Teraz jest sobota, 5 lipca 2025, 18:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 22:32 
Generał Brygady
Generał Brygady

No proszę ,tego to bym się nie spodziewał !!uczciwego kombatanta tak zasłużonego się czepili , jest znajomym braci K a rządzi konkurencja ,więc czepili się i jego:( i pałą i pałą przez łeb tak polska policja zarabia na chleb....niestety bije tego co nie potrzeba

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 22:34 
Weteran
Weteran

czyli wstydza sie tego co robia (a czytajac ten news) i słusznie - na pochybel naganiaczom policyjnych statystyk wykrywalnosci

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 22:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie jestem policjantem, ani nie zamierzam bronić ich niektórych działań, ale czy weszliby bez nakazu prokuratorskiego
do mieszkania tego "groźnego terrorysty zaopatrującego mafię w broń" ??? W czyim chorym mózgu mogł urodzić się tak
pos ....any pomysł ??????????
Zaiste, ktoś słusznie wspomniał, że ten Człowiek walczył o wolną Polskę,
która teraz tak mu się odpłaca.
Ciekawe, czu tylko deko mu zabrali ?
Nie, to się w głowie nie mieści !!!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 22:43 
Major
Major

Lepiej wypełnić statystykę mało groźnym zbieraczem złomu albo ściągaczem mp3 niż bandytą.
:( :n :n :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: nie tak, panowie ie tak
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 22:48 
Moderator
Moderator

Panowie nie chce bronic policji ale to jest tylko organ wykonawczy , który działa na zlecenie prokuratury (lepiej czy gorzej to kwersia subiektywna zależna od pozycji z kótrej się na to patrzy) i czy się to komuś podoba czy nie musi zlecenie wykonać zgodnie z obowiązujacym prawem jak durne by ono nie było. Skąd zatem pomysł na rewizję ?
1. Na podstawie donosu życzliwego lub nieżczliwego (niestety prokuratura ma obowiązek podjąć działania czy jej się podoba czy nie)
2. Donos z samej policji na podstawie ustaleń operacyjnych w policji mówią na to "z ucha" (prokuratura też nie ma wyjścia musi sprawdzić ale jak to się odbywa w praktyce nie wiem bo nie zgłębiałem tematu , nie było mi to potrzebne)
W przypadku 1 może to być każdy nawet mieszkający nad dziadkiem "dres", któremu zwrócił uwagę, ze pije na klatce, może to być też zazdrosny kolekcjoner lub wariant najgorszy ktoś kto dokładnie wie co tam jest i zna wartość historyczną rzeczy.Aż strach pomyśleć, ze mogł by to być ostatni wariant co znaczyło by, ze mentalność ludzi pracujących w placówkach do których potencjalnie mógłby trafić zbior jest na poziomie kalego. Mam nadzieję, że to nie było tak. Wariant 2 w tym przypadku odpada chyba, ze ktoś ma duze potrzeby finansowe, nikłe szanse na premię i mentalność ubeka. Taki sukces skutecznie podniesie notowania u szefa , który tez premię lubi dostawać. Generalnie policja ma obowiazek tak czy inaczej wykonywać polecenia prokuratury bo tak KK stanowi. Prokuratura i tak sprawdzić musi bo tak stanowi obowiązujace prawo więc koło się zamyka. "Dura lex sed lex"-może czas najwyzszy nad tym się zastanowić?
P.S. Nie zapraszam do siebie po 6.00 rano mam małe dzieci i juz u mnie byliście. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 22:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Mam podobne podobne podejrzenia co Przedmówca w pkt. 1, ale były tak fantastyczne i dołująco-tragiczne, że nie odważyłem się ich wyartykułować. A co do "strzelania z ucha", to jak najbardziej ...... Ktoś się Człowiekowi "przysłużył". OHYDA !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: O taką Polske walczyli?
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 23:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

GROSSVS napisał(a):
Cytuj:
Policjanci rozbroili powstańca
Izabela Kraj 14-07-2008, ostatnia aktualizacja 15-07-2008 08:18

Kilkaset sztuk broni skonfiskowali policjanci z domowego muzeum powstańca warszawskiego. – Smutno mi. Pewnie już nie odzyskam kolekcji – martwi się żołnierz.
Najbardziej boli, ze i On i jego rówieśnicy walczyli o wolną Polskę ale czy aby o taką wolność chodziło???
reszty nie komentuję bo to farsa na całego szczególnie z muzeum........

smutne ale niestety w naszym kraju prawdziwe, czy aby o TAKA WOLNOŚĆ CHODZIŁO....???

:( :( :n :n :cop :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 23:42 
Generał Broni
Generał Broni

Ciekawe jakie były losy Dziadka....może siedział za powstanie w obozie, potem po wojnie za AK ,a teraz za AKowską broń....gorzka ironia :( :n :cop :n :n :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 15 lipca 2008, 23:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

za takie rzeczy nie sadzają ,dostanie zawiasy i grzywnę ,ale to nic w porównaniu do strat moralnych tego człowieka :(ja to bym chyba po takim czymś wyjechał i nigdy nie wrócił (np.na alaskę),aby tylko dalej od tego chorego ustroju

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 lipca 2008, 00:19 
Główny Administrator
Główny Administrator

