Voucur napisał(a):
Tylko śmiesznie to wygląda, gdy takie tematy wrzucają ludzie, którzy sami okazali się misiami o bardzo małym rozumku. Mocne postanowienie poprawy czy skleroza? :roll:
i sprowokowałeś mnie...
misiem o małym rozumku, to raczej jesteś Ty !!!
1. wrzucam co mi się podoba na forum i już i nie będę się tobie tłumaczył, a ten temat wrzuciłem jak wspomniał renald ku przestrodze, etc. a nie żeby kogoś krytykować, bo temat artylerii dotyczy wszystkich kolekcjonerów militarki, i nie miałem na celu piętnowanie tego konkretnego przypadku, tylko jako ostrzeżenie…
Bo to nie był gangster handlujący na masową skalę, czy jakiś tam złomiarz, tylko zwykły człowiek i podają w mediach, że rekonstruktor… więc może jakiś zainteresowany pasjonat…
A stało się jak się stało…
2. źle mnie zrozumiałeś z tą instrukcją saperską, bo chciałem zwrócić uwagę, że tylko wojsko i cywilne firmy oczyszczające tereny z mat. niebezpiecznych się do nich stosują, to jest jeśli pozwalają na to warunki, a przewożenie
byłoby niebezpieczne, to niszczą na miejscu, lub to wywożą na poligon i tam niszczą za pomocą kontr ładunku.
Naucz się czytać ze zrozumieniem !!!
3. nie twierdziłem,że cywile to są dyletanci, a wojskowi nie, i jedni i drudzy wykonują swoją robotę, niszczą to co niebezpieczne i tyle bez żadnych sentymentów, nikt(przynajmniej oficjalnie) niczego nie rozbraja,
4. artyleria to też zabytki, a że ją niszczą i wysadzają to już inna inszość...
5. skąd się biorą w obrocie kolekcjonerskim puste pociski artyleryjskie to wszyscy wiemy(zróżnych źródeł, nie sugerowałem, że z jakiegoś masowego rozbrajania!), a podczas przeszukania i tak zawsze będą pytać, bo się na tym nic nie znają i tyle!
6. i nie krytykuje kolekcjonerów, bo sam nim jestem i też mam swoją kolekcje (w 100% bezpieczną i legalną!!!)
7. a tymi przeszukaniami „biedaczku” to się chwalisz czy żalisz? Bo już nie wiem czy ci współczuć czy się śmiać ? :?
8. co do mojej osoby i mojej dawnej sprawy, to już dawno się zakończyła spowita sukcesem!!!! wygraną w sądzie !!! nastąpił zwrot kolekcji i legalizacja wszystkiego!!!
9.
nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :1 tylko kosztuje to niestety masę czasu, nerwów i pieniędzy, ale warto, a w nagrodę jest tylko satysfakcja !!!