Teraz jest czwartek, 19 czerwca 2025, 00:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 99  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: sobota, 24 maja 2025, 09:45 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeden z forumowych mądrali pisał niedawno że jeszcze " tylko kilkadziesiąt dni" , co oznaczać ma iż pewnikiem wygra czjkosky i nastanie porządek w " tymkraju".
Nie chce mi się szukać tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 maja 2025, 21:01 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
23,05,2025, lewactwo w ofensywie, wyborcza.pl: ...https://is.gd/w9gC55, wybrane fragmenty: :666 :n
Cytuj:
Źle mi z tym, że płacę banknotami z wizerunkiem zbrojnego agresora, zaborcy, human traffickera i gwałciciela

W podręcznikach historii narracja była taka, że Polacy są dobrzy, a ci inni - Szwedzi z potopu, Turcy spod Wiednia, no i przede wszystkim Niemcy - są źli. To oni napadają, a my się bronimy. A przecież Polacy też bywali okrutnymi najeźdźcami.

Patriotyczna hipokryzja

Kiedy Austria, Prusy i car (nie Rosja) "przyłączali" części Polski do swoich krajów, było w poprzednim podręczniku pokazane jako zło i krzywda. Kiedy Niemcy przyjechali do Polski łupić Głogów, byli okrutnymi zbrodniarzami, używającymi polskich dzieci jako żywych tarcz na swoich maszynach oblężniczych. A kiedy "my" robiliśmy to kijowianom, to jest to dobre zarządzanie państwem?!

Wzmożenie patriotyczne na cześć zmarłego tysiąc lat temu króla jednak mocno mnie irytuje, szczególnie w kontekście szczujących na "Ukry" ksenofobów i konfiarzy. Bowiem już nie z podręczników szkolnych, ale dzięki internetowi, dowiaduję się, że Chrobry prowadził agresywną politykę terytorialną wobec zachodnich, południowych i wschodnich sąsiadów, prowadząc z nimi wojny i zajmując kolejne tereny lub osadzając na tronach podległych sobie ludzi.

Królu Bolesławie Chrobry, Wołyń - pamiętamy!

Kluczowym punktem polskiej agresji na Księstwo Kijowskie była bitwa pod Wołyniem 22 lipca 1018 roku. Kiedy słyszę polskich "patryjotów" krzyczących "Wołyń - pamiętamy!" myślę, że Ukraińcy mogliby im odpowiedzieć identycznie: "Wołyń - pamiętamy!".

Nie ekscytujmy się tak dokonaniami Chrobrego

Może przywrócilibyśmy pięknym tarasom nad Odrą w Szczecinie (chodzi o Wały Chrobrego) ich pierwotną nazwę: "Tarasy Hakena", nazwane tak od imienia burmistrza, który je zbudował? Może umieścilibyśmy na banknotach z powrotem Kopernika, Chopina, Wyspiańskiego i Marię Curie zamiast polskich królów? Bo naprawdę źle mi z tym, że, płacąc dwudziestozłotówką, trzymam w dłoni portret imperialisty, zbrojnego agresora, zaborcy zajmującego się zabijaniem, human traffickera i gwałciciela.

Załącznik:
images.jpg
Monika Pacyfka Tichy, pacyfistka, obrończyni praw człowieka, szefowa Fundacji Lambda Polska pomagającej osobom LGBT+, nie ulega ostentacyjnemu patriotycznemu wzmożeniu.
Human trafficker - handlarz ludźmi

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 26 maja 2025, 23:51 
Generał Broni
Generał Broni

Dzisiaj u Stanowskiego wyjątkowo antypatyczny osobnik. minister spraw zagranicznych Polski, Sikorski, otwarcie zasugerował, że Polska zyskała na II wojnie światowej... :666 :n :n ....https://www.youtube.com/watch?v=wYaYNwpB2JQ&t=10651s

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 10:22 
Specjalista
Specjalista

prostozsadu napisał(a):
Jeden z forumowych mądrali pisał niedawno że jeszcze " tylko kilkadziesiąt dni" , co oznaczać ma iż pewnikiem wygra czjkosky i nastanie porządek w " tymkraju".
Nie chce mi się szukać tego postu.

