Teraz jest piątek, 3 października 2025, 19:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Powrot do tematu
PostNapisane: poniedziałek, 6 lipca 2009, 08:43 
Chorąży
Chorąży

Witam wszystkich.

Mam Pytanie. Chodzi o moj kiedysny post viewtopic.php?t=62723&highlight= . Niestety nic nie znalazlem odnosnie tego miejsca ani w bibliotece ani tez nikt nie wie skad sie wziela nazwa. W gminie nie ma zadnych obiektow archologicznych bo bylem sie pytac. Nie wiem do kogo sie udac. Napisalem nawet do jakies szkoly archeologicznej w Bialymstoku ale nikt sie nie odezwal. Moze ktos na forum moglby mi pomoc. Potrzebuje kogos kto zna sie troche na archeologii. Chetnie ugoszcze na jakis weekend. Zalezy mi zeby cos wiedziec odnosnie tego miejsca a jesli nic tam nie ma to po prostu nie zawracac sobie glowy.

Dzieki z gory

Dawid

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 lipca 2009, 10:04 
Wielki Przełamywacz Lodów

A o jakiej miejscowości mówimy ? Może być na prv.

Będę jesienią na Podlasiu może udałoby mi się zajechać po drodze i zobaczyć z czym mamy do czynienia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 lipca 2009, 10:22 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

A w końcu byłeś tam z wykrywaczem, czy nie?? bo po przeczytaniu poprzedniego Twojego tematu, nie sądzisz, że troszkę się temat nakręcił, że to stanowisko archeo i w ogóle, że nie wolno tam nawet "chodzić". Zbadaj teren jak coś znajdziesz, to zgłosisz i wtedy się tym zajmą. Co za problem??
Skoro ktoś zaorał to miejsce, to chyba nie zrobisz jakiś szkód? a pewność będziesz miał i wtedy będziesz mógł działać z archeo i w ogóle.
pozdrawiam i życzę powodzenia

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 lipca 2009, 20:15 
Chorąży
Chorąży

wiesz ja sporo sie uczylem amatorsko na temat archeologii i wiem ze jezeli cos tam jest to raczej niech to wykopie ktos kto zna sie na tym. Czy ktos tam byl Nie wiem bo jeszcze tam nie bylem od czasu poprzedniego postu. Ludze sie ze nikt bo moje tereny nie obfituja w poszukiwaczy. Wiekszosc przyjezdza spod W-wy na domki i wtedy szuka a miejscowi wola militarke.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]