Teraz jest czwartek, 22 stycznia 2026, 07:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2009, 17:35 
Podporucznik
Podporucznik

kuba_gd napisał(a):
jaki kraj takie prawo i policja.

koniec i kropka.

na pohybel <i>wulgaryzm</i>. :)

I wzajemnie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2009, 17:36 
Wielki Przełamywacz Lodów

I znowu to samo Panowie :)

Kiedy nauczycie się traktować te informacje z przymrużeniem oka i zdacie sobie sprawę że to w 99% przypadków wymysły dziennikarzy którzy kręcą się przy komendach policji, wychwytują jedno dwa zdania a potem robią z tego aferę pisząc bzdury do kwadratu nie mające nic wspólnego z rzeczywistością ? Mój "ulubiony" dziennikarz z Dziennika Łódzkiego chwali się że już jedno zasłyszane zdanie wystarczy mu do stworzenia historii na całą stronę.

Liczy się tylko sensacja ... prawda jest nudna, żeby ją rozpoznać trzeba się znać na temacie a to już zbyt skomplikowane. Lepiej napisać coś bzdurnego ale sensacyjnego bo dzięki temu gazeta się sprzeda ... następnego dnia wszyscy zapominają o tym artykule czytając o kolejnym rewelacyjnym odkryciu "detektywów" prasowych. Nikt już nie przejmuje się wyjaśnieniem do końca sprawy czy też jakimś sprostowaniem chyba że sąd nakaże.

Żeby nie być gołosłownym ostatnio przekazałem kilka zabytków na temat których jeden z dzienników napisał artykuł ... znalezione kule posiadały ślady po szczypcach odlewniczych ale dziennikarz nie zapamiętał o co chodzi więc napisał że to są cytuje "bolce zabezpieczające". Czytając ten artykuł można odnieść wrażenie że historyk który te zabytki opisywał bądź archeolog który je wykopał to idioci skoro takie rzeczy wygadują. O moich pracach powstaje średnio rocznie kilka artykułów w gazetach, oraz tworzone jest kilka relacji TV i radiowych. We wszystkich są błędy ... większe mniejsze ale praktycznie we wszystkich. A ja jestem cienki Bolek bo unikam mediów jak tylko się da ... no chyba że inwestor mi nakazuje. Wyobraźcie sobie ile rocznie powstaje takich artykułów przemnażając liczbę czynnych archeologów razy te parę sztuk ... totalna dezinformacja.

Trzeba się z takich informacji pośmiać i przestać kupować daną gazetę bądź wywalić z ulubionych stronę www. Idę o zakład że nawet oficjalne informacje ze strony wojewódzkich komend policji pisane są przez pracowników "cywilnych" i zawierają nie zawsze do końca sprawdzone "fakty".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2009, 19:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Generalnie się zgadzam z tym co pisze McKane, kiedyś pracowałem w fundacji, gdzie zależało na na wszelkich wzmiankach w prasie lokalnej.. ale nawet jak dostali całą informację na piśmie, to potem w redakcji dokonali takich skrótów, że wychodziło masło maślane.. nawet nazwiska czy nazwy potrafili przekręcić, a potem ludzie do nas dzwonili z pretensjami..

A co do konkretnego przypadku.. jak będzie wyrok skazujący to coś napiszą - sensacja, a jak umorzenie to nikt o tym nie wspomni..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2009, 20:21 
Moderator
Moderator

Nie wiem,czy dobrze kombinuję-ale wniosek nasuwa mi się taki: (wobec cytowanego,oraz podobnej treści innych art.)WYPOCINY MATOŁÓW DLA MATOŁÓW :666 - ładnie to ująłem?ktoś czuje się urażony ? :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 22 marca 2009, 23:53 
Weteran
Weteran

tak, mam wrażenie że kilka osób poczuło sie twoją generalizacją dotknięte, bo na tym forum wśród różnego rodzaju zwodów mamy również dziennikarzy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 00:13 
Specjalista
Specjalista

idol napisał(a):
WYPOCINY MATOŁÓW DLA MATOŁÓW :666 - ładnie to ująłem?ktoś czuje się urażony ? :)

atylla napisał(a):
tak, mam wrażenie że kilka osób poczuło sie twoją generalizacją dotknięte, bo na tym forum wśród różnego rodzaju zwodów mamy również dziennikarzy

I tutaj jak ulał pasuje cytat z Monachomachi: "Prawdziwa cnota, krytyk się nie boi."
Polecam do rozważenia...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 00:16 
Moderator
Moderator

Jesli pisza inteligentnie i ze zrozumieniem tematu.... choc minimalnym, to nie widze powodu dla ktorego mieli by sie czuc urazeni, poniewaz ta uwaga ich zwyczajnie nie dotyczy, jesli natomiast sie poczuli urazeni, widocznie sami w swym sumieniu stwierdzili, ze na skutek swojego postepowania kwalifikuja sie do owych matołów :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2009, 00:18 
Specjalista
Specjalista

Amen :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: porada
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2009, 13:25 
Klucznik z Klucz

Witam-w nawiazaniu do syryjskiej glówki.
Poradzcie koledzy co mam zrobic,kupiłem w Niemczech przedwojenny zegar.Czy to szybko zglosic do prokuratora i prosic o lagodną karę,czy samemu wymierzyc sprawiedliwosc na sznurku
K.z K.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2009, 13:55 
Specjalista
Specjalista

Najlepiej samemu - sady i tak maja duzo roboty! ;)
A troche powazniej, to Niemcy akurat maja troche inne przepisy odnosnie wywozu zabytkow a i zegar zapewne nie byl "sprzed 2 tys. lat"? :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Mc Kane
PostNapisane: środa, 25 marca 2009, 23:54 
Klucznik z Klucz

Swięta racja Mister Kane.Ojciec porządny,matka porządna a syn dziennikarz
K.z K.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]