To ja napisałem, że Prezydentowi Dudzie zostało jeszcze ileś tam dni, a od dzisiaj 70 dni :) co oznacza tyle, że nie mogę się doczekać kiedy złoży tę funkcję.
Natomiast jakimi meandrami twój umysł podąża, ze wyczytałeś z mojego tekstu, że wygra Trzaskowski, to nie wiem.
Tak, biorąc tylko pod uwagę to co wypisujesz w różnych wątkach, to rzeczywiście jestem mądrala :) Ty nawet nie potrafisz poprawnie napisać nazwiska jednego z kandydatów.
Wbij sobie do głowy, ze prawdziwy patriotyzm, to również szacunek dla instytucji Państwa Polskiego, dla osób pełniących najwyższe stanowiska w naszym kraju, bo naród ich wybrał, a wola ludu jest święta. Wielokrotnie krytykowałem decyzje Dudy, Morawieckiego, Kaczyńskiego / mam zaszczytny tytuł pisożercy :D /, ale nie oblewałem ich pomyjami, nie przekręcałem nazwisk, nie pomawiałem o paskudne rzeczy. Ty i tobie podobni nie macie żadnych hamulców i plujecie jadem każdego dnia na premiera polskiego rządu. Dostrzegasz różnice?
Nie wiem kto wygra. Naród w niedzielę zdecyduje. Jak wygra Nawrocki, to wybór uszanuję, bo wola narodu jest święta. Nie będę pisał głupot o sfałszowanych wyborach, nie będę nowego prezydenta opluwał, ale jak będzie podejmował złe decyzje, to będę je krytykował. Jak wygra Trzaskowski zachowasz się tak samo?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 10:35 
Specjalista
Specjalista

frank napisał(a):
wyjątkowo antypatyczny osobnik. minister spraw zagranicznych Polski, Sikorski,

Jeśli Sikorski jest wyjątkowo antypatyczny, to co dopiero można napisać o pisowskim wice ministrze spraw zagranicznych Wawrzyku? Dla mnie Sikorski, to fajny facet :za
A jak już tak sobie piszemy o sympatiach i antypatiach, to taki cytat Mentzena:
"Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie" – napisał poseł.
"Próba zmuszenia mnie do poparcia Nawrockiego pokazuje, jak PiS widzi Konfederację. Jako przystawkę która musi robić to, czego chce PiS. Po moim trupie. Na to nigdy nie możecie liczyć. Nie zamierzam skończyć jak Lepper, Giertych, Gowin czy Hołownia"
https://dorzeczy.pl/opinie/731877/mentz ... ydata.html
Krótko, treściwie i w punkt :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 10:56 
Specjalista
Specjalista

Jak wiadomo, bo już się na ten temat wypowiadałem, o Konfederacji mam raczej marne zdanie, a Bosaka znam, bo karierę zaczynał w lubuskim. Natomiast "piwo" mnie zaskoczyło. W życiu bym się nie spodziewał, że w sytuacji kiedy jedni opluwają drugich taki gest jest możliwy. Wpisuje się ten gest w to co wielokrotnie pisałem, że powinniśmy się różnić pięknie. Jeden ma takie sympatie polityczne, a inny odmienne, ale to nie znaczy, że jeden na drugiego ma pluć jadem. Można usiąść przy jednym stole, wypić piwo i o tym pogadać spokojnie. Może dożyje takich czasów.
Poglądów wobec Konfederacji nie zmieniam, ale Mentzen ma u mnie duży plus. Ma gość klasę. :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 11:04 
Pułkownik
Pułkownik

