Witek napisał(a):
... nie przypuszczałem, że w mojej okolicy jest ich tyle. Żadną miarą ich nie spamiętam..
Jak w WKZ pokazałem zdjęcia mapy gminnej z zaznaczonymi stanowskami archeo to też się zdziwili, ża tak dużo. Na ich mapach było mniej, a do tego trochę w innych miejscach :)
Witek napisał(a):
...więc pozostaje kuno takiej mapy a wlaściwie jej odrysu. Problem jest taki, że mapa ta jest w wielkiej skali - zajmuje pół ściany, a odrysy robią w wielkości A4 - żeby pokryć obszar jaki mnie interesi musiałbym zakupić chyba z 10. Spotkaliście sie z takim problemem?
Po co kupić. Ja byłem w Urzędzie Gminy i mi pokazano właśnie taką mapę zagospodarowania przestrzennego gminy, taka na pół ściany. Drugim razem przyszedłem z aparatem i się zapytałem czy mogę zrobić zdjęcia i mi pozwolono. Robiłem foty fragmentami żeby się dodatkowo nakładały i gites. Będąc w innym urzędzie gminy, na zrobienie fotek nie było miejsca, za mała odległość między aparatem a mapą, to mi wysłali taką mapę mailem.
Także wystarczy, że się zapytasz, a reszta zależy od uprzejmości urzędnika :) a z tym różnie bywa. Propos uprzejmości, jak byłem 4 raz w WKZ to obsługiwał mnie jakiś inny koleś, i już miałem pozamiatane, w ogóle nie dało się z nim pogadać. Ja mu mówię, co bym jeszcze chciał, a on .... no to już wszystko, dziękuję, do widzenia, itp. Jak widać, tu naprawdę zależy na kogo trafisz.
pozdrawiam