazwisko", względnie reklama. Wtedy można mówić o naruszeniu PAŃSKIEGO DOBRA OSOBISTEGO.

Jeśli powołujesz się na Prawo majątkowe - Prawa majątkowe to nic innego jak możliwość korzystania z wizerunku dla CZERPANIA POŻYTKÓW MATERIALNYCH z jego wykorzystania. Majątkowe prawa autorskie mogą być przedmiotem obrotu handlowego, mogą być zbywane jak też i udostępniane na podstawie UMOWY LICENCYJNEJ, podlegają też dziedziczeniu.

Zatem osoba, która umieściła takową fotografię na ZAMKNIĘTYM FORUM nie podlega restrykcjom prawnej.

Pamiętać PAN musi, że zniesławienie i zniewaga są ścigane z oskarżenia prywatnego,
co za tym idzie - sprawa "pójdzie", jak się za nią zapłaci,
a jak PAN przegra to zostanie w całości obciążony kosztami...
Zresztą - zgłaszając sprawę Musi PAN wiedzieć, kto PANA obraża. Nie wystarczy podanie NICKU... To wiąże się z całym ceremoniałem "docierania" do osób po IP.
I teraz PANA załamię - trzeba przed sądem UDOWODNIĆ, że osoba oskarżona przez PANA faktycznie siedziała przy klawiaturze. A to już jest HARDCORE
;)
Generalnie jeszcze nikomu to się nie udało

Polska TO piękny i MAŁY kraj

:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 21:46 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

silver79 napisał(a):
Pozwolę sobie poruszyć w tym miejscu ważną kwestię.

Otóż - jeśli mowa o Prawie Autorskim - Zwykłe zdjęcie (a takie masz na stronie - NIE JEST ONO DZIEŁEM SZTUKI) nie jest chronione prawem autorskim, a osoba NIEPUBLICZNA nie podlega również ochronie wizerunku. W celu zabezpieczenia zdjęcia umieszcza się znak wodny w formie "imię i nazwisko", względnie reklama. Wtedy można mówić o naruszeniu PAŃSKIEGO DOBRA OSOBISTEGO.

Jeśli powołujesz się na Prawo majątkowe - Prawa majątkowe to nic innego jak możliwość korzystania z wizerunku dla CZERPANIA POŻYTKÓW MATERIALNYCH z jego wykorzystania. Majątkowe prawa autorskie mogą być przedmiotem obrotu handlowego, mogą być zbywane jak też i udostępniane na podstawie UMOWY LICENCYJNEJ, podlegają też dziedziczeniu.

Zatem osoba, która umieściła takową fotografię na ZAMKNIĘTYM FORUM nie podlega restrykcjom prawnej.

Pamiętać PAN musi, że zniesławienie i zniewaga są ścigane z oskarżenia prywatnego,
co za tym idzie - sprawa "pójdzie", jak się za nią zapłaci,
a jak PAN przegra to zostanie w całości obciążony kosztami...
Zresztą - zgłaszając sprawę Musi PAN wiedzieć, kto PANA obraża. Nie wystarczy podanie NICKU... To wiąże się z całym ceremoniałem "docierania" do osób po IP.
I teraz PANA załamię - trzeba przed sądem UDOWODNIĆ, że osoba oskarżona przez PANA faktycznie siedziała przy klawiaturze. A to już jest HARDCORE
;)
Generalnie jeszcze nikomu to się nie udało

Polska TO piękny i MAŁY kraj

:1

Szanowny Panie silver79!

Pewnie w przeciwieństwie do Pana, miałem na studiach przez kilka lat prawo. Wię, to co Pan pisze mija się z prawdą. Co do pozwów w sprawach cywilnych to mam pewne doświadczenie, bo juz takie składałem i co do kosztów sądowych i zasad ich obliczania też mam wiedzę.
Jako osoba zamożna stać mnie na to, więc z opłaceniem kosztów sądowych nie będę miał problemu. Proszę jeszcze pamiętać, że w przypadku wygrania sprawy koszty zapłaci pozwany.
Czas ukrócić tą bezkarność, arogancję, cynizm, który tu w najgorszych postaciach występuje.
Szydzenie z innych ludzi jest tu na porządku dziennym. Ludzie, którzy uważają się za znawców tematu postępują jak pozbawieni ludzkich zachowań zwierzęta.