A może to nie będzie ofiara na marne i kombatanci zrobią taki szum, że te nieuki ze szczytna wraz z nieudolnymi prokuratorzynami przestaną nękać spokojnych ludzi i wezmą się wreszcie do roboty.
Ps. Notujcie panowie mundurowi i pamietajcie, że widzę IP niektórych komend na forum :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 lipca 2008, 00:24 
Generał Broni
Generał Broni

stylu napisał(a):
za takie rzeczy nie sadzają ,dostanie zawiasy i grzywnę ,ale to nic w porównaniu do strat moralnych tego człowieka :(ja to bym chyba po takim czymś wyjechał i nigdy nie wrócił (np.na alaskę),aby tylko dalej od tego chorego ustroju

Wielu moich znajomych wyjechało, a po korespondencji z nimi widzę, że raczej nigdy już tu nie wrócą. To niestety daje do myślenia... :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: nie tak, panowie ie tak
PostNapisane: środa, 16 lipca 2008, 00:57 
Moderator
Moderator

GROSSVS napisał(a):
Panowie nie chce bronic policji ale to jest tylko organ wykonawczy , który działa na zlecenie prokuratury (lepiej czy gorzej to kwersia subiektywna zależna od pozycji z kótrej się na to patrzy) i czy się to komuś podoba czy nie musi zlecenie wykonać zgodnie z obowiązujacym prawem jak durne by ono nie było.

Każde prawo podlega interpretacji. A i wykonanie tego prawa może być różne.
Do mojego znajomego podczas ostatniej rewizji (a miał już tych najść z 5), "policja" wezwała rzeczoznawcę. Rzeczoznawca, po sprawdzeniu "przedmiotów" powiedział: "Ja żadnej broni tu nie widzę"'.
I kropka. Poszli. "Policjanci" (coraz częściej wymyka mi się słowo "milicjanci". Nie wiem dlaczego) spodziewali się pewnie innej opinii, bo wściekli byli jak diabli. Ale moim zdaniem jest to jakiś sposób na załatwienie sprawy na miejscu. W 95% przypadków. I pewnie w wypadku tego starszego pana z Warszawy też by tak było, gdyby na przeszukanie przybył rzeczoznawca.
Problem w tym, że nie chodzi o prawo, nie chodzi o czas, nie chodzi o koszty, nie chodzi o bezpieczeństwo... Problem zaczyna się i kończy na jakimś nieudolnym prokuratorzynie, który w ten sposób udowadnia sens swojego istnienia. I zajmowania stołka.
Nic ponad to.

Chwalą się i radzą (szkoda, że nie radzą jak zgodnie z prawem, zakupiony legalnie za granicą lub znaleziony na złomie przedmiot, dostarczyć "uprawnionemu przedsiębiorcy"): http://www.ksp.waw.pl/?page=Structure&id=8&nid=7835

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 lipca 2008, 02:36 
Porucznik
Porucznik

Ja też nie wróce !!!!!!!! Tu mam przynajmniej spokój z :cop.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: nie tak, panowie ie tak
PostNapisane: środa, 16 lipca 2008, 02:39 
Mr. Sturmgewehr

Renald napisał(a):
http://www.ksp.waw.pl/?page=Structure&id=8&nid=7835

Dopiero po 20 minutach znalazlem szczeke pod biurkiem... Gdybym byl glina to po wejsciu tam nogi by sie pode mna ugiely. Tu fotki w nieco lepszym powiekszeniu http://www.policja.pl/portal/pol/1/2466 ... broni.html Dla jakiegos debila pewnie bedzie to sterta skorodowanej broni i juz chyba z dwojga zlego lepiej jak Oldakowski polozy na tym rece niz mialoby to wsiaknac w trakcie "procedur".

A to to juz wulgaryzm mac szczyt bezczelnosci

Cytuj:
Ponad setka różnego rodzaju broni była zbierana przez mężczyznę przez wiele lat ta unikalna kolekcja została zabezpieczona przez policjantów, ponieważ broń ta zgodnie z ustawą o broni i amunicji traktowana jest jako pełnowartościowa broń palna.

Wśród 79 sztuk broni długiej oraz 78 sztuk broni krótkiej znajdowały się unikalne egzemplarze. Jej właściciel pasjonat o ogromnej wiedzy historycznej starał się ją dostosować do wymogów poprzedniego brzmienia ustawy o broni i amunicji z 1999 roku, niespełnienie obecnej noweli przepisów to jak sam twierdzi niedopatrzenie.

Ja wulgaryzm, jak to mozliwe, ze ta KARTKA PAPIERU A4 i mala ksiazeczka decyduja o tym czy cos jest grozne czy juz nie??!??!? Prosze mi to wytlumaczyc po ludzku!! wulgaryzm. Nie wracam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 16 lipca 2008, 10:33 
Główny Administrator
Główny Administrator

skoro to zrobił zgodnie z poprzednią ustawa to prawo chyba nie działa wstecz ?
Chyba zacznę akcje wysyłania najgorszych sztrucli do CLK o ogledziny czy to jest broń palna i będę wysyłał do teleekspresu jako żart dnia.
Określenie " w świetle ustawy" ubezwłasnowalnia umysłowo urzędasów z policji i prokuratury.
Gdyby była ustawa o zmianie imion i nazwisk funkcjonariuszy na Osioł Ośliński to kazdy z nich by się tak przedstawiał !!!
Bo wpojono im, że są bezmózgimi wykonacami rozkazów i nie mają prawa na zdroworozsądkowe podejście do zawodu i wykonywanych czynności,
podobnie zreszta jak ich poprzednicy pod Wójkiem i Stocznią.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]