Teraz jest niedziela, 26 kwietnia 2026, 16:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 13 grudnia 2009, 21:00 
Pułkownik
Pułkownik

PREM napisał(a):
Korup bez przesady....ale jest sposób na dobry artykuł, weź się za pisanie i podetknij to jakiejś gazecie do opublikowania.

Ja piszę PREM, a Ty piszesz? Myślisz, że moje opus będzie lepsze? I nie muszę sobie podnosić wartości. Poziom na jakim osiadła całkowicie mnie zadowala. Ktoś tam pomylił się w nazwie samolotu, może większości to wisi, a jak by to był samochód. Na przykład Folkswagen. Już widzę jak cała sala by pękała ze śmiechu i uznała autora pomyłki za głąba. Przesadzam? Przecież to jest dokładnie to samo i wcale tego nie wyolbrzymiam (inni robią to za mnie).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 13 grudnia 2009, 22:32 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

stare przysłowie mówi ze "głópi sie nie pozna a mądry powie że tak musi być" artykuł nie traktuje o samolocie ale ogólnie o sprawie poszukiwaczy i tym jak traktuje ich "prawo" nie czepiajmy sie szczegółów, istotne jest aby ktoś kto to przeczytał i zobaczy Cię potem na swoim polu z piszczałka przypomniał sobie artykul o pasjonatach a nie rosprawe o różnicach pomiedzy "latajaca forteca" i "liberatorem"
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 13 grudnia 2009, 23:28 
Podporucznik
Podporucznik

Drodzy POLACY... Wszyscy narzekają na nasze drogi , ale jak już je reperują to też żle, bo utrudniają przejazd...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 03:04 
Pułkownik
Pułkownik

Kludi, a takie przysłowie znasz: jak cię widzą tak cię piszą? No to pojmij wreszcie, że jak ktoś potencjalnie mający się zorientować w temacie (i mający sobie wyrobić opinię o poszukiwaczach na podstawie tego artykułu) zobaczy takie kalafiory, to uzna, że nie ma do czynienia z ludźmi poważnymi i znającymi się na rzeczy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 09:23 
Porucznik
Porucznik

Ja tam na lotnictwie się nie znam :) ( to chyba zaliczam się do kalafiorów ;) )
Artykuł nas obsmarowujący -- Źle
Artykuł nas pokazujący w dobrym świetle -- Też żle ( bo kalafiory :) )
i zamiast kuć żelazo póki gorące to znając życie temat rozwinie się na 20 stron ogólnej deliberacji .
W następnym artykule ( obym się mylił ) , jak ów dziennikarz te Nasze wypociny przeczyta to zaoptuje za terapią ogólną dla Naszego środowiska polegającej na elektrowstrząsach i codziennej lewatywie .... brrrr... :)

Pozdrawiam
Martin

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 12:30 
Specjalista
Specjalista

Korup napisał(a):
katzueki napisał(a):
Ktoś wreszcie coś mądrego napisał, a pierwsza reakcja, to wytykanie głupich literówek. :n

Mądrego? Napisał coś, czego ktoś z nas może nie wiedział? Opowiadanie sobie rzeczy oczywistych uważasz za mądre? Uważasz ponadto, że jakiś niszowa gazetka z jej jeszcze bardziej niszowym dziennikarzem może coś zmienić? Właśnie takie bałaganiarskie podejście do tematu (żeby nie powiedzieć olewcze, bo pismak sam niczego nie sprawdził, nawet w Wikipedii) przejdzie tradycyjnie niezauważone. Gość naświetlił problem baaaaardzo ogólnie, ale nie wysilił się na jakieś spostrzeżenia. Gdzie wnioski, komentarz, sugestie? Niby porównał nasze prawo do brytyjskiego, ale co z tego? Czy wskazał winnych tej sytuacji? Miód jest ostatnio w cenie, ale takie artykuły chyba nie. A co do literówek, to tu chodzi o coś więcej: skoro popełnił błędy w tak oczywistych sprawach, to skąd wiadomo, że nie myli się w innych opisywanych przez siebie? Tak może pomyśleć każdy potencjalny odbiorca, zwyczajnie zignoruje taką pisaninę. Dlatego uważam, że taki artykuł albo nic nie wniesie (niestety), albo wręcz zrobi krecią robotę.

Czepiasz się Korup, jakby dopadła cię andropauza. 99% ludzi spoza środowiska nie zauważy niuansów do których masz zastrzeżenia. A dla sprawy wyprowadzenia poszukiwaczy z podziemia ma moim zdaniem znaczenie każda pozytywna wypowiedź w prasie. Gazeta może jest niszowa, ale ważne jest jaka nisza ją czyta. A z pewnością nie są to konsumenci tabloidów.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 13:20 
Generał Broni
Generał Broni

A niektórzy tylko zacierają rączki jak forumowicze PS skaczą sobie do gardeł... :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 13:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Kolego Korup u mnie w domu leży sterta książek o lotnictwie.dane większości samolotów z 2 wojny światowej i okresu międzywojennego.Ot taka pozostałość po moim dawnym hobby którym było lotnictwo.Niektóre publikacje mam bardzo błąd ortograficzny!!!.Ja w tym temacie się nie wypowiadam bo już dużo się zapomniało.

Ale musiałbym być głupi żeby najeżdzać na piszącego ten artykuł o ten błąd który tam jest.
Ludzie ogarnijmy się bo więcej stracimy niż zyskamy.
Może być stu uczciwych poszukiwaczy ale 101 rozkopie grób i już nas żle postrzegają.Tak samo jest w tym wątku wszystkim artykuł pasuje poza jednym i jak nas będą postrzegać to czytający?.Zawsze tego jednego.

Może przykład z grobem jest radykalny ale może dotrze to do niektórych.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 14:31 
Pułkownik
Pułkownik

Krzychu_ napisał(a):
A niektórzy tylko zacierają rączki jak forumowicze PS skaczą sobie do gardeł... :n
Właśnie, zamiast zająć się samym artykułem na przykład. Dowiedziałem się, że jestem głupi od gościa, który ma poważne kłopoty ze składnią i ortografią, podobno cierpię też na pewien syndrom. W ten sposób zamiast prowadzić dyskusję nad artykułem, atakuje się jednego z piszących. Potraficie w ogóle napisać coś rzeczowego, czy odpowiada Wam poziom bazaru, do jakiego sprowadziliście te dywagacje?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Od autora artykułu
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 14:48 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Drodzy Koledzy, dostałem maila od naszego Kolegi SZZ, który dał mi cynk, że mój artykuł jest na naszym forum. Świetnie się złożyło, że nie wiedziałem tego wcześniej i nie przerwałem wizji "laickiego" dziennikarza. Na szczęście większość poszukiwaczy i tu na forum i w ogóle trzeźwo myśli, a w necie zazwyczaj do głosu dochodzą częściej różni frustraci niż w rzeczywistości.

Co ciekawe, artykuł kończył się ekspertyzą prawną i nową, rzadko spotykaną, nawet wśród poszukiwaczy interpretacją ustawy i rozporządzenia, która wykazuje, że WKZ nie mają nic do powiedzenia na większości gruntów. Ale merytoryka nie wszystkich interesuje.

Pozdrawiam!
Robert Wit Wyrostkiewicz - Wyro - autor artykułu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 14:55 
Generał Broni
Generał Broni

No właśnie - chyba ktoś zapomniał o meritum sprawy koncentrując się na szczegółach. Bo chociaż diabeł tkwi w szczegółach, to nie zawsze tak być musi. Nie zawsze szczegół może decydować. Wydaje się, że w podanym artykule ten szczegół nie ma większego znaczenia. Ot, to tak jak by gawrona nazwać kawką. Ornitolog się oburzy ale większość społeczeństwa nie ma pojęcia o różnicy lecz wie, że chodzi o czarne ptaszysko.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 15:06 
Generał Broni
Generał Broni

Po prostu w końcu ukazał się artykuł, który obiektywnie opisuje nasze hobby. Do tego zawarto w nim analizę prawną, stanowiącą przełom w naszym konflikcie z WKZ.
Dobrze wiesz, że nasza sytuacja nie wygląda różowo. Na 10 artykułów ukazujących się w prasie, w 9 opisywani jesteśmy jako banda złodziei i złomiarzy. Dlatego w tej sytuacji czepianie się literówek w tekscie, który ma nam pomóc, uważam po prostu za śmieszne i zupełnie niepotrzebne.
W sferze merytorycznej Korup ma oczywiście rację, natomiast jeśli chodzi o ogólny wydźwięk, nie widzę powodu, aby wieszać psy na autorze. Raczej należy mu się duuuże piwo i słowa uznania za odwagę w podjęciu tematu i przedstawieniu go w taki, a nie inny sposób :piwo :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Od autora artykułu
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 17:09 
Generał Broni
Generał Broni

Wyro napisał(a):
Drodzy Koledzy, dostałem maila od naszego Kolegi SZZ, który dał mi cynk, że mój artykuł jest na naszym forum. Świetnie się złożyło, że nie wiedziałem tego wcześniej i nie przerwałem wizji "laickiego" dziennikarza. Na szczęście większość poszukiwaczy i tu na forum i w ogóle trzeźwo myśli, a w necie zazwyczaj do głosu dochodzą częściej różni frustraci niż w rzeczywistości.

Co ciekawe, artykuł kończył się ekspertyzą prawną i nową, rzadko spotykaną, nawet wśród poszukiwaczy interpretacją ustawy i rozporządzenia, która wykazuje, że WKZ nie mają nic do powiedzenia na większości gruntów. Ale merytoryka nie wszystkich interesuje.

Pozdrawiam!
Robert Wit Wyrostkiewicz - Wyro - autor artykułu

Nie przejmuj się kolego takimi bzdetami - bo to Polska przypadłość - narzekać ! - na to że jest dobrze , na to że jest źle itp.
Odwaliłeś kawał dobrej roboty i chwała Ci za to - nie zniechęcaj się pojedynczymi przypadkami frustratów , którzy muszą jakoś zaistnieć wszak sezon na kopanie się kończy i szukają tematu na zimowe wieczory.

Rób swoje - bo wiesz co robisz - jestem pełen uznania dla Twojej pracy kolego :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 18:15 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dobrze piszą, Dario ma rację. Jeśli z tego środowiska wyruguje się ludzi rozkopujących groby, to małymi kroczkami osiągnie się cel.
Nie jest ważne czy samolot ma taką czy inną nazwę. Ważna jest esensja tego art.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 14 grudnia 2009, 20:46 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Korup napisał "Dowiedziałem się, że jestem głupi od gościa, który ma poważne kłopoty ze składnią i ortografią," nikogo głupim nie nazwałem ,przytoczyłem przysłowie co do mojej ortografii - zgadza się orłem nie jestem co do składni zastrzeżeń nie mam .... Jesteś specem lotnictwa.. ok.. razi Cię błąd jaki popełnił autor ...ok... ale sposób w jaki to wyraziłeś ... nie na miejscu
Wyolbrzymia sz mały błąd.... ostatnio oglądałem teleturniej padło pytanie o jedno z najpospolitszych drzew Polski gość odpowiedział "topola" błąd "osika" usłyszał od prowadzącego .......ale debile Boże jedyny ,przecież osika jest odmianą topoli, dno dna nie oglądam telewizji

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]