Teraz jest czwartek, 31 lipca 2025, 22:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skarb
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 07:35 
Specjalista
Specjalista

Apeluję o oddawanie zabytków znalezionych wykrywaczem.
I po co te wycieczki osobiste nic do dyskusji nie wnoszą.Spróbuj odezwać się merytorycznie
:n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 08:46 
Generał Broni
Generał Broni

A Twoje to niby czym znalezione? Dziki wyryły?
Zrób pierwszy ten gest, albo przestań innych pouczać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 19:26 
Specjalista
Specjalista

Nikogo nie pouczam.Apeluję o oddawanie zabytków,chwalę taka postawę,doradzam i pomagam tym którzy chcą znalezisko oddać.
Ja naprawdę nie jestem taki ważny aby się mną zajmować :h
Czy ja się pytam co masz i skąd?Nie obchodzi mnie to.Proszę o wzajemność :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 19:40 
Malkontent

Też uważam że nie ma co Zdzicha atakować . I nie ma tak na prawdę - za co .
Ma swoje zdanie , upierdliwy jakoś specjalnie nie jest , nikomu krzywdy nie zrobił ... i git.

Pozdrawiam wszystkich interlokutorów - olek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 20:36 
Specjalista
Specjalista

zdzicho napisał(a):
Nikogo nie pouczam.Apeluję o oddawanie zabytków,chwalę taka postawę,doradzam i pomagam tym którzy chcą znalezisko oddać.
Ja naprawdę nie jestem taki ważny aby się mną zajmować :h
Czy ja się pytam co masz i skąd?Nie obchodzi mnie to.Proszę o wzajemność :)
Czy ja się pytam skąd co masz ,tez mnie to nie obchodzi? Ja się pytałem czy już to oddałeś skoro do innych o to apelujesz ,sokoro innym pomagasz może przyszedł czas by ktoś Tobie pomógł :D jak dla mnie to się nazywa hipokryzja :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 20:54 
Malkontent

Zaraz Renald ( całkiem słusznie ) kłódkę założy i taki będzie efekt zbędnych pyskówek ... :zb

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 października 2016, 20:57 
Moderator
Moderator

Olek_65 napisał(a):
Zaraz Renald ( całkiem słusznie ) kłódkę założy i taki będzie efekt zbędnych pyskówek ... :zb
Chyba będę musiał, bo poszturchujecie się Panowie jak starszaki w kolejce po kisiel.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 09:05 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

naprawde nie rozumiem wpisów ze powinno sie oddawac znaleziska bo ustawa itd. Przecież oprócz tzw. prawa w Polsce jest jeszcze coś takiego jak ,własne myślenie...bo skoro go nie ma a jest tylko prawo to znaczy ze jestesmy bezwolną masa bezmyślnych ludzi. Nie. To prawo pisali ludzie...komuniści którzy mieli za cel zniewolenie jednostki..i jej ograbienie.Więc człowiek wolny musi sie przeciw temu buntować. Ja osobiście wg. istniejącego prawa nie polecam oddawania czegokolwiek co się znalazło samemu.Po co się narażać skoro może być za to kara. Mandatu tez unikam zapinając szybko pasy wtedy jak zobacze radiowóz.Proste.Jeśli nie będzie buntu przeciw takiemu nas traktowaniu to nei bedzie zmian.Bedzie jak w GB,wtedy muzea same się zaczną zapełniać..niech sobie stanowiący prawo wezmą przykład,a na razie to wara od tego co znalazłęm na chodniku.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 09:30 
Specjalista
Specjalista

cezar 3
Ja rozumiem,że niektórzy czytający moje apele albo informacje o tym,ze ktoś znalezisko oddał mogą się czuć nieswojo.Jeszcze jakiś czas temu reakcją było wyśmiewanie takiego znalazcy albo straszenie wizytą policji.Teraz takiego straszenia mniej,bo i administracja forum tego nie lubi i do uczciwych znalazców policja nie puka.No,to trzeba pojeżdzić po zdzichu i może wreszcie się zamknie :D
Niestety nie mam żadnych skarbów monet,nie bawię się biżuterią kultury łużyckiej i nie używam narzędzi kultury unietyckiej :h Interesują mnie raczej inne skarby.Jeden z nich jest obecny w internecie,a więc to żadna tajemnica: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/56404 ... y-beckera/
Dziki takich skarbów nie znajdują :D A ta garść boratynek w moim posiadaniu nie jest żadną stratą dla nauki i kultury narodowej.Na tym kończę,bo pyskówki niczemu dobremu nie służą.Ja jestem gruboskórny i nie jesteś w stanie mnie obrazić.Dziwię się jednak ciągle jak łatwo przychodzi niektórym anonimowo obrażanie innych w internecie.Ja bym tak nie potrafił.Ale to kwestia kultury osobistej i wychowania.Jak się nie ma argumentów,to jedynym ratunkiem jest oplucie rozmówcy :( Gdybyś nie wiedział co oznacza słowo którego użyłeś pod moim adresem to proszę: hipokryta:człowiek, który nie mówi prawdy, jest dwulicowy i fałszywy; obłudnik, kłamca, faryzeusz.
Miłego dnia i dobrego samopoczucia życzę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 10:13 
Specjalista
Specjalista

