Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 23:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 23:59 
Kapitan
Kapitan

Nie tylko pisac, ale i ma gadane ze tak sie wyraze, ja bym dwóch zdan sklecic nie potrafił, dlatego dobrze ze elokwentny i zarazem inteligentny człowiek tam zawitał :) :za :za :piwo i tyle dobrych argumentów uzył :za :za, zawsze byłem za tym aby naszą grupe społeczną reprezentowali wykształceni ludzie !!!

gratulacje ! az mnie zatkało Panie Kocio :)

Szacunek i czapki z głów !

Ostatnio edytowano piątek, 7 marca 2008, 00:06 przez m4rsh4ll, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 00:02 
Specjalista
Specjalista

BRAWO KOCIO! Gratuluję błyskotliwych ripost i rzeczowej argumentacji! W dodatku masz duży talent literacki!
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 00:10 
Moderator
Moderator

Ej-jeszcze Kocia na żetonach bić będą :1 -miło poczytać...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 00:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ciekawe czy do medialnych przypadków naruszenia stanowisk pan archeolog doliczył ten gdzie poszukiwacze sklepali miche Ibiszowi w serialu :)

Dobra robota!

Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: spotkanie
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 11:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kocio--prosze przyjąc wyrazy glebokiego szacunku za naprawianie zlego w samym sercu "zla" choc i w tym sercu jak piszesz sa pozytywne jednostki ale jak widac boja sie "BETONU" z wiadomych wzgledow. Pozdrawiam Cie serdecznie i "wspieram duchowo" :1 :1 :1 :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 14:02 
Pułkownik
Pułkownik

Świetny reportaż :)) . W uznaniu zasług proponuję aby mod rozważył zdjęcie jednego żółtka Kociu ( Kociowi ?) he he. Pozdrawiam. A może nawet jakiś medal ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 15:14 
Plutonowy
Plutonowy

Zostalem poproszony o przekazanie kilku slow komentarza od komisarza wystawy co niniejszym czynie:

"1. Kwestia ewentualnego naruszenia praw do publikacji wizerunku. Ja widzę jedynie postacie i przy najszczerszych chęciach żadnego wizerunku, żadnych detali twarzy na nich nie widać. Postacie, które mają symbolizować dwie grupy: poszukiwaczy, którzy często (bardziej świadomie lub mniej) eksplorują stanowiska archeologiczne i archeologów prowadzących badania. Tylko tyle. Jeśli ktoś życzy sobie podanie mnie z tego tytułu do sądu to życzę powodzenia.
2. Z tego co się orientuję, na otwarciu wystawy były dwie osoby ze środowiska poszukiwaczy. Komentarzy o niej jak widzę jest sporo. Proponuję jednak napierw ją zobaczyć i dokładnie, ze zrozumieniem, przeczytać umieszczone na niej oraz w ulotce towarzyszącej teksty. Wystawa dotyczy problemu niszczenia stanowisk archeologicznych w wyniku nielegalnych poszukiwań a nie problemu poszukiwaczy generalnie czy też tego czy Ustawa o ochronie zabytków jest właściwa czy nie!
3. Co do "sprawozdania" osoby o nicku "Kocio" z przebiegu rozmowy po otwarciu wystawy. Niestety, chyba mam duże luki w pamięci, bo 3/4 z cytowanych tekstów nie pamiętam. W mojej opinii są czystą konfabulacją. Ale za to jak brzmią! Można chodzić w glorii i chwale!
4. Zapewniam, że muzeum nie jest siedzibą "zła". Proszę poszukać go gdzie indziej. Jak ktoś nie wierzy, niech przyjdzie i się przekona.
5. Prosiłbym również o nie przekręcanie mojego nazwiska. Jestem do niego, bądż co bądź, przywiązany.

pozdrawiam,
Wawrzyniec Orliński"

P.S.
Odnosnie punktu 1 - kwestia wizerunku i skargi jest wyjasniona na forum www.exploracja.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 marca 2008, 22:45 
Generał Broni
Generał Broni

Szanowny Panie Orliński,
Zdaje się że jest tu jakiś błąd. Dyrektor muzeum odżegnywał się bardzo od tej wystawy i mówił kilka razy by do niego pretensji nie mieć bo to nie on tę wystawę zrobił, skierował mnie natomiast do pani Wicekonserwator. Rozmawiałem z nią dłuższą chwilę a przy niej stał pan, z którym może dwa zdania zamieniłem. Jeśli ta osoba to Pan i Pan jest komisarzem wystawy, to raz że o tym nie wiedziałem a dwa, że cytowana przeze mnie rozmowa miała miejsce w międzyczasie z takim panem w okularach i z wąsikiem szczeciniastym, który stał z młodym człowiekiem - ok. 35 lat, jakimś panem archeologiem, który tak źle nastawiony był do poszukiwaczy.
Rozmawiałem także z dyrektorem Muzeum, który mi zresztą zdjęcie przy kanonierach zrobił.
Jeśli pan jest tą osobą która towarzyszyła w ostatniej chwili pani B. to faktycznie nie z panem była ta rozmowa ale to nie oznacza, że może pan zniesławiać moje zacięcie reporterskie i twierdzić, że konfabuluję.....
Wszak nie nie napomknąłem nawet, że z Komisarzem wystawy rozmawiałem, jak również nie wspomniałem nigdzie Pańskiego nazwiska.
Tak apropos konfabulowania to sprawdzałem dziś na stronie internetowej generalnego Konserwatora i nie znalazłem nazwiska pani B..........
Może źle szukałem?

..................... Dopiero z pracy wróciłem, wkleję ten raport z fotkami na weekendzie, sorry

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 marca 2008, 11:02 
Plutonowy
Plutonowy

Tiaaa....

Wystawa, ogolne poruszenie w srodowisku poszukiwaczy, Kocio piszacy reportaze rodem z Radia Erewan a zycie swoje...

Wlasnie w tej chwili stanowisko archeologicznie w Jadwisinie jest "robione" przez naszego kolege - poszukiwacza ktory tak jak pisalem wczesniej swiadomie wlazi na ten teren.

Ach ci zli archeolodzy, sie czepiaja Bogu ducha winnych ludzi...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 marca 2008, 20:33 
Plutonowy
Plutonowy

Kilka slow od dyrektora muzeum w Legionowie:

"Wystawa pt. "Odkrywcy i Rabusie w archeologii" jest prezentowana w Muzeum Historycznym w Legionowie na naszą prośbę i z naszej inicjatywy. Muzeum, prezentując naukowe podejście oraz dostrzegając istnienie problemu nielegalnych poszukiwań na stanowiskach archeologicznych, w celach edukacyjnych udostępniło swoją siedzibę na powyższą wystawę.
Z wyrazami szacunku
Jacek Szczepański
Dyrektor Muzeum Historycznego w Legionowie"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 marca 2008, 21:03 
Generał Broni
Generał Broni

Przez takich właśnie "kolegów" mamy takie wystawy i takie nastawienie Konserwatorów i archeo do nas.....................

A panu dyrektorowi Proszę podziękować w moim imieniu jeśli łaska bo jest bardzo miłym i uczynnym człowiekiem.
FDJ podał w innym wątku pomysł by zrobić wystawe o wpadkach archeo i partactwie konserwatorów.
To bardzo dobry pomysł..........
Nawet udało mi się dziś "zebrać" pierwszy przykład od naocznego świadka......

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]