Teraz jest czwartek, 9 kwietnia 2026, 01:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: dobrze, ze sprzedalem.../i relacja FDJ z komisariatu :) /
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 11:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

...

Ostatnio edytowano niedziela, 8 lutego 2009, 15:23 przez Norbert, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 12:13 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

To juz nienowosc , teraz tak beda czesciej , podnosza statystyki , znam :cop z tego miasta co jest napisany artykul , tez chodza po lasach z wykrywkami

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 13:13 
Moderator
Moderator

Trzeba być niezłym debilem, aby wyjmować takie dziadostwo z ziemi. O przewożeniu nie wspominając.
Z drugiej strony policja nie zasadziła się na roznosicieli niewypałów, ale na zwyczajnych poszukiwaczy. Czyli polowanie się wzmaga.
Jestem bliski, aby postąpić tak, jak Norbi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 13:25 
Generał Broni
Generał Broni

Ja jestem bliski rezygnacji z chodzenia po lesie, na polach niewypalow nie ma, ludzie z reguly przyjazni, nie niszcze sciolki, nie ogladam sie za lesnikiem czy za policja i nie musze sie stresowac tylkoi moge sie oddac wykopywaniu kopiejek;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 13:42 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
Jak się okazało, mężczyźni nie mieli zezwolenia na prowadzenie poszukiwań ukrytych lub porzuconych zabytków

Czyli zasada domniemanej niewinności już w tym kraju nie obowiązuje, i trzeba udowadniać ze nie poszukiwało się zabytków, tylko innych przedmiotów?

Cytuj:
Policjanci oprócz sprzętu znaleźli przy nich monety - mające najprawdopodobniej wartość historyczną.

Czyli jak ktoś się uprze, może stwierdzić ze najbardziej pospolita boratynka, pfennig, kopiejka czy przedwojenny grosz to tez zabytek(bo w końcu starszy niż 1945r), mający wartość historyczną. Chyba czas zacząć zbierać znaczki, albo kapsle od butelek, i to tylko te powojenne :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 16:03 
Moderator
Moderator

kler4 napisał(a):
To juz nienowosc , teraz tak beda czesciej , podnosza statystyki , znam :cop z tego miasta co jest napisany artykul , tez chodza po lasach z wykrywkami

............. czyli mamy klasyczny przykład wycinania konkurencji .....

Leszel napisał(a):
Ja jestem bliski rezygnacji z chodzenia po lesie, na polach niewypalow nie ma, ludzie z reguly przyjazni, nie niszcze sciolki, nie ogladam sie za lesnikiem czy za policja i nie musze sie stresowac tylkoi moge sie oddac wykopywaniu kopiejek;)

....zważ na to ze na polu jestes widoczny z daleka jak na patelni ............. co widać doskonale na podanym wyżej przykładzie .......

P.S. ...aha, jestem bardzo daleki od sprzedawania piszczałki :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 16:39 
Major
Major

Za tą fotkę z wykrywkami producenci sprzętu powinni psiarni zafundować jakiś prezent ;) Toż to prawie jak reklama ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 17:25 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

...Mam nadzieję że zbieżność pojazdu i wykrywaczy przypadkowa. Wzmożoną aktywność :cop tłumaczyć pewnie można wznowieniem Akcji P. (ale zdaje się bez hobbystów).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 21:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

No niezła sieka,poco to takie badziewie wozić ,w tym przypadku policja miała rację ,takich rzeczy się nie robi .Ja wracając z terenu mimo że nie wożę takiego badziewia też się boję że mi przetrzepią samochód i do czegoś się przyczepią ,więc po zakończonych poszukiwaniach zawsze się przebieram w odświętne ubrania dla niepoznaki ;) A następna sprawa jest taka dlaczego takie rzeczy jeszcze zalegają w ziemi?w naszym mieście była jednostka saperów i zamiast oczyścić trochę te najbardziej naszpikowane niewypałami tereny to zbijali gruchy w jednostce :bat a granaty i inne niewypały leżą czasem na wierzchu w starych okopach jakieś 100m od zabudowań

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 23:08 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

No no. 2 solariski, smętek, minelab chyba quatro ? i łopaty... łał... łopata... no to można komuś łeb nią urwać, straszny sprzęt :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 23:13 
Moderator
Moderator

swoją drogą, tępe wulgaryzm, wozić rozrywki w bagażniku?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 23:15 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam.

Wykrywki, lopaty ... ciezko bedzie ale najgorsze jest iz "siusiaki" tez w spodniach mieli ... dostana dodatkowo wyrok nie tylko za probe dokonania ekspolozji, przywlaszczenie dobra narodowego ale i za probe gwaltu ;) ;) .
Jednak trzeba przyznac iz baaaaardzo idiotyczny wydaje mi sie pomysl wozenia takich fantow w bagazniku :( :sciana :sciana :sciana . Lepiej czytac taka notke niz palic swieczki na forum po stracie kolegow.

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 23:58 
Generał Broni
Generał Broni

Cytuj:
....zważ na to ze na polu jestes widoczny z daleka jak na patelni ............. co widać doskonale na podanym wyżej przykładzie .......

Tylko przed kim mam sie na polu ukrywac?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 00:13 
Generał Broni
Generał Broni

Choćby przed :cop Precież w artykule wyraźnie napisano, że policja tych poszukiwaczy zauważyła podczas kopania na polu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 08:21 
Generał Broni
Generał Broni

Jakby mieli poukladane w głowach to monetki do dziury (przeciez to pole i widac czy jakis pies sie zbliża) i nie bylo by żadnej podstawy do rewizji autka. A wszystkim szukającym radze monetki i podobne fanciki do małego woreczka a w razie zagrożenia na ziemie i nogą przysypac ;). Gdy minie zagrożenie to je wyciągniecie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]