Jakos Mentzen mu do piet nie doskoczyl wiec chyba dobrze wybrali..
Te wszystkie zarzuty o ktorych Mentzen wspomnial sa dete, rozdmuchane spreparowane i nie istotne, gdyby jakims cudem mial wieksze poparcie niz konkurent i wszedl do drugiej tury takze na niego byly juz przygotowane wrzutki.
Dzis saszetka z nikotyna wymyslona po to, zeby nie dmuchac dymem innym, jest oznaka cpuna a kilkugodzinne picie piwa po debacie jest przejawem zdrowego trybu zycia. Juz nie wspomne o unikaniu jak diabel swieconej wody badania na obecnosc narkotykow aby zaprzeczyc chociazby temu co powszechnie sie opowiada w Wa-wie i innych miastach.
Ostatnio kolejna wrzutka od tajemniczego informatora, ktory nagle na wyborczym przypomnial sobie, ze jeden z kandydatow dostarczal mu panienki.. Smieszne wrzutki jakich zawsze nie brakuje gdy staje sie w szranki wyborcze z tymi ktorzy prawo uwazaja tak jak je rozumieja a konstytucja byla im potrzebna do polajania innych (calkiem jak biblia jest potrzebna jednemu z tutejszych uzytkownikow do klucia nia w oczy innym)..
Owszem, jest w Polsce ok jedna trzecia spoleczenstwa, ktora decyzje wyborcze podejmuje na podtawie takich wrzutek, ale to swiadczy tylko i wylacznie o wybierajacych. Nie mam powodu aby bronic ktoregokolwiek z kandydatow agitowac tez nie agituje jednakze nie moge sie oprzec wrazeniu o shizefremizacji przestrzeni medialnej bo jeszcze calkiem niedawno wielu darlo sie az do zachrypniecia, ze prezydent nie powinien nigdy byc z tego samego obozu co rzad poniewaz nigdy nie bedzie mial odwagi powstrzymac rzad korzystajac ze swoich uprawnien przed celowym lub nie niszczeniem porzadku prawnego lub finansowego..

A teraz prosze opiszcie mi tak jak widzicie w wyobrazni te sytuacje gdy Trzaskowski gdy zostanie wybrany prezydentem odmawia podpisania ustawy swojemu prezesowi partyjnemu i jednoczesnie premierowi..
Opiszcie prosze.. Bom ciekam a slaba mam wyobraznie. Owszem mozna w to wierzyc.
Kazdy ma prawo wyboru wedlug wlasnych przekonan i oczekiwan.
Wracajac do Mentzena to wroze mu calkiem udana kariere w PE jakis komisarz a moze i szatniarz...
Jak mowia jego przeciwnicy z wlasnego obozu: nie po to wyrzucal Brauna by odmowic biesiadowania z PO..
Na szczescie nigdy nie bylem i nie bede wyborca Konfederacji. Z calego tego obozu szkoda mi kilku osob szczegolnie Bosaka i tych szczerze zaangazowanych kobiet.
Troche za duzo chyba o polityce ale pisozerca dba aby wzniecac przygasly ogien nienawisci politycznej na forum a ja sie szybko podgrzewam.

dorzuce, zeby kazdy widzial jak mozna sie pieknie roznic.. szczegolnie ci zachwyceni ostatnia biesiada piwna:

https://youtu.be/-pbLP2tvl5M?feature=shared

mam jeszcze kilka w zanadrzu np. co mowil Nitras o Mentzenie ale taj jak napisalem, nie to forum i nie moja bajka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 12:05 
Generał Broni
Generał Broni

Murański autorytetem Tuska i ekspertem w TVP w likwidacji :lol: :lol: :lol: :lol: . Tusk z Murańskim chce układać nam przyszłość. :666 :n :n
Po wywiadzie dla Polsatu u Rymanowskiego, Tusk powinien zapaść się pod ziemię, strach, panika, desperacja i totalne zgruzowanie. :lol: :1 :za
Warto oglądnąć :D: ....https://is.gd/O2S5dP

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 12:38 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

zdzicho napisał(a):
Ty nawet nie potrafisz poprawnie napisać nazwiska jednego z kandydatów.
[...] ale nie oblewałem ich pomyjami, nie przekręcałem nazwisk, nie pomawiałem o paskudne rzeczy.

zaraz zaraz, a to nie ty nagminnie piszesz maciarewicz? :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 15:02 
Generał Broni
Generał Broni

No właśnie, a powinno być Maciorewicz, z dużej litery, bo to nazwisko przecie :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 20:38 
Specjalista
Specjalista

sharpe napisał(a):
zdzicho napisał(a):
[...] ale nie oblewałem ich pomyjami, nie przekręcałem nazwisk, nie pomawiałem o paskudne rzeczy.