Nikt w Polsce nie pozwoli abyście bezkarnie chodzili po stanowiskach archeologicznych i wyciągali z kontekstu zabytki. Nikt też nie zgodzi się na to aby zmieniać Ustawę o Ochronie Zabytków.
W tej też sprawie zostanie wysłany protest do Ministerstwa Kulturi i Dziedzictwa Narodowego.

Na zakończenie powtórze to, co juz zostało tu wcześniej napisane, że my z powiatu głubczyckiemu jesteśmy przeciwni nielegalnemu penetrowaniu stanowisk archeologicznych. Każda taka akcja może zakończyć się dla przyłapanych osób w sądzie.

Co do osób z Prudnika, to wszyscy wiedzą, że w waszej grupie jest jeden :cop .

Jutro będą krótkofalowcy na Biskupiej Kopie- tak dla waszej informacji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 22:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Hans_j23 napisał(a):
[
Szanowny Panie silver79!

Pewnie w przeciwieństwie do Pana, miałem na studiach przez kilka lat prawo. Wię, to co Pan pisze mija się z prawdą. Co do pozwów w sprawach cywilnych to mam pewne doświadczenie, bo juz takie składałem i co do kosztów sądowych i zasad ich obliczania też mam wiedzę.
Jako osoba zamożna stać mnie na to, więc z opłaceniem kosztów sądowych nie będę miał problemu. Proszę jeszcze pamiętać, że w przypadku wygrania sprawy koszty zapłaci pozwany.
Czas ukrócić tą bezkarność, arogancję, cynizm, który tu w najgorszych postaciach występuje.
Szydzenie z innych ludzi jest tu na porządku dziennym. Ludzie, którzy uważają się za znawców tematu postępują jak pozbawieni ludzkich zachowań zwierzęta.

Nikt w Polsce nie pozwoli abyście bezkarnie chodzili po stanowiskach archeologicznych i wyciągali z kontekstu zabytki. Nikt też nie zgodzi się na to aby zmieniać Ustawę o Ochronie Zabytków.
W tej też sprawie zostanie wysłany protest do Ministerstwa Kulturi i Dziedzictwa Narodowego.

Na zakończenie powtórze to, co juz zostało tu wcześniej napisane, że my z powiatu głubczyckiemu jesteśmy przeciwni nielegalnemu penetrowaniu stanowisk archeologicznych. Każda taka akcja może zakończyć się dla przyłapanych osób w sądzie.

Co do osób z Prudnika, to wszyscy wiedzą, że w waszej grupie jest jeden :cop .

Jutro będą krótkofalowcy na Biskupiej Kopie- tak dla waszej informacji.

Wiesz co nie rozumiem cię. Myślisz że możesz nas zastraszyć. Większość z nas jest po studiach miało rok, dwa lata prawa, karnego lub nawet studiowało prawo. zna sie na prawie własności. Nie musisz sie przechwalać swoim statusem społecznym i pieniędzmi. Każdny z nas ma pieniądze większe czy mniejsze. Ale pamietaj zwycięża prawda. Straszysz tym ze kontekstu archeologicznego będziesz pilnować. A powiedz mi co z tymi wszystkimi bunkrami które sa niszczone, co ze znaleziskami z drugiej wojny które praktycznie nie są przez archeologów chronione. Pomijam fakt o wiele ważniejszych spraw. choć łapania złodziei, gdzie mój tata musiał sam wystawić złodzieja policji a jak już go miał to powiedzieli tacie przez telefon że radiowozu nie mają i nie ma kto po niego przyjechac. facet okradł nas na kilka tysięcy nikt nam tego nie zwróci. o strachu nie wspomnę. Zajmij się swoim bytowaniem w bogatych kręgach prawnych i zostaw ludzi pasji w spokoju. Nie jesteś najmądrzejszy na tym świecie. I nikt z nas nie jest za plądrowaniem stanowisk archeo. I nie radze obrażać nas porównując naz do złodziei, bo to pomówienie.
Inez

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 listopada 2009, 22:14 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

P.S. Gdybyś studiował w tak elitarnej uczelni jak La Sorbonne to nauczyli by cię o wiele więcej, a przede wszystkim szacunku do każdego czołwieka. Bo mnie na tak podrzędnej uczelni jak UMK jednak tego nauczyli!
Inez

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]