Teraz jest wtorek, 5 sierpnia 2025, 12:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: "Było...nie minęło" Czy to już koniec?
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:46 
Główny Administrator
Główny Administrator

Podczas kręcenia programu herbata dla członków ekipy to zbyt duży wydatek dla tego pana, nie wspominając choćby o kawałku podłogi na nocleg przy programie dwudniowym, dla chłopaków, którzy po 600 kilometrów całą noc jechali.
Raz wydarzeniem był obiad w Lubartowie ale i tak okazało się, że sponsorem był Adam ale Rudnicki.
Natomiast gdy znaleźliśmy fragmenty rozbitego "Łosia" niedaleko Bełchatowa, to na otwarcie muzeum i odsłonięcie pomnika zapomniało się Sikorskiemu nas powiadomić.
Dodam, że budżet programu to kilkadziesiąt tysięcy
Czasami trzeba zajrzeć troszkę głębiej zanim obwieści się światu swoją "myśl"
Taka jest rzeczywistość tropicielu nierobów :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:54 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

No cóż. Możliwe, że tak jest w istocie, ale problem tkwi w czym innym w podejściu do tego typu spraw. I tutaj chyba jest całe sedno. niewiele rzeczy robi się u nas profesjonalnie, choć mamy profesjonalistów w wielu dziedzinach. niewiele także doprowadza się do końca. Myśląc o jakości, bo z jakością powinna iść także dobra płaca.

Niestety u nas ci co potrafią, albo wyjechali, albo siedzą w domu w kapciach, a ci to markują ruchy płyną po ekranie w stylu gender ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:59 
Kapitan
Kapitan

Jacek napisał(a):
Podczas kręcenia programu herbata dla członków ekipy to zbyt duży wydatek dla tego pana, nie wspominając choćby o kawałku podłogi na nocleg przy programie dwudniowym, dla chłopaków, którzy po 600 kilometrów całą noc jechali.
Raz wydarzeniem był obiad w Lubartowie ale i tak okazało się, że sponsorem był Adam Rudnicki.
Natomiast gdy znaleźliśmy fragmenty rozbitego "Łosia" niedaleko Bełchatowa, to na otwarcie muzeum i odsłonięcie pomnika zapomniało się Sikorskiemu nas powiadomić.
Dodam, że budżet programu to kilkadziesiąt tysięcy
Czasami trzeba zajrzeć troszkę głębiej zanim obwieści się światu swoją "myśl"
Taka jest rzeczywistość tropicielu nierobów :666

Nie będę rozwijał pyskówki. Szkoda tylko, że będąc Głównym Administratorem, nie możesz się jednak powstrzymać od osobistych sarkazmów.

Niemniej, w wątku, który wspomniałem w poprzednim poście, próbowałem dojść prawdy jak to jest z tym programem BNM bo znam go tylko od strony widza TV. Wobec tego co napisałeś, możesz mi powiedzieć czy jadąc na "kręcenie" odcinka podpisujecie jakąś umowę, macie daną obietnicę w rodzaju "all included" (jedzonko, noclegi, grill, browarki), a później się okazuje, że nawet herbatki nie ma?

Z tym Łosiem, jeśli tak było, to faktycznie postąpił nie fair. Przyznaję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 00:10 
Główny Administrator
Główny Administrator

Co do nieeleganckiego zachowania pozwolę sobie na cytat:
Abaqus napisał(a):
nieznany napisał(a):
Ten się nie myli, który nic nie robi.

:za :za :za :za :za :za :za
A jak życie uczy, najwięcej marudzą nieroby. Jak już ktoś coś zrobi to wtedy wszyscy dookoła wiedzą jak to należało zrobić lepiej :666

Jeżeli chodzi o podpisanie jakiejś umowy to nic takiego nie miało miejsca.
Poproszono mnie o zorganizowanie ekipy zaufanych poszukiwaczy do współpracy z Sikorskim.
Nikt nie oczekiwał jakiejkolwiek gratyfikacji nawet za paliwo.
Chodziło o zwykłą ludzką przyzwoitość, która nakazuje choćby zapytać, czy czegoś nam nie potrzeba.
Współpraca z BNM zakończyła się po tym jak zostawiono chłopaków ok 01.00 w nocy pod hotelem pięciogwiazdkowym w Lublinie pod hasłem "do jutra" /250zł-os/
Na szczęście mamy dużo kolegów w okolicy, którym jeszcze raz dziękuję za przygarnięcie ekipy !
/Przemytnik Rabarbaru i Seba/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 01:03 
Generał Broni
Generał Broni

celem działania ekipy jest - "kolejne 20 minut materiału"...
temat "minut" - ma być zgodny z niszą antenową - i tyle...
reszta - to tylko środki - instrumenty wytworzenia tych "minut".

instrumentalizm - przedmiotowy charakter relacji - "palą" ekipę w środowisku, a przynajmniej w jego części. Dlaczego... - bo różne wartości przyświecają działaniu.

historia - przygoda - eksploracja
przygoda - historia - eksploracja
eksploracja - przygoda - historia
i reszta kombinacji - nijak się mają do: minuty - minuty - historia - eksploracja

czyli "minuty" - gubią "człowieka - osobowość"
czyli - dehumanizacja w humanistycznej tematyce
-------
ot, taka opinia - znad horyzontu zdarzeń, - z kilkoma skrótami myślowymi...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 01:24 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Typowo telewizyjna komercja z wykorzystaniem pasjonatów, w dosłownym znaczeniu tego słowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 01:31 
Generał Broni
Generał Broni

Abaqus napisał(a):
Szkoda tylko, że będąc Głównym Administratorem, nie możesz się jednak powstrzymać od osobistych sarkazmów.