A możesz podać link do jakichś moich postów gdzie tak napisałem?
O Maciarewiczu mam zdanie paskudne oczywiście, ale wedle swojej pamięci pisałem o nim pewnie kilka razy, ale żeby nagminnie? Podaj ze 3-4 przykłady, że napisałem o nim z małej litery, bo jeden raz, to może być literówka, a takie większość piszących tutaj robi.
Może przytoczysz jakieś moje obelgi pod adresem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 20:59 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
nomennescio: pisozerca dba aby wzniecac przygasly ogien nienawisci politycznej

:o To ja :) Ale co było nienawistnego w moim poście?
Cytuj:
A teraz prosze opiszcie mi tak jak widzicie w wyobrazni te sytuacje gdy Trzaskowski gdy zostanie wybrany prezydentem odmawia podpisania ustawy swojemu prezesowi partyjnemu i jednoczesnie premierowi..

Słabą masz wyobraźnię i problemy z wyszukiwarka Google
Skoro Kwaśniewski zawetował 5 ustaw SLD, skoro nawet Duda zawetował 5 ustaw PiS, to niby dlaczego Trzaskowski nie może zawetować ustaw Koalicji? Bo ty tak uważasz, jesteś wróżbitą Maciejem?
Cytuj:
Wracajac do Mentzena to wroze mu calkiem udana kariere w PE jakis komisarz a moze i szatniarz...

I po co te złośliwości? Rozumiem, że zabolało, że gość pokazał klasę, której tobie brakuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 21:33 
Specjalista
Specjalista

sharpe napisał(a):
zdzicho napisał(a):

Sprawdziłem w forumowej wyszukiwarce, tutaj;
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=Maciarewicz&author=zdzicho
Ani razu nie napisałem w tekście tego nazwiska z malej litery, a wspomniałem o tym człowieku 17 razy. Tylko 1 raz zapisując zdjęcie wpisałem z małej litery nazwisko jako nazwę pliku. male literki i mogłem nie zauważyć.
Tak więc sharpe jesteś kłamczuch
I teraz pytanie, stać Cię na napisanie przepraszam?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 27 maja 2025, 23:07 
Generał Broni
Generał Broni

frank napisał(a):
Dzisiaj u Stanowskiego wyjątkowo antypatyczny osobnik. minister spraw zagranicznych Polski, Sikorski, otwarcie zasugerował, że Polska zyskała na II wojnie światowej... :666 :n :n ....https://www.youtube.com/watch?v=wYaYNwpB2JQ&t=10651s

Sikorski specjalnie sympatyczny nie jest, ale to bystry gość, zupełnie przyzwoity minister, a na pewno bijący na głowę w ogarnięciu tych pisowskich głąbów w stylu Waszczykowskiego, o Wawrzyku nie wspominając...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2025, 01:04 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
I po co te złośliwości? Rozumiem, że zabolało, że gość pokazał klasę, której tobie brakuje.

zaraz, sam napisales:

Cytuj:
o Konfederacji mam raczej marne zdanie

A ja napisalem cytatem jednego z jego wyborcow (tak sie sam deklarowal) o ty jak dzisiaj widzi Mentzena.. ten szatniarz to bylo o funkcji jaka pelnil Donald Tusk.. oni tak przewaznie pisza.

Ja znam duzo ludzi glosujacych na Konfe.. napisalem zas tylko o samych politykach Konfederacji, ktorych zaangazowania w budowanie wizerunku partii mi szkoda, gdy jeden z liderow przerobil ja na trzecia droge czy przystawke PO..
I tak bylem wstrzemiezliwy w cytatach bo na wielu kanalach sa ostrzejsze chociazby jak sam Bosak napisal: "kazdy ma swoja cene".

zreszta co ja bede tlumaczyl komus kto pisze "maciarewicz" wspominajac bylego ministra z czasow PiS..

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1471 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 99  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]