front247 napisał(a):
naprawde nie rozumiem wpisów ze powinno sie oddawac znaleziska bo ustawa itd. Przecież oprócz tzw. prawa w Polsce jest jeszcze coś takiego jak ,własne myślenie...bo skoro go nie ma a jest tylko prawo to znaczy ze jestesmy bezwolną masa bezmyślnych ludzi. Nie. To prawo pisali ludzie...komuniści którzy mieli za cel zniewolenie jednostki..i jej ograbienie.Więc człowiek wolny musi sie przeciw temu buntować. Ja osobiście wg. istniejącego prawa nie polecam oddawania czegokolwiek co się znalazło samemu.Po co się narażać skoro może być za to kara. Mandatu tez unikam zapinając szybko pasy wtedy jak zobacze radiowóz.Proste.Jeśli nie będzie buntu przeciw takiemu nas traktowaniu to nei bedzie zmian.Bedzie jak w GB,wtedy muzea same się zaczną zapełniać..niech sobie stanowiący prawo wezmą przykład,a na razie to wara od tego co znalazłęm na chodniku.
pozdrawiam

Obywatelskie nieposłuszeństwo. :) Bzdurne przepisy z całą świadomością i konsekwencjami z tego wynikającymi ignoruję. Dlaczego ? Bo mam wolną wolę i swój rozum. Jeśli zdzicho uważa , że anonimowy urzędnik wie lepiej co jest dla niego dobre to zdzicho ma problem. Bez urazy. Zdrowego rozsądku nigdy nie zastąpi żaden przepis.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 10:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kiedy zdrowy rozsądek jest zdrowy?
Nie jest tak, że zdrowość rozsądku zmienia się w zależności od własnej potrzeby?
Jest tak. Dlatego istnieje prawo, które ową "zdrowość rozsądku" trzymać ma w określonych granicach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 10:55 
Generał Broni
Generał Broni

Ustawy Norymberskie również były prawem i to ustanowionym przez demokratycznie wybrane władze.
To tak dla otrzeźwienia zwolenników absolutnego prymatu prawa stanowionego nad naturalnym.

P.S. Dajcie już spokój zdzichowi, on mentalnie tkwi jeszcze w minionym ustroju i już nie zmieni myślenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 10:56 
Specjalista
Specjalista

Lipek :1 Prawo naturalne ma pierwszeństwo nad prawem stanowionym. Prościej juz tego ująć nie można. :)

Ostatnio edytowano niedziela, 30 października 2016, 11:03 przez slimak, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 11:00 
Moderator
Moderator

Lipek, piwo za ostatni post do odebrania przy najblizszym spotkaniu :1 .....panowie mamy wolny kraj, kazdy robi tak jak uwaza, ja jestem zdeklarowanym przeciwnikiem oddawania jakiegokolwiek swojego znaleziska komukolwiek, ale nie jestem strona w tej dyskusji, bo znaleziska archeo i monety omijam szerokim łukiem jako kompletnie dla mnie nieinteresujące

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 października 2016, 11:50 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

-warlock- napisał(a):
Kiedy zdrowy rozsądek jest zdrowy?
Nie jest tak, że zdrowość rozsądku zmienia się w zależności od własnej potrzeby?
Jest tak. Dlatego istnieje prawo, które ową "zdrowość rozsądku" trzymać ma w określonych granicach.

Podam ci przykład. Prawo wywodzi się skądś. Np . w sredniowieczu za kradziez karano obcięciem ręki. W PRL wyrokiem w zawieszeniu(czyli własciwie brakiem kary) - Dwa systemy prawne jakże inne traktowanie tych samych czynów.Coś ci to mówi? Które prawo jest dobre? Nie te rozsądne. Tylko te które wywodzi się z naturalnych zasad towarzyszących ludziom.Taki prawny Darwinizm :). Dlatego jak jest prawo durne(czytaj Przeczące naturalnym wartościom człowieka) to musi sie zapalić czerwona lampka że ktoś tu nas chce w bambuko zrobić .I wtedy mamy kuriozum,prawo staje się bezprawiem..możesz kraść, nie oddawac znalezisk do muzeum,albo oddawac i ryzykować kare,jestes karany za jazde pod wpływem alk. zamiast za wypadek pod wpływem alk.,za to ze zapomniałeś włączyc światła w aucie a nei za to ze to spowodowało wypadek...twoja własność nie jest respektowana,wszystko jest państwa..czyli niewiadomo kogo ale państwo ma monopol na to. To jest patologia kiedy prawo ustalane jest przez ludzi którzy maja złe intencje do jednostki.Tak jest u nas.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]