Nie wiem dlaczego Jacek miałby się powstrzymywać od osobistych przemyśleń (lub sarkazmów jak wolisz), skoro sprawa dotyczyła bezpośrednio jego samego oraz jego dobrych kolegów. Wydaje mi się, że dobrze oddał atmosferę "współpracy" z imć panem Sikorskim.

Sam program dobry dla laików lub początkujących poszukiwaczy, dorabianie teoryjek do przypadkowych znalezisk jest irytujące, no i to ciągłe "do tego tematu powrócimy w następnych odcinkach", przy czym nigdy nie powracają.

Figę mnie obchodzi czy ten program został zdjęty z emisji czy nie, bo w żadnym stopniu nie wpływa on na ocenę naszego hobby przez ogół społeczeństwa - ten program nie jest robiony przez "zwykłych poszukiwaczy" i nie oni są jego bohaterami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 09:03 
Kapitan
Kapitan

Voucur napisał(a):
Abaqus napisał(a):
Szkoda tylko, że będąc Głównym Administratorem, nie możesz się jednak powstrzymać od osobistych sarkazmów.

Nie wiem dlaczego Jacek miałby się powstrzymywać od osobistych przemyśleń (lub sarkazmów jak wolisz), skoro sprawa dotyczyła bezpośrednio jego samego oraz jego dobrych kolegów. Wydaje mi się, że dobrze oddał atmosferę "współpracy" z imć panem Sikorskim.

:? Moja uwaga dotyczyła sformułowań Jacka odnoszących się do mnie, a nie do kogoś innego. Cenię Jacka za to co i jak robi, tym bardziej zdziwił mnie ten słowny szturchaniec.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 12:30 
Główny Administrator
Główny Administrator

Wziąłem Twoją uwagę może zbytnio do siebie. Przepraszam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 12:34 
Generał Broni
Generał Broni

Abaqus napisał(a):
Cenię Jacka za to co i jak robi, tym bardziej zdziwił mnie ten słowny szturchaniec.

Ach to o to chodzi, myślałem że o słowa krytyki w kierunku prowadzącego BNM. Biorąc pod uwagę Twoją wypowiedź o "nierobach", wcale mu się nie dziwię. ;) Ale już zdaje się wszystko sobie wyjaśniliście, więc nie ma co dalej drążyć tematu. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 13:02 
Kapitan
Kapitan

Nie ma to jak sobie wyjaśnić nieporozumienia :1 Szczególnie, że Święta niedaleko, a więc ZDROWYCH i WESOŁYCH :h
No i co by nam ziemi nie zmroziło!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 14:52 
Generał Broni
Generał Broni

Miło poczytać "prawdę" w temacie tego "jedynego" programu.
Niestety w takim układzie uczucia są mocno mieszane :oops:
Co do lansu to od dawna miałem takie wrażenie ale co do traktowania ekip dzięki którym poniekąd ten program powstaje to jestem mocno zaskoczony... Niemile zaskoczony :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 15:02 
Pułkownik
Pułkownik

hmm, nawet jak program zniknie z ekranu TVP co oczywiście będzie wielką szkodą dla wtajemniczonych, to być może temat podłapią inne stacje telewizyjne i pan Adam się odnajdzie w nowej/innej tv, czego jemu z całego serca życzę!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 18:06 
Specjalista
Specjalista

Ja też po udziale w przygotowaniu materiału do dwóch albo trzech odcinków BNM straciłem zapał do dalszej współpracy. Ogladam program tylko dlatego, bo nie ma alternatywy i bawią mnie wypowiedzi świadczące o ignorancji prowadzącego w różnych kwestiach. Jak BNM spadnie z anteny to płakał nie będę. Zachęcam znajomego dziennikarza, żeby zaczął robić podobny program dla innej stacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 grudnia 2013, 19:09 
Kapitan
Kapitan

A więc, w świetle tylu negatywnych wypowiedzi na temat BNM i prowadzącego, muszę skorygować swoją opinię i również czynię to z mieszanymi uczuciami :ups: Większość niedoskonałości programu, które oczywiście także zauważam, tłumaczyłem sobie specyfiką produkcji TV i ograniczonego czasu antenowego.
Hmm, z drugiej strony to chyba nie możemy w czambuł potępić wszystkich działań p. Sikorskiego i wpływu emisji BNM na powstawanie np. muzeów (większa przychylność władz lokalnych po nagłośnieniu danej sprawy).

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]