Teraz jest czwartek, 24 lipca 2025, 02:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 listopada 2009, 17:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Zachęcony waszymi wypowiedziami wreszcie wczoraj obejrzałem..

Moim zdaniem realia wojny oddane dobrze - oczywiście porównując do innych filmów oraz do literatury bo prawdziwej wojny nie widziałem.. Zaskoczony byłem efektami pirotechnicznymi i sam nie wiem czy to kaskaderzy wylatywali w powietrze od wybuchów czy to obróbka komputerowa - czyli dobrze zrobione..
Sam pomysł znakomity, sylwetki bohaterów wyraźnie zarysowane. Ktoś wcześniej określił, że głupkowato.. trudno mi się do tego odnieść bo nie wiem jakie zachowanie u dzisiejszej młodzieży jest normalne a co wzbudzi odczucie sztuczności.. Zaciekawiły mnie relacje pomiędzy dowódcą a komisarzem, to właśnie było to co krępowało samodzielność dowódcy w podejmowaniu decyzji.

Słowem, chętnie bym obejrzał w kinie na dużym ekranie a nie na monitorze komputera.. a na pewno obejrzę drugi raz z projektora..
Polecam..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 grudnia 2009, 01:33 
Strzelec galicyjski

Jako film wojenny to kiepski gniot ( chodzi o fabułę ) , jak to miała być przygodówka- z domieszką SF to może być , ale raczej nie o to chodziło zapewne twórcy filmu . Ja to odebrałem jako film bardziej propagandowy który ma dotrzeć do młodych ludzi ,dla których liczy sie tylko kasa .Ostatnia scena też daje dużo do myślenia -przyjechali lać nazistów ? Pomysł dobry , makieta tygrysa bardzo kiepska , ale to że w filmie była też makieta T-34 to już kompletna porażka . Ogólnie warty obejrzenia - bo daje trochę do myślenia iż przedmioty mają też swoja historię i duszę :1 .U nas też powinni nakręcic coś podobnego .Pozdr.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 22 marca 2010, 16:53 przez dalton, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 grudnia 2009, 11:24 
Generał Broni
Generał Broni

Obejrzałem wczoraj.
Generalnie film kiepskawy, ratują go tylko dość dobre sceny batalistyczne. Podobnie jak dalton uważam, że użycie w rosyjskim filmie makiet T-34 to jakieś nieporozumienie ;) Już ten Tygrys wyglądał bardziej realistycznie.

Ogólna ocena to 4/10. Można załączyć po obiadku albo przed snem :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 20 marca 2010, 22:12 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

Pojawiła się kolejna odsłona:
Cytuj:
Bohaterowie pierwszej części filmu, Borman i Czerep, biorą udział w rekontrukcji jednej z bitew II wojny światowej. Nieoczekiwanie, wraz z dwoma Ukraińcami, Taranem i Sierym trafiają w środek piekła operacja lwowsko-sandomierskiej. Muszą nie tylko przeżyć, ale też uratować przyszłość...

Tytul: Jestesmy z przyszlosci 2
Tytul oryginalny: My iz buduschego 2
Wydany: 2010
Gatunek: Fantasy, Przygodowy, Wojenny
Rezyser: Alexander Samokhvalov Borys Rostov
Obsada:
Igor Pietrenko – Borman
Władimir Jagłycz - Czerep
Aleksiej Barabasz - Taran
Dmitrij Stupka - Sieryj
Jekaterina Klimowa - Nina
Władisław Rieznik – Diomin

pozdrawiam
bogdans

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 marca 2010, 15:13 
Generał Broni
Generał Broni

Lipek napisał(a):
Obejrzałem wczoraj.
Generalnie film kiepskawy, ratują go tylko dość dobre sceny batalistyczne.

Szczególnie takie w stylu, jak gość wrzuca do bunkra dwa granaty RPG-40, które wybuchają ze zwłoką, choć ten granat miał zapalnik o działaniu natychmiastowym. To, że granaty na filmie nie mają zapalników już pomijam. Film oglądałem raz, jakby obejrzeć więcej razy, to pewnie znalazłoby się więcej kwiatuszków.

Pomysł na film dobry, ale wykonanie słabiutkie. Bardziej traktować to należy w kategorii filmu fantasy, niż wojennego.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 marca 2010, 17:11 
Generał Broni
Generał Broni

Voucur napisał(a):
Szczególnie takie w stylu, jak gość wrzuca do bunkra dwa granaty RPG-40, które wybuchają ze zwłoką, choć ten granat miał zapalnik o działaniu natychmiastowym. To, że granaty na filmie nie mają zapalników już pomijam.

Czepiasz się Radziu ;) :piwo Zapewne różne kwiatki można by znaleźć też w innych filmach wojennych, ale przecież nie o to chodzi. To ma być rozrywka, a nie wierna inscenizacja wydarzeń z II wojny światowej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 22 marca 2010, 16:02 
Generał Broni
Generał Broni

Myślę, że łatwiej pokazać w filmie prawidłowe działanie granatu z jego właściwym wyglądem zewnętrznym, niż zdobyć do inscenizacji bitwy Tygrysa na chodzie, czy choćby T-34 z 1942 roku (których nie ma wcale tak wiele, jak by się wydawać mogło). Więc kto tu się czepia. :D :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 25 marca 2010, 13:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

:offf , ale nie mogę się powstrzymać.

Co się wezmę za kino rosyjskie, to się rozczarowuję. Ale gniot. Naiwna fabuła, luźne wątki, postacie nie dość, że przerysowane, to jeszcze bezbarwne. Nie dotrwałem do końca.
Moja żona zobaczyła ponadto, że ziemianka, którą niby odkopują kompletnie spod ziemi od środka ma same prześwity, jakby nie była zakopana, tylko schowana w pokrzywy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: re
PostNapisane: niedziela, 28 marca 2010, 00:10 
Podpułkownik
Podpułkownik

Właśnie leci na kanale wojna i pokoj

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2010, 09:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jest druga część filmu. Ma ktoś może, kto mógłby przegrać i wysłać za zwrot kosztów płyty i znaczka pocztowego?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2010, 18:50 
Kapitan
Kapitan

taganka napisał(a):
:offf , ale nie mogę się powstrzymać.

Co się wezmę za kino rosyjskie, to się rozczarowuję. Ale gniot. Naiwna fabuła, luźne wątki, postacie nie dość, że przerysowane, to jeszcze bezbarwne. Nie dotrwałem do końca.
Moja żona zobaczyła ponadto, że ziemianka, którą niby odkopują kompletnie spod ziemi od środka ma same prześwity, jakby nie była zakopana, tylko schowana w pokrzywy.

To obejrzyj sobie polskie gnioty,tam dopiero takich kwiatków się naoglądasz... :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2010, 20:27 
Podporucznik
Podporucznik

Lokalizacja: Sanok, beskid niski zachodni zawsze, słowacja narazie krak
taganka napisał:
Nie na temat! , ale nie mogę się powstrzymać.

Moja żona zobaczyła ponadto, że ziemianka, którą niby odkopują kompletnie spod ziemi od środka ma same prześwity, jakby nie była zakopana, tylko schowana w pokrzywy.[color=cyan]

Kino rosyjskie nie jest takie złe, po obejrzeniu paru filmów nie można tego stwierdzić, każdy lubi co innego np. ktoś lubi oglądać rambo i powie że to porządne kino ,inny np. rejs...itp
Film osobiście dla mnie taki oo, ale pomysł godny pochwały,w końcu mało jest filmów związanych wykrywaczem metali w roli głównej ,w krzyżakach nawet było kilku rycerzy noszących trzewiki,ciężarówka i inne błędy :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Film "Jesteśmy z przyszłości"
PostNapisane: środa, 6 kwietnia 2011, 18:47 
Kapral
Kapral

psiakość napisał(a):
Jako dzieciak miałem taką książeczkę o chłopcu, który przeniósł się w czasy najazdów tatarskich wraz ze swoją motorynką ;). Podobna historia.

To książka "Bartek tatarzy i motorynka". Mam ją i powiem, że nawet bardzo fajna.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]