zdzicho napisał(a):
robertposz
Jak zwykle wypisujesz bzdury z niewiedzy lub tak sobie pitolisz.
Cytuj:
1/ przyjmowanie emigrantów bez żadnych ograniczeń.
Proszę o przykład kraju, który przyjmuje imigrantów bez ograniczeń, bo wedle mojej wiedzy wszystkie kraje UE bronią granic, które wszędzie są atakowane. Włosi podpisali z Albanią porozumienie o relokacji emigrantów do obozów w Albanii, Kraje bałkańskie, Francja Hiszpania bronią granic tak jak Polska, ale emigranci przenikają. Nawet Wielka Brytania ma problem bo przez Kanał La Manche też przepływają
2/ Konkretnie jaka jest polityka migracyjna UE/
Ekologia jest zła? Chyba dla kogoś, kto lubi smród i śmieci, zatrutą wodę, ziemię i powietrze. To wydatki na wojnę wyhamowały politykę ekologiczną
3/
Cytuj:
pół roku już minęło, jak jeden dzień i jeszcze nie ma tej reformy?
Masz jakieś pojęcie o stanowieniu prawa? Reformy dokonuje się zmieniając ustawy, które podpisuje prezydent. Jak prezydent nie podpisze, to nie ma reform. Na krótką metę, częściowo można reformować rozporządzeniami, co rząd robił, a PiS wrzeszczał, że niezgodnie z prawem. Tusk liczył, że nowy prezydent da zgodę na reformy, ale się przeliczył.
4/ Proszę o przykłady jak ci biurokraci utrudniają mi życie, bo nie moge znaleźć
1, Kłopoty z pamięcią? A może wyparcie? To przypomnę onegdaj było tak
Cytuj:
"Angela Merkel, ogłaszając decyzję o otwarciu niemieckich granic dla uchodźców, wypowiedziała trzy słowa: "Wir schaffen das!" (po polsku tylko dwa: "Damy radę"). Bezbarwna dotąd niemiecka kanclerz z dnia na dzień stała się międzynarodową polityczną ikoną, a słowa te zmieniły Niemcy i sposób, w jaki reszta świata widzi ten kraj, pisze Matthew Karnitschnig z POLITICO.”
- jakim problemem dla reszty krajów Europy skończyła się ta durna polityka, to chyba nie muszę przypominać?. Poszło morze uchodźców bez żadnej kontroli do Niemiec, na zaproszenie Niemiec, bo tam najwyższy socjal był. A obecnie po otrzeźwieniu, jednak trochę za późno, jest tak
Cytuj:
„“Wjazd zamknięty, proszę zawrócić” – nowa polityka migracyjna Niemiec, Zmiany, jakie są planowane w Niemczech po wyborach mają antyeuropejski charakter. Niemcy stawiają na siebie, nie jedność UE. Stąd zapowiedź przedłużenia kontroli na granicach oraz nowa polityka migracyjna.
Nowa polityka migracyjna Niemiec, zapowiedziana przez rząd CDU/CSU i SPD, przyniesie zasadniczą zmianę w podejściu do imigrantów. Zamiast umożliwienia uchodźcom przedstawienia swojej sytuacji na granicy, jak ma to miejsce dotychczas, nowe zasady przewidują ich zawracanie jeszcze przed rozpoczęciem formalnej procedury azylowej.
- i co zdzicho, zastanów się, za nim będziesz dalej pisał poprawne politycznie brednie. Tu na forum, chyba nikt nie ma takich kłopotów z pamięcią jak Ty. A jeżeli piszę brednie, to wytłumacz mi i innym jakie to ograniczenia Niemcy wprowadziły wówczas dla emigrantów. A pamiętasz jak Orban zaczął budować płot na granicy, aby powstrzymać tę rzekę niekontrolowanej emigracji, i jak w Unii na niego za to ujadali? Pewnie też zanik pamięci. A teraz nawet Polska ma płot przeciw uchodźcom, i też ujadano, póki ujadacze nie doszli do władzy. :lol:
2. Gaz Ci śmierdzi i śmierdział w ogrzewaniu mieszkań? Przecież był promowany jako bardzo ekologiczny, w Niemczech już w latach 80 – siątych, stąd certyfikat „Błękitnego Anioła”
Cytuj:
-Jest to najstarsza tego typu inicjatywa europejska. Znak Błękitnego Anioła przyznawany jest produktom o lepszej charakterystyce środowiskowej od innch artykułów tej samej grupy. W skrócie – potwierdza ekologiczność urządzeń służących do ogrzewania
– niektóre kotły, które instalowałem to szczyciły się jeszcze wyższymi normami, niż ten certyfikat wymagał.
3. A ty masz pojęcie? A to jakaś ustawa o reformie sądownictwa pojawiła się na biurku prezydenta, i nie chciał jej podpisać? Możliwe, że mi to umknęło. :lol: 1,5 roku rządów, to za mało, aby wprowadzić tak ważną ustawę? Przecież mieli przygotowane już 100 ustaw na 100 dni. Wystarczyło położyć na biurku prezydenta, może by podpisał. Poniżej wykres „mozolnej pracy tego rządu” w zestawieniu z latami poprzednimi.
4. To ja mam zgadywać co Ci nie pasuje? Dziecinniejesz na starość? :lol: :lol: :lol: Jak Ci wszystko pasuje, no to git.
Tak zauważyłem, że od jakiegoś czasu zdzicho „schamiał”, na tym forum, bo zamiast, kulturalnie dyskutować, przedstawiać argumenty, to wszystkich tylko poucza, „durnoty piszesz”, „nie znasz się”, „wbij sobie do głowy”, „doucz się”,itp. nawet za żarty się czepia. Pewnie mu się przypomniały czasy jak w szkole nauczał i wiedział wszystko najlepiej, bo tylko nauczyciel wie na piątkę. :lol: