Teraz jest wtorek, 20 stycznia 2026, 05:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 15:42 
Generał Broni
Generał Broni

Ja tylko powiem że jeśli ktoś liczy na szacunek to powinien na niego najpierw zapracować, o ile drażni mnie zagraniczna opinia o naszym wodzu (to nasze podwórko i nasze sprawy) o tyle u nas krytyka wodza mi nie przeszkadza bo często jest zasadna.
A polityków w naszym karaju chyba nie da się szanować, mało który na szacunek zasługuje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 15:44 
Generał Broni
Generał Broni

świeżynka napisał(a):
To są metody stosowane przez bliźniaków, p. Macierewicza et consortes. Ciekawe do czego w tensposób dojdą ?
Może ich też ktoś w końcu "zdemaskuje" ? Oby jak najprędzej.

Super, argument na zasadzie "a u was biją Murzynów". Odwracanie kota ogonem :n Na kogo Ty i Tobie podobni by narzekali, gdyby nie było Kaczyńskich i Macierewicza? Coraz częściej mi się wydaje, że oni dla wielu pseudointelektualistów pełnią rolę wręcz terapeutyczną czy socjologiczną - wystarczy ciągle oskarżać ich o wszystko, wyśmiewać, poniżać, i automatycznie można sobie przypiąć etykietkę "trendy yntelektualysty i członka elyty" :1

Rob, taka a nie inna frekwencja wborcza wynika z wielu czynników, a najbardziej winna jest sama klasa polityczna.
Zawsze możesz założyć stowarzyszenie NGO, którego celem będzie aktywizacja wyborców ;)

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 15:47 
Generał Broni
Generał Broni

Lipek napisał(a):
Rob, taka a nie inna frekwencja wborcza wynika z wielu czynników, a najbardziej winna jest sama klasa polityczna.

I tu się zgadzamy w 100% - po prostu uważam, że porządni ludzie nie pchają się do polityki, żeby się nie zeszmacić.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 15:52 
Generał Broni
Generał Broni

rob_k napisał(a):
Lech Kaczyński zdobył w II turze 54,04% poparcia przy frekwencji 50,99% - to daje około 27,55% poparcia wśród wszystkich uprawnionych do głosowania.
Nie przesadzasz kolego kombatant???
kombatant napisał(a):
Prezydent został wybrany w demokratycznych wyborach i nalezy go szanować.

Przypominam, że żaden nie uzyskał więcej. Uszanuj więc to.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 15:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lipek napisał(a):
świeżynka napisał(a):
To są metody stosowane przez bliźniaków, p. Macierewicza et consortes. Ciekawe do czego w tensposób dojdą ?
Może ich też ktoś w końcu "zdemaskuje" ? Oby jak najprędzej.

Super, argument na zasadzie "a u was biją Murzynów". Odwracanie kota ogonem :n Na kogo Ty i Tobie podobni by narzekali, gdyby nie było Kaczyńskich i Macierewicza? Coraz częściej mi się wydaje, że oni dla wielu pseudointelektualistów pełnią rolę wręcz terapeutyczną czy socjologiczną - wystarczy ciągle oskarżać ich o wszystko, wyśmiewać, poniżać, i automatycznie można sobie przypiąć etykietkę "trendy yntelektualysty i członka elyty" :1

Po pierwsze, guzik wiesz, na kogo ja narzekam.
Po drugie, w żadnym wypadku nie jestem intelektualistą, "intelektualistą", pseudointelektualistą itp "członkiem elyty",
a jedynie "ośmieliłem się" zaprotestować przeciw zawoalowanym sugestiom wobec prof. Bartoszewskiego,
a Ty poczułeś sie w obowiązku zaatakować, tylko przyjrzyj się moim postom, czy narzekałem i oskarżałem ?
Po prostu, jeżeli ktoś ustawia mnie w jednym szeregu z ZOMO-wcami tylko dlatego, że nie popieram jego
ugrupowania, to nigdy uznania w moich oczach nie znajdzie (podobnie jak Ci, którzy nazywają mnie tchórzem moralnym, z racji tego, że nie mam ochoty pluć na czyjś grób, choćby był mordercą),
choćby nie wiem jak sie kajał i przepraszał. AMEN.
I skończmy tę próżną dyskusję, bo do niczego dobrego nie dojdziemy.

Ostatnio edytowano niedziela, 22 lutego 2009, 16:51 przez świeżynka, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: ihh
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 16:07 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

atylla gdzie jesteś miało nie byc o polityce , co do biadolenia nie biadole , jakiego prezydenta mamy każdy widzi , dlatego dalem opcje dopisz sobie co myslisz :D raczej mamy takiego bo nieszlismy na wybory bo nie było z czego wybierać? foto zamieściłem w nieodpowiednim dziale , powinno być w humorze i rozrywce to samo sie dotyczy komentarza ;) a co do WiN są podzielone opinie , wystarczy poczytać komentarze pod reportażem z wręczenia medalika. Raczej interesuje mnie historia Polski a ta sie dla mnie zakonczyła po ostatnim rozbiorze. (wyjasniam że tylko do tej epoki historia naszego kraju mnie interesuje - info dla nadgorliwie interpretujących niejasne wypowiedzi :P ) I co do tredów to sie im nie poddaje :D no chyba że latanie z wykrywka , po to przyszedłem na to forum a tu sie zaraz polityczna batalia zaczeła od moich małoznacznych 3 groszy

[ img ]

PAX PAX i sie cieszmy że nasz bohater unie do ustalenia świeta bohaterów walki z totalitaryzmem nathnoł :)

A co do prezydenta to trzeba na nastepne wybory pujść ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 16:39 
Major
Major

No Lipek, widzę, że przebywanie w pobliżu ojca dyrektora zaczęło na Ciebie oddziaływać ;) Co do prezydenta i jego zaplecza mogę tylko użyć cytatu z filmu "Szczęśliwego Nowego Jorku", w którym Gajos zwraca się do Zamachowskiego. Przekładając ten cytat na język bardziej dyplomatyczny mogłoby wyjść : "odejdź nadpsuta roślino okopowa". W oryginale brzmi to o wiele piękniej. A odnośnie szacunku, to uważam, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Przyznam szczerze, że tak pohańbiony jako Polak nigdy nie byłem, jak za czasów ekipy braci K. I mam nadzieję, że to już nigdy nie wróci. Czołem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 16:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Cytuj:
Przyznam szczerze, że tak pohańbiony jako Polak nigdy nie byłem, jak za czasów ekipy braci K

Wyjątkowo muszę się z Tobą zgodzić, takiej wsi to jeszcze nie było nigdy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 16:45 
Generał Broni
Generał Broni

Przemytnik, sprawdź lepiej, czy rabarbar dojrzewa, a nie mi tu koneksje z Ojcem D. imputujesz :bir :piwo
Ja tam się pohańbiony nie czuję; żaden palant z Wiejskiej nie jest w stanie tego dokonać :) A za alkoholika Kwaśniewskiego, co stal nawalony na grobach w Charkowie, nie było Ci wstyd?
Dobrze, że teraz mamy wspaniały, opiekuńczy, troskliwy, fachowy i kompetentny rząd :1 Ciekawe, kiedy Dzień Św. Patryka stanie się u nas świętem narodowym? Fajnie się żyje w tej naszej Irlandii :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 16:55 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jasne, poprzedni rząd był lepszy :1 . Pod poprzednimi rządami mieliśmy szansę emigrować z naszej Planety, bo
jeszcze jeden rok tych światłych metod i żaden kraj z żadnym rządem nie chciałby z Polską
współpracować ani wchodzić w alianse polityczno-wojskowe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 17:01 
Generał Broni
Generał Broni

świeżynka napisał(a):
. Pod poprzednimi rządami mieliśmy szansę emigrować z naszej Planety, bo
jeszcze jeden rok tych światłych metod i żaden kraj z żadnym rządem nie chciałby z Polską
współpracować ani wchodzić w alianse polityczno-wojskowe.

Buahahahahahahahahaha, dobre :1 :jump
Nasi Bracia, przy takim Berlusconim, to małe miki. I jakoś Włochów nikt z NATO, UE czy innych organizacji nie usunął. Nawet w Austrii, kiedy władzę objął śp. Jorg Haider, nikt nie mówił na poważnie o międzynarodowej izolacji.
Proponuję nie wypowiadać się na tematy,o których się nie ma zielonego pojęcią.
A tak BTW. W jak to niby alians wojskowy mieliśmy wchodzić w tamtym okresie? Albo obecnie? Bo poza NATO jakoś nie widzę innej alternatywy w naszej strefie geograficznej :bir

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 17:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

No, właśnie. Jeszcze chwila światłych rządów braci i nawet zbir nie mówiąc o NATO nie chciałby z Polakami rozmawiać.
A nie lepiej próbować dogadywać się z kilkoma państwami w Unii, a nie walczyć i obrażać wszystkich ? To jest
polityka czy dziecinada ?
Nawet talibowie nie mieli z kim rozmawiać, pewnie dlatego w Krakowie była żałoba. Efekt działalności harcerzyków
z Naszej-klasy.

Ostatnio edytowano niedziela, 22 lutego 2009, 17:13 przez świeżynka, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 17:12 
Major
Major

Lipek napisał(a):
Przemytnik, sprawdź lepiej, czy rabarbar dojrzewa, a nie mi tu koneksje z Ojcem D. imputujesz :bir :piwo
Ja tam się pohańbiony nie czuję; żaden palant z Wiejskiej nie jest w stanie tego dokonać :) A za alkoholika Kwaśniewskiego, co stal nawalony na grobach w Charkowie, nie było Ci wstyd?
Dobrze, że teraz mamy wspaniały, opiekuńczy, troskliwy, fachowy i kompetentny rząd :1 Ciekawe, kiedy Dzień Św. Patryka stanie się u nas świętem narodowym? Fajnie się żyje w tej naszej Irlandii :piwo
Lipku, dyskutujemy w tej chwili o ekipie braci K. a przykład Kwasa, to taki sam argument jak "a u was biją murzynów". Rozumiem aluzję o Irlandii, ale muszę przyznać, że jako osoba mająca odrobinę pojęcia o ekonomii i sytuacji gospodarki światowej, nie powinieneś tego robić, aby ktos nie pomyslał o Tobie, że jesteś analfabetą ekonomicznym. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 17:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Przemytnik, w takiej dyskusji "wszystkie chwyty dozwolone" ;) i najlepiej zarzucić interlokutorowi to,
co samemu się uprawia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 lutego 2009, 17:21 
Major
Major

Lipek napisał(a):
Jeszcze jedno. Piszesz z ironią o obecnym rządzie. Zróbmy więc porównanie ministrów obecnego rządu z poprzednikami : Sikorski - Fotyga, Hall - Giertych, Sawicki - Lepper, Klich - Szczygło, itd, itd. A zaplecze : Gosiewski, Brudziński, Beger, Łyżwiński, Hojarska.... Jak Ci nie wstyd - to gratuluję